• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Application.Inputbox ile sütun kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba hayırlı akşamlar.

Aşağıdaki kopyala kodu için forum'dan yardım almıştım. Ben bu koda Application.Inputbox kodunuda eklemek istiyorum.

Yani butona bastığımda istediğim sütunu 3 satırdan aşağıya doğru dolu hücreleri kopyalamak istiyorum.

Yardımcı olur musunuz?

Kod:
Sub SütunKopyala()
Dim say As Long
    On Error Resume Next
    say = Sheets("TAKİPTE OLANLAR").Range("B3:B100000").SpecialCells(xlCellTypeConstants, 23).Count
    Sheets("TAKİPTE OLANLAR").Range("B3:B100000").SpecialCells(xlCellTypeConstants, 23).Copy

MsgBox say & " Plaka kopyalandı. . ." , vbInformation, "ASLAN"

End Sub

Aşağıdaki kodu kopyalama koduna eklemek istiyorum.

Kod:
sor = Application.InputBox("Sıralanacak SÜTUNUN Harfini Giriniz!.." & vbCrLf & " ", "ASLAN", "A")
sor = Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(sor, "ç", "c"), _
    "Ç", "C"), "ğ", "G"), "Ğ", "G"), "ö", "O"), "ö", "O"), "ş", "S"), "Ş", "S"), "ü", "U"), "Ü", "U")

If sor = False Then
            MsgBox "İşlemi iptal ettiniz.", vbInformation, "ASLAN"
        Exit Sub

.

Son düzenleme:
Merhaba.

Aşağıdaki gibi deneyiniz.

NOT: Kopyaladığınız alanın yapıştırma işlemi yoktu, ben de eklemedim, bilginize.
.
Kod:
[B]Sub SütunKopyala()[/B]
Dim say As Long
Set takip = Sheets("TAKİPTE OLANLAR")
sor = Application.InputBox("Sıralanacak SÜTUNUN Harfini Giriniz!.." & vbCrLf & " ", "ASLAN", "A")
sor = Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(Replace(sor, "ç", "c"), _
    "Ç", "C"), "ğ", "G"), "Ğ", "G"), "ö", "O"), "ö", "O"), "ş", "S"), "Ş", "S"), "ü", "U"), "Ü", "U")
        If sor = False Then
            MsgBox "İşlemi iptal ettiniz.", vbInformation, "ASLAN"
            Exit Sub
        Else
            On Error Resume Next
            say = takip.Range(takip.Cells(3, sor), takip.Cells(Rows.Count, sor)).SpecialCells(xlCellTypeConstants, 23).Count
            takip.Range(takip.Cells(3, sor), takip.Cells(Rows.Count, sor)).SpecialCells(xlCellTypeConstants, 23).Copy
            MsgBox say & " Plaka kopyalandı. . .", vbInformation, "ASLAN"
        End If
[B]End Sub[/B]

Sayın Ömer Bey, valla süper oldu, ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum.

Hayırlı akşamlar, hayırlı çalışmalar diliyorum.

Geri