• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ANASAYFA da bilgileri süzüp diğer sayfalara dağıtmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan m.gur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr & Office 2019 Tr
1 inci sayfada ( ANASAYFA ) 21000 satırlık bilgi var. Bu sayfada ( C ) sütununda kaç değişik makam adı varsa bulup ayrıştıracak, aynı şekilde kaç çeşit usül ( E ) sütununda varsa bulup ayrıştıracak.

2 nci sayfada ( makam ) bulunan makam cinsine ait kaç adet şarkı varsa büyükten küçüğe doğru sıralanacak.

3 üncü sayfada ( usul ) bulunan usül cinsine ait kaç adet şarkı varsa büyükten küçüğe doğru sıralanacak.

4 üncü sayfada ( makam&usul ) usüllerin makamlara göre büyükten küçüğe göre dağıtımı olacak.

Bunu sayın excelci1 arkadaşımız sağolsun formülle yaptı fakat dosya şişiyor hesaplama çok uzun sürüyor o bakımdan makro ile yapılması uygun olacak. Makro ile yapabilen bir arkadaşımız mutlaka var aramızda yardımcı olursanız minnettar olacağım. Şimdiden teşekkür ederim. Gerekirse yardımcı olması açısından excelci1 arkadaşımızın yazdığı formülleri iletebilirim.

Ekli dosyalar

Sayın m.gur
Sayfalara aktarmak istediğiniz; verinin sayısal hali mi ya da kendisi mi ?
Yani mesela bayatî makamı sayfasında
2 mi bulunmalı ya da
Aşk rüyadır çok zaman olduğu gibi bırak
Aşka son vererek gönül durulsa ' mı
bulunmalı ?

Ve diğer sayfalarda da istediğiniz format burada seçtiğiniz tarzda mı olmalı ?

Büyükten küçüğe doğru sıralanacak
derken büyük ve küçük ölçütünü ya anlamadım ya da bu tabloda göremedim.

sayın cems öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. İzah edeyim ana sayfada diyelim ki "nihavend" makamı bulunup sayılacak makam sayfasına " A sütununa nihavend B sütununa 2" şeklinde. Sıralama ise 21000 satır taranıp kaç adet nihavend makamında şarkı varsa makam sayfasına yazılacak. Mesela " A sütunu nihavend B sütunu 2535 gibi " sıralama adedi en yüksek olan en üstte olacak şekilde olacak

nihavend 2535
rast 1585
mahur 785
--- --
--- -- gibi olacak. Umarım izah edebilmişimdir.

Sn mgür
Bu istediklerinizi Özet tablo ile yapıp sonra biçimleyebilirsiniz. Özet tablo konusunda yardım isterseniz, yazın

Önemli olan dosyanın hızlı çalışabilmesi. Siz anasayfayı yapabilirseniz diğerlerine ben uygulamaya çalışırım.

1- üst menüleden Veri/Özet Tablo ve Özet Grafik Raporu tıklayın. 1. ve 2.adımlarda ileriyi , 3. adımda ise son u tıklayın.
"Satır Alanlarını Buraya Bırakın" yazan yere yanda çıkan listede "Usul" u sürekleyip bırakın.
"Veri Ögelerini Buraya Bırakın" yazan yere ise yine listeden "Bestekar" ı sürekleyip bırakın.
tablonuz ham olarak oluşmuş olması gerekir.
aynı şekilde yine aynı yolu izleyip Makam içinde bir tablo oluşturun. bu iki tablodada "Veri Ögelerini Buraya Bırakın" bestekarı sürüklememizin nedeni bu alanı sayması için herhangi başka bir alanda olabilirdi.
Son tabloda
"Satır Alanlarını Buraya Bırakın" yazan yere listeden "usul" u
"Sütun Alanlarını Buraya Bırakın" yazan yere listeden "makam"ı
"Veri Ögelerini Buraya Bırakın" yazan yere ise yine listeden "Bestekar" ı
sürükleyin. üçüncü tablonuzda hazır olması gerekir.
ikinci ve üçüncü tablonun 2. adımlarından sonra çıkan soruyu hayır olarak işaretleyin

Dediklerinizi uyguladım fakat benim istediğim gibi sonucu alamadım bu yöntemle teşekkür ederim.

Selam arkadaşlar tıkandım kaldım dosyaya uygulanan formülleri makroya dönüştürebilsek en azından olmazmı.

Çözümü yokmu.

Geri