• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Application.WorksheetFunction ile Eğerhata ile MBUL formülü

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 , 2013 ve 2016 TR.
Merhaba

Aşağıdaki koddaki hatayı bulamadım.
Sub Filtre2()
Set S2 = Sheets("Hesaplar")
sat2 = S2.Cells(65536, 1).End(xlUp).Row

ListView2.ListItems.Clear
'CB = ComboBox2.Value 'CStr(ComboBox2.Value)
With ListView2
For j = 1 To sat2
If CStr(Left((S2.Cells(j, 1)), 3)) = CStr(ComboBox2.Value) And Application.WorksheetFunction.IfError(Application.WorksheetFunction.Search(TextBox1.Value, S2.Cells(j, 2), 1), 1) <> 0 Then

i = ListView2.ListItems.Count + 1
.ListItems.Add , , S2.Cells(j, 1)
.ListItems(i).SubItems(1) = S2.Cells(j, 2)
End If
Next
End With
ListView2.FullRowSelect = True
End Sub

Bu kodlar ile ListViewe veri çekmeye çalışıyorum. İstediğim TextBox1 de yazılanı içeren hücreleri eklemek.

If CStr(Left((S2.Cells(j, 1)), 3)) = CStr(ComboBox2.Value) And Application.WorksheetFunction.IfError(Application.WorksheetFunction.Search(TextBox1.Value, S2.Cells(j, 2), 1), 1) <> 0 Then

kısmı sürekli hata veriyor. Kodun hiçbir yerini değiştirmeden sadece bu kısımda

If CStr(Left((S2.Cells(j, 1)), 3)) = CStr(ComboBox2.Value) And S2.Cells(j, 1) =TextBox1.Value Then

şeklinde çalışıyor. ancak istediğim TextBox daki yazılanı içermesi

If CStr(Left((S2.Cells(j, 1)), 3)) = CStr(ComboBox2.Value) And S2.Cells(j, 1) ="*" & TextBox1.Value & "*" Then

şeklinde yaptım ancak çalışmadı. Bu sebeple Application.Worksheet i kullandım anacak yine hata aldım. TextBox dakini Search ( Bildiğim Türkçe karşılığı MBUL formülü ) ile aratıp IfError alırsam değeri 1 olsun almazsam oluşan değer, 0 dan farklı olursa hücreyi eklemek istiyorum ancak yapamadım.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Esenlikler dilerim. İyi çalışmalar.

Merhaba,

Kod:
If CStr(Left((S2.Cells(j, 1)), 3)) = CStr(ComboBox2.Value) And S2.Cells(j, 1) [COLOR="Red"]Like[/COLOR] "*" & TextBox1.Value & "*" Then

Kırmızı yazlı şekilde deneyiniz.

Geri