• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Anket sayacı

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Merhaba Arkadaşlar,
20.000 civarında giriş yapılacak. Sütun başlığı A, B, C ya da D olan sütunlar ayrı ayrı tek sütunda, sütun başlığı E - P arasındaki ifadeler ise tek sütunda yinelenenler kaldırılıp alfabetik sırada listelenip sayılacak. Her satır girişi bittiğinde kendini yenilemesi bekleniyor.
Şu ana kadar 3.000 civarında giriş yapıldı. İşlemleri Excel'in gücü sayesinde manuel olarak yapabiliyorum. Bu makro oluşursa belki giriş biraz ağırlaşır ama, çok daha etkili ve şık olur diye düşünüyorum.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın KURŞUN.

Ekteki belgeye bir göz atın isterseniz?
Sayfalardan;
-- birinde düğme kullanılarak,
-- diğerinde ise hücrelere veri yazıldıkça
işlem yapılıyor.

Veri yazıldıkça işlem yapılan sayfada mevcut verileriniz için, düğmeye atanmış kod'un 1 kez çalıştırılması gerekecektir.
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Ömer Hocam,
İlginize çok teşekkür ederim
Saygılarımla

Muhterem Ömer Hocam,
Kullandığım çalışma sayfamda 5-8. sütunlar 98-101, 11-21. sütunlar ise 103-113. sütunlara, satırlar da 8. satır yerine 11. satıra kaydırılmıştır.
Başka bir değişiklik yapmadan makroyu çalıştırdığımda
Kod:
ActiveWorkbook.Worksheets("Sayfa1").Sort.SortFields.Clear
satırda
Kod:
Run-time error '9':

Subscript out of range
diye hata veriyor.
Acaba neden olabilir?
Saygılarımla

Sanırım hatayı buldum. "Sayfa1" i "BilgiHps" ile değiştirince çalıştı. Teşekkür ederim. Ama çok uzun sürüyor. Nedenini anlamış değilim.

Son düzenleme:
Merhaba.

ANKET sayfasında uygulanmak üzere;
mevcut veri stokunun tasnif ve sayımına ilişkin kod bölümünü düzenledim
ve sayfaya makronun kullanım esnekliğini sağlamak üzere küçük bir dokunuşta bulundum.

Yeni belgeyi deneyiniz.
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Ömer Hocam,
İlginize tekrar teşekkür ederim, kendi dosyama uyarlayıp size tekrar döneceğim.
Saygılarımla

Sayın Ömer Hocam,
İlginize çok çok teşekkür ederim, her zamanki gibi harikasınız. Elinize, emeğinize sağlık.
Saygılarımla

Tekrar merhaba.

Son gönderdiğim dosyayı ve cevabı yeniledim.
Önceki cevabımı kontrol ediniz.
.

Sayın Ömer Hocam,
İlginize çok teşekkür ederim, şimdi çok şık olmuş. Elinize, emeğinize sağlık. Hemen deneyeceğim.
Saygılarımla

Sayın Ömer Hocam,
Sağdaki metin kutusunu başarıyla yaptım, ama soldaki iki kutucuğu bir türlü oluşturamadım. Nasıl bir düğmedir bunlar?
Kod bölümünde "TextBox 1" yazıyor, ama nasıl oluştu anlamadım.
Saygılarımla

Merhaba.

-- GELİŞTİRİCİ menüsünden TASARIM MODU'na tıklayın,
(ya da ALT+F11 tuşlarına bastığınızda açılan VBA ekranında,
ÜÇGEN/CETVEL sembolü olan düğmeye tıklayın
)
-- GELİŞTİRİCİ menüsünde EKLE -> ACTİVEX DENETİMLERİ bölümündeki ONAY KUTUSUndan iki adet ekleyin (VBA'daki adı OPTIONBUTTON),
-- birincisi VERİLER YAZILIRKEN TASNİF için
-- ikincisi DÜĞME kullanma seçeneği için

Ekteki belgede resimle gösterdim, o resimi silin.
NOT: O düğmelere bir de sütun gösterme/gizleme kod satırı ekledim.
.

Ekli dosyalar

Sayın Ömer Baran Hocam,
İlginize çok teşekkür ederim. Üzerinde çalışacağım. Umarım başarırım. Hemen pes etmek istemiyorum.
Saygılarımla

Sayın Ömer Baran Hocam,
İlginize çok teşekkür ederim. Üzerinde çalışacağım. Umarım başarırım. Hemen pes etmek istemiyorum.
Saygılarımla
Merhaba Tevfik Bey.

Gerçek belgenizde tablonun satır/sütun yapısı benim gönderdiğim ile aynı ise, yapmanız gereken sadece VBA ekranını açıp kodları kendi belgenize aktarmak (OptionButton numaralarına dikkat).

Sorun çıkarsa yine yazarsınız.
.

Sayın Ömer Baran Hocam,
Sayenizde girişlerimiz hızlandı. Çok teşekkür ederim. Sizin son gönderdiğiniz dosyada çalışan eski girişleri saydır düğmesi dışındaki her şey benim dosyada da çalışıyor. Makroları yeniden kopyaladığım halde bir sebepten dolayı bende ki düğme çalışmadı. Sanırım bir yerde hata yaptım. Bunun dışında eğer yapılabilirse, belki daha da kolaylık olur diye düşündüğüm bir nokta daha var, affınıza sığınarak yazıyorum.
Genelde yazılan ifadeler birbirlerinin çok tekrarı olduğundan, CT_CW kolonları arasında bir hücreye bir kelime yazıldığında o satırın üzerindeki satırlarda o kelime ile başlayan ifadeleri "veri doğrulaması" nda olduğu gibi tekrarsız olarak getirtip ok tuşları ile seçim imkanı verilebilir mi? Tabi benzer olgu CY_DI kolonları arası için de geçerli.
Bu istekler çok mu elzem? Hayır değil, olmasa da olur. Olsa tabii ki daha iyi olur.
Bu çalışmada tüm zahmetleriniz için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Saygılarımla

Geri