• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Anket değerlendirme

Excel Vers. ve Dili
2003 versiyon
Almanca
Merhabalar,

ben yaklaşık 400 kişiye 32 soruluk bir anket uyguladım. Excele ne şekilde aktarabileceğimi bilemiyorum. Örn. 1.kişinin 1. soruya hangi cevabı verdiğini gösteren pratik bir tablo örn.şekil var mı? Çoğu soruların 4-5 seçeneği bulunuyor, bazı sorularda birden fazla seçenek işaretlenebiliyor ya da ankete katılan kişiler doğum yerlerini vs... yazıyorlar. Bu durumda bunu excele nasıl aktarmalıyım?

Anketin ilk sayfası şu şekilde:

A ) Kişisel bilgiler:

1. Cinsiyetiniz

a  Kadın b  Erkek

2. Kaç yaşındasınız?

a  18 altı b  18- 25 yaş arası c  26 – 35 yaş arası

d  36 – 45 yaş arası e  46 yaş üzeri

3. Medeni haliniz nedir?

a  Bekar b  Sözlü / Nişanlı c  Evli

d  Boşanmış e  Dul

4. Evliyseniz: Eşiniz nerede yaşıyor ?

a  Türkiye`de b  Almanya`da c  Başka bir ülkede

5. Çocuğunuz var mı?

a  Var b  Yok

6. Çocuğunuz varsa: Kaç çocuğunuz var?

a  1 b  2 c  3

d  4 ve üstü

7. Hangi şehirde yaşıyorsunuz?

............................................................................

8. Aslen nerelisiniz?

.............................................................................

Yardımlarınızı için teşekkürler [/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT]

Son düzenleme:
Anketi Excel'e aktarmanın ilk yolu düz sayfaya yanyana verileri veritabanı olarak ELLE girmek , diğer yolu da bir userform üzerine bu sorularınıza göre label ve textbox yerleştirip yine ELLE girmek ve makro ile ilk çözüm gibi yanyana sayfaya aktartarak userformu sonraki veriyi girişe hazırlamak için boşaltmak.
Yani bunun kaçarı yok ,tek tek bir yöntemle elle girilecek, ancak sorun veri girmekten çok verileri yığılım olarak gruplayarak ya da grafikleyerek incelemek olsa gerek ...

Yardımınız için teşekkürler. Aslında ecxel`e verileri aktarmaya başlamıştım: dikey olarak soruları, yatay olarak da cevapları aktardım ( 1. soruya 30 kişi a şıkkını işaretlemiş gibi...) bir veri elde ettim ama sonradan problemli bir yöntem gibi geldi çünkü bazı sorularda birden fazla seçenek işaretlemek mümkündü. Bunu yukarıdaki yöntemle hazırlanmış tabloya nasıl aktaracağımı bilemedim.

Verileri aktardıktan sonra bazı sorular arasında korelasyonu hesaplamam da gerekecek. Bu durumda nasıl bir tablo oluşturmam gerektiğini bilemiyorum. Yukarıdaki tablo yerine dikey olarak denek sayısını, yatay olarak da sorulara verilen cevapları mı yazmam daha mantıklı olur? (bkn. ekteki örnek dosya)

Ekli dosyalar

Merhaba;
Satırlara soruları almanız daha mantıklı. Ayrıca tablodan ne istediğinizi belirlemeniz gerekir. KORELASYON için sayısal veriye ihtiyacınız olacak.
Basit bir analiz için excel yeterli ama tablodan çok detaylı karmaşık istatistiksel sonuçlar istiyorsanız bunu SPSS, Matlap, Minitab vs gibi istatistik programları ile yapmanızı öneririm.
İyi çalışmalar.

Aslında hocam SPSS`de yapmamı istedi ama o programı daha önce hiç duymamıştım, biraz araştırdım, türkçe bir kullanım kılavuzu filan buldum ama beni biraz aşıyor... zaman kazanmak için verileri en azından Excel`e aktarıp gerekirse SPSS`e aktarırım diye düşündüm ( öyle bir olanak varmış galiba...) SPSS ile ilgili nereden bilgi alabilirim acaba????

Merhaba arkadaşlar anketlerinizin sonuçlarınım analizi ve veri girişi konusunda yardımcı olabilirim
verianalizcisi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Geri