• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ana veri sayfasından sütun ve satır verilerini almak.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ferittt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
selamlar.arkadaşlar çok güzel bir forum.emeği geçenlerden Allah razı olsun.

exelde ana veri sayfam var 10 sütunlu.satırları da 1-1000 arası olabilir değişken.şimdi bu sayfadan istediğim sutunlardaki verileri (mesela sütun 1 -3-7-10 daki verileri )farklı bir sayfaya verilerin geçmesini ve sürekli ana sayfaya göre güncellenmesini istiyorum.bu süzgeçten sonra oluşan yeni sayfadan örneğin ilk sütunda ahmet mehmet ramazan olarak satırlarda isimler var.bu isimlerin satırlarını ayrı olarak açmış olduğum diğer exel sayfasına ayıklamak istiyorum.biraz karışık gibi ama.nerden başlamak lazım.yardımlarınız için teşekkür ediyorum.iyi çalışmalar.

dosya ekleyip üzerinde açıklamalar yaparsanız daha hızlı cevap alabilirsiniz..

çok ileri derece bilgim olmadığı için yapmaya çalışıcam.dediğiniz gibi daha avantajlı olacak heralde bir örnek yapmaya çalışayım.

hocam emekleriniz için teşekkür ediyorum.ana sayfada herhangi bir şey eklediğimde otomatik olarak düzenlenmiş sayfaya geçmesi lazım.düzenlenmiş sayfadanda otomatik olarak diğer normal acil hızlı çok hızlı isimli sayfalara ayrışarak kaydolması lazım.şu anda ana sayfaya ekleme yada silme yaptığımda hiç bir değişiklik olmuyor.

dosyanız ektedir..ana sayfaya bir "aktar" tuşu koydum..anasayfanıza gerekli verileri girdikten sonra "aktar" tuşuna basarak sayfalara dağıtım yapabilirsiniz..ancak anasayfada "a" sütununa girdiğiniz yavaş,hızlı,çokhızlı gibi ifadeler sayfa adlarıyla aynı olmak zorunda..buna her zaman dikkat edin..yoksa yanlış sonuç alırsınız..kolay gelsinn..

Ekli dosyalar

ben 2007 kullanıyorum..sizin sürüm farklıysa belki ondan olabilir..bu konuda bilgim çok az..:(

aşağıdaki kodu kendi dosyanızda bir modüle kopyalayın..çalıştırın..

Sub daylight()
Application.ScreenUpdating = False
For y = 2 To Sheets.Count
Sheets(y).Range("a3:f1000").ClearContents
Next y
Sheets(1).Range("a3:e" & Sheets(1).[a10000].End(3).Row).Copy
Sheets(2).Range("a3").PasteSpecial
Sheets(1).Range("h3:h" & Sheets(1).[a10000].End(3).Row).Copy
Sheets(2).Range("f3").PasteSpecial
For x = 3 To Sheets(1).[a10000].End(3).Row
Sheets(2).Range("a" & x & ":" & "f" & x).Copy
sen = Sheets(Sheets(2).Cells(x, 1).Value).[a10000].End(3).Row
If sen = 1 Then
Sheets(Sheets(2).Cells(x, 1).Value).Cells(Sheets(Sheets(2).Cells(x, 1).Value).[a10000].End(3).Row + 2, "a").PasteSpecial
Else
Sheets(Sheets(2).Cells(x, 1).Value).Cells(Sheets(Sheets(2).Cells(x, 1).Value).[a10000].End(3).Row + 1, "a").PasteSpecial
End If
Next x
Application.CutCopyMode = False
Application.ScreenUpdating = False
MsgBox "İşleminiz bitmiştir.", vbInformation
End Sub

hocam kaydederken 2003 olarak kaydedilemiyormu?

anlaşıldı hocam.

dosyayıda 2003 olarak kaydettim..deneyin..olmazsa yuksarıdaki mesajda kodu göndermiştim..kendiniz modüle kopyalayıp çalıştırırsınız..

Ekli dosyalar

hocam elinize sağlık.hakkınızı helal edin.çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
hocam herkese selamlar.bu düzenlemeden sonra ekte ana sayfada yazdığım şekildeki olayları düzenlemek istiyorum.yardımlarınız için teşekkürler.ayrıca makro ile yapılan değişikliklere açıklama yazma iyi olurdu.en azından anlamak için faydalı olur.

Ekli dosyalar

Geri