• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Analiz Kartı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Değerli arkadaşlar,
siteden öğrendiklerimle bir analiz kartı çalışması yaptım. şu an için sorunsuz çalışıyor. ancak sıkıntım şu,

Analiz cihazlarımızla yaptığımız analizlerin sonuçlarını görmek istiyorum.

listede gördüğünüz bütün analizlerin yapılması durumunda sorun yok, ancak bazı analizlerin yapılmaması halinde işler karışıyor. ( Sayfa 3 teki analizleri silerek görebilirsiniz. )
ekte bir adet txt dosyasıda gönderiyorum.

sayfa3 teki d sütununda bulunan rakamlar analiz yapılan yere verilen kod. Mesela
1 mutfak içme suyum,
2 musluk kullanma suyum
3 yağmur suyu
gibi. rakam olması yeterli yani.

e sütunundaki rakamlar ise analiz cihazının hafızasındaki analiz kodları.
4 Ozon
10 Demir gibi ve bunlar hiçbir şekilde ne zaman analiz yaparsanız yapın asla değişmiyor.

ancak listedeki analizlerin hepsinin yapılması durumunda çalışmam sorunsuz.
bazı analizlerin yapılmadığını veya unutulduğunu kabul edersek sıralamalardaki değişiklik yüzünden sayfa1 deki karta yanlış veriler geçecektir.

ayrıca normalde cihazın hafızasında 500 analiz sonucu saklanabiliyor. ben her analiz yeri koduna göre ve tarihide baz almak kaydıyla başka dosyalar oluşturup o nokta için yaptığım analiz sonuçlarının aynı zamanda ilgili excel dosyasına kaydedilmesini nasıl sağlarım.

Yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Öğrenmek için soruyorum.
Cihazdaki analiz sonuçları bir tahlil için mi?Veya başka tahlilin verileri de olabiliyor mu?

Anladığım kadarıyla aşağıdaki gibi bir çalışma nasıl olur?

-Bütün analizler için tek bir excel dosyası olacak.

-Cihazdaki bilgiler tahlil yapıldıkça alt alta aktarılacak.Dolayısıyla tüm tahlil sonuçları
sayfa3'de bulunacak.Belki burada daha önce aktarılmış kayıt var ise ve cihazdan
silinmemiş ise mükerrer aktarma için kontrol adımı ekleyebiliriz.

-Sayfa1'de ise yukarıdan Firma kodu ve/veya tarih seçtiğimizde bu formda sonuçları
gösterebiliriz.

-Bu şekilde hepsi bir arada olmuş olur.İstediğiniz zaman firma seçerek çıktı alabilirsiniz.

Sayın Recep İpek,
çok doğru anlamışsınız.
analiz sonuçları tek bir analiz için değil, farklı analizlerde var, log dosyasında görebilirsiniz zaten. Hatta birden fazla noktada yapılacak analizler de oluyor. Şöyleki cihaz elimizde, bir numune almaya a ilçesine gittik, analizlerimizi o numune ile yaptık, sonra b ilçesine gittik, aynı analizler olabileceği gibi başka analizleride yapmamız gerekebilir.
Döndüğümüzde cihazı bilgisayara bağladığımızda log dosya içinde hepsini ayrıntılı görebiliyoruz.
işte bu noktada tarih vew firma kodunu girdiğimizde o firmaya ve tarihe ait analizler ekranda görünsün ve yazıcı çıktısı alınabilsin.

Sorunuzla ilgili olarak

1-Firma kodu olarak log dosyasında veya başka bir yerde herhangi bir bilgi var mı?
2-Rapor dökmek istediğinizde mutlaka tüm parametreler ekranda görünsün mü?Yoksa sadece ölçüm yapılanlar çıksa olur mu?

Kendi Yaptığım Çalışmayı ekliyorum, umarım birilerinin işine yarar.

Ekli dosyalar

değerli arkadaşlar, programı kullananlar görüşlerini bildirirlerse sevinirim. Eklemek istediklerinizde paylaşın lütfen, programımı hala geliştiriyorum, yeni sürümlerini sürekli olarak eklerim.

Geri