• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Anket Değerlendirme Yorumlama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Ev ve İş 2010
Türkçe
Merhaba,

Her zaman olduğu gibi yine yardımlarınıza ihtiyacım olacak. İşyerimizde müşteriyi tanımaya yönelik basit bir anket çalışması yapıyoruz. Ankette 8 soru var.
Tüm deneklerin sorulara verdikleri cevaplarını sayfa 1'e girip sayfa 2'de sonuçlardan yüzdesel hesaplamalar yapmak istiyorum.

Bazı sorulara verilen cevaplar şık olarak deneke sorulmuyor, verdiği cevaplar yazılıyor. Beğendiğiniz şarkıcı, beğendiğiniz oyuncu, meslek, ikamet edilen il ve semt gibi. Bunlara nasıl bir çözüm getirim hiç bilmiyorum.

Farklı mantıklarla yüzdesel sonuçlara da ulaşmak istiyorum. Evli, 2 çocuk sahibi birinin mağazama hangi sıklıkta geldiğini görmek istersem nasıl bir formül yapmam gerekir.

Ya da bekar, haftada 1 kez gelen,lise mezunu ve emekli grubunun hangi cinsiyette yoğunlaştığı gibi. Yani belki de 10-15 ayrı sorgulamayla 2'li, 3'lü,4'lü veya daha fazla karşılaştırmalı sonuca sayısal ve yüzdesel olarak ulaşmaya çalışıyorum.

Tabloyu ekledim. 2 sayfa halinde. İlgi ve yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Üstadlarım yardımlarınızı rica ederim.

Merhaba;
Anladığım kadarıyla birşeyler yaptım.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Muygun, çok ama çok teşekkür ederim ellerinize emeğinize sağlık.
Bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım olacak. Acaba İkametgah, Şarkıcı Sanatçı ve meslek verileri de seçim sayfasındaki kriterlere makro yoluyla otomatik olarak geçebilir mi? Bende oradan sekme ile diğerlerinde olduğu gibi kriter belirleyebilir miyim?
Bir de İkametgah, Şarkıcı,sanatçı, meslek kısımlarındaki farklı toplamları nasıl alabilirim. Çünkü 500 denek 10'larca farklı sanatçıyı beğenmiş bunları nasıl listeleyebilirim. Veya 45-50 ayrı meslek dalı var elimde.

İlgi ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Merhaba;
seçim sayfasında C sütununda tan renkli 4 alan var bu alanlara manuel giriş yaparsanız tablo istediğinizi yapar.
Sizin istediğiniz önceden belirlenmemiş (ör:il seçeneği için) tabloya yazılan/yazılabilecek il listesinin açılır liste şeklinde oluşturulması ise yapılamaz değil.
Ama farklı toplam meselesini anlayamadım. (bu bilgileri sonuçlar sayfasının B:E aralığındaki renki kısmındamı istiyorsunuz. örn:4 değişken başlıkların herbiri 50 adet olacağını varsayarsak 200 satır eder.bu veri nasıl bir şekilde tasniflenecek?)
Bu noktadaki soruları açarsanız tabloya tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

Açıklamalarınızdan sonra daha iyi oturdu çalışmanız. Aslında seçim sayfasındaki C sütununda manuel yazarak standar kriterlerde olduğu gibi istediklerimi yapabiliyormuşum.
Sadece Meslek kısmında yapamıyorum şu anki haliyle. Çünkü meslekte sabit seçenekler olduğu gibi ankete katılandan aldığım 40-50 çeşitte farklı veriler de var, örneğin Avukat, mimar, İşçi, Profesör gibi. Seçim sayfasına Meslek kısmını ayrı bir hücre olarak girebilir misiniz? Altınada çalışma durumunu şimdiki sekmeli halinde tutabiliriz (ev hanımı,öğrenci,emekli, işsiz). Sadece sekme içindeki meslek seçeneğini çıkarmamız yeterli. İl seçeneğinde olduğu gibi manuel olarak meslekleri ben girer sonuçları öyle alırım. Tabi eğer il, ilçe, sanatçı, oyuncu, meslek sütunları seçim sayfasındaki ilgili yerlerde kendiliğinden sekme halinde olabilirse işim kolaylaşır ama o olmasada bu güzel çalışmanızın şu hali de meslek kısmı revize edildiğinde amacına ulaşabiliyor.

Teşekkür eder, saygılar sunarım.

Merhaba;
Seçim sayfasında C sütunundaki tüm seçenek belirleme hücreleri açılır liste olarak düzenlendi.
Ayrıca anket sayfasında meslek seçim alanı tek sütun olarak düzenlendi.
Tekrar inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba, çok teşekkür ediyorum ilginize emeğinize. Fakat bir sorunum oluştu. 93 veriden sonrasını seçim sayfasında algılamıyor.170 satır data girdim ama seçimde toplamlar hep 93 oluyor. Ben mi hata yapıyorum. 92 satır veri girdiğimde problem yok ama 93 ve sonrasında sıkıntı oluyor. Makrolardan sonra dosya yüklü olduğundan buraya ekleyemedim.

Saygılarımla...

Merhaba;
hs sayfasındaki gri hücreleri aşağı doğru çoğaltın.
Anket sayfasında işlevlerde kullanılan adresler 1000. satıra kadar işlem yapar.
İyi çalışmalar.

Merhaba, aynen o şekilde yapıyorum ama dediğim gibi oluyor. Bir de İl sekmesinde bir takım rakamlar görünüyor, diğer sekmelerde bu olmuyor.

Dosyayı ekledim. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
anket yada hs sayfasında sütun ilavesi yaptınız yada sildiniz mi?
Birde anket sayfasında denek ismi girdiniz mi?

hs sayfasına sütun ilavesi yapmadım ama sanırım anket sayfasına yapmıştım. Fakat sizin son eklediğiniz orjinal halini tekrar yükleyip verileri girdiğimde aynı hatayı alıyorum.

Merhaba;
Haklısınız (ben atlamışım.)
Seçim sayfasında C2 hücresindeki formül, C sütunundaki çoğaltma ve buna bağlı olarak diğer sayfaya aktaran makrodaki sınırı artırdım.
Tekrar deneyin.

Ekli dosyalar

Tekrar teşekkür ederim. Sizi çok fazla yordum. Tek başıma katiyen yapabileceğim bir şey değildi. Emeğinize sağlık, farklı bir şey çıkarsa sizi tekrar rahatsız ederim. Bir de her seferin de sizi rahatsız etmemek için farklı sayıda ve türde anketler yaptığımda bu tabloyu nasıl kullanabilirim onu öğrenmek isterim. Müasit bir zamanınızda eğer benim yapabileceğim türden bir hadise ise aktarabilir misiniz?

arkadaşlar çalıştığım şirkette yaklaşık 100 kişiye uygulanmış 50 soruluk bir anket çalışması var benden burdaki verileri düzenlememi istiyorlar acaba yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olabilirler mi...

Merhaba,

Sayın muygun Anket değerlendirme tablosunda Uğrama Sıklığı Başlığının altına "İlk kez" seçeneğini de ekelemek istiyorum. Bunu ben yapınca değerlendirme sayfasındaki sekmelerdeki veriler birbirine karıştı.

Ekteki tabloda sıkıntımı anlatmaya çalıştım.

Saygılarımla bilgilerinize sunarım.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sayın muygun Anket değerlendirme tablosunda Uğrama Sıklığı Başlığının altına "İlk kez" seçeneğini de ekelemek istiyorum. Bunu ben yapınca değerlendirme sayfasındaki sekmelerdeki veriler birbirine karıştı.

Ekteki tabloda sıkıntımı anlatmaya çalıştım.

Saygılarımla bilgilerinize sunarım.

Merhaba;
Gerekli düzenlemeyi yaptım.
Eki terkara deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın muygun,

Yeniden merhaba, eki aldım ancak bahsettiğim durum devam ediyor.
Mesala seçim sayfasında;il kısmını seçtiğimde sadece rakamlar çıkıyor, "semt" sekmesinde il bilgisi çıkıyor, "meslek" kısmını seçtiğimde Semt bilgisi çıkıyor, "beğendiği oyuncu" kısmında meslek bilgisi görünüyor, "beğendiği şarkıcı" kısmında bir şey çıkmıyor.

Sabrınıza istinaden saygılarımla,

Merhaba;
17 nolu mesaj ekini yeniledim. Eki indirerek yeniden deneyin.
İyi çalışmalar.

anket değerlendirme

Merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var marketing research dersi için excelde bir anketin değerlendirmesini yapmam gerek fakat bu konuda pek bir bilgim yok, soruları ve cevapları excele aktadık fakat, mean median mode variance frequecy oluşturup, mesela yes (1) so so(2), no not at all (3) şeklinde cevaplara değerler verip anket sonçlarını oluşturmamız lazım.. Daha açık olması için hocanın verdiği dosyalarıda isterseniz atabilirim.Anket ingilizce ama soru ve cevaplar oldukça basit bir dilde. Anket sonuçlarının değerlendirilmesi ve grafiğe dökülmesi konusunda biri bana yardımcı olursa çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Geri