• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ana tablodaki bilgilerin kendi sayfalarına gönderilmesi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
merhaba ark.lar ana tabloma kopyaladıgım documanların kendileri icin acılmıs sheetslere dagılımını ben elimle kopyala yapıstır yaparak yapıyorum bunu macro ile yapma imkanımız var mı acaba uzman arkadaşlar bi el atarsa sevinirim

tesekkürler..

Ekli dosyalar

yok mu yardımcı olacak bi arkadaş olmayacak bir şey mi istedim acaba

aktarma olarak arayın çok ornek bulacaksınız

evet aradım ama olmuyor mesela benim yapmak istedigime en yakın örnegi ekliyorum simdi burda sadece A olanı tasımıs ama ben A sayfasına ait bilgileri tasımak istiyorum yani A FİRMASI baslıgı altında ki bilgiler(Firmalara göre dagırım örnegine bakarsanız göreceksiniz..) lütfen bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim.

Ekli dosyalar

arkadaşlar lütfen birileri yardımcı olursa sevinirim. simdi ekledigim dosyada daha ii anlayacaksınız yapmak istedigimi ben yapmaya calıstım ama olmadı..

Ekli dosyalar

yuttas arkadaşım ilgilendigin icin tesekkürler. macro bilgim fazla olmadıgı icin sizin verdiginiz link deki dosyayı inceledim ama hic bir sey anlamadım malesef siz benim dosyayı incelediniz mi bilmiyorum ama benim durumum biraz farklı firma ismi bir colon da yazıyor ve altın da da bilgileri yazıyor. firmayı ve bilgilerini ben kendi sayfasına atmak istiyorum. dosyayı inceleyerek bana yardımcı olursanız sevinirim tesekkürler..

yuttas arkadaşım ilgilendigin icin tesekkürler. macro bilgim fazla olmadıgı icin sizin verdiginiz link deki dosyayı inceledim ama hic bir sey anlamadım malesef siz benim dosyayı incelediniz mi bilmiyorum ama benim durumum biraz farklı firma ismi bir colon da yazıyor ve altın da da bilgileri yazıyor. firmayı ve bilgilerini ben kendi sayfasına atmak istiyorum. dosyayı inceleyerek bana yardımcı olursanız sevinirim tesekkürler..

Dosyanızdaki verileri ona göre düzeltirseniz Linkte verdiğim dosyalardaki örneklere uyarlamak daha kolay olur.

.

evet dogru söylüyorsunuz ama benim bu dosyamı ben muhasebe programından her gün rapor alıyorum ve bu dosya cok büyük bunları düzenlemek imkansız diye düsünüyorum..

Son düzenleme:
Merhaba,
Firmayla ilgili tüm veriler mi aktarılacak? Sonradan aynı sayfalara yeniden aktarım yapılacak mı? Aktarılan bölümler silinecek mi?
Ayrıca, verilerin hepsi aktarılacaksa, hedef sayfadaki formüllü bölümler ne olacak? İster istemez onların üzerine kopyalamış olacağız.
Konuyla ilgili daha açık bilgi vermelisiniz. Aktarmak istediğinizi belirtmişsiniz; ama nasıl olacağı konusunda bilgi yok.

benim yapmak istedigm aktar tusuna basılınca ana tablodaki bütün firmaların bilgileri ile birlikte kendi sayfalarına aktarılması ve aktalarılanların anatablo dan silinmesi hedef dosyalarda formüllü bölüm yok zaten sonradan bir aktarım yapılmayacak her firma icin bir sayfa acılmıs durumda ilginiz icin tesekkürler bu arada.. örnek dosyayı tekrar ekliyorum..

Ekli dosyalar

pardon arkadasım sizin dediginiz gecen gün formülü; formül üzerine copyalanmasında hic bir sorun yok cünkü ben aktarım yaptıktan sonra baska bir macro calıstırcam..

mustafa bey bakabildiniz mi dosyaya..
Merhaba,
Kod:
Sub SayfaOlustur()
On Error Resume Next
Set s = Sheets("Anasayfa")
Sayi = "I"
Tekrar:
Application.ScreenUpdating = False
Ad = Evaluate("=LEFT(c2,FIND("" "",c2)-1)")
If [c2] = "" Then Ad = Evaluate("=LEFT(c3,FIND("" "",c3)-1)")
Sheets("Örnek").Copy After:=Sheets(Worksheets.Count)
s.Range("a2:ı" & s.[c2].End(xlDown).Row + 1).Copy ActiveSheet.Range("a5")
s.Range("a2:ı" & s.[c2].End(xlDown).Row + 1).Delete Shift:=xlUp
For x = 3 To Sheets.Count
If Ad = Sheets(x).Name Then
Ad = Ad & Sayi
End If
Next
ActiveSheet.Name = Ad
s.Select
If s.[c2] <> "" Then GoTo Tekrar
ActiveSheet.Name = "AnaSayfa"
End Sub
Örneği dener misiniz? İstediğiniz böyle bir şey mi?
Sayfa isimleri ile firma adlarındaki uyumu yakalayabilmek için örnek bir sayfadan yola çıkarak yeni sayfalar oluşturup, bu sayfalara sırayla belirttiğiniz firmaları aktarıyor. Sayfa ismi olarak da Firmaların İlk kelimelerini alıyor. Eğer aynı isim varsa onu ayırmak için "I" kullandım.
Dikkat etmeniz gereken Anasayfada firma bilgileri arasında birer satır boşluk olması. Yani şu anki şeklinden hareketle kodu düzenledim. Bu biçimin değişmemesi gerek.

Ekli dosyalar

mustafa arkadasım gercekten cok tesekkür ederim. cok güzel olmus ama benim elimdeki documanlarda sadece bu kadar firma yok cok fazla var bazı sirketleri ben bir sayfada topluyorum örnegin kücük firmaları diger adlı sayfada topluyorum. hepsi icin bir sayfa acarsam cok büyür o dosya. siz sadece mesela x firmayı ve bilgilerini nasıl aktarılacagını yaparsanız ben de onun copyasını alarak sadece x yerine y yaparak ve yolunu göstererek mesela a firmalarını diger sayfasına atmak gibi yapabilirmiyiz acaba bu sekilde. tekrar tesekkürler bu arada.

Merhaba,
Ekteki dosyayı inceleyin.
Firmalar, userform aracılığıyla, sizin seçtiğiniz sayfaya aktarılıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
mustafa bey öncelikle tesekkürler bu benim işimi görür.
asagıda yazdıgım kodda if sorgulama yapıp eger varsa yazılan sayfaya aktarılmasını istedim fakat beceremedim. neden yapmıyor acaba.

Sub firmatası()
On Error Resume Next
Set s = Sheets("Anasayfa")
For x = [C65536].End(3).Row To 2 Step -2

If Cells(x, 3) = "BORUSAN A.Ş" Then
s.Range("a2:ı" & s.[c2].End(xlDown).Row + 1).Copy
Sheets("BORUSAN").Select
say = [C65536].End(3).Row
Cells(say, 1).PasteSpecial xlPasteAll
s.Range("a2:ı" & s.[c2].End(xlDown).Row + 1).Delete Shift:=xlUp
End If
Next

End Sub

Son düzenleme:
Kod:
If Cells(x, 3) = [COLOR="Red"]"BORUSAN A.Ş" [/COLOR]Then
hücre sadece bu kısımdan oluşmuyor. Bu nedenle veriyi tanımıyor. Mesela "BORUSAN A.Ş" 11 karakterden oluşuyor; ama hücrenizdeki karakter sayısı neredeyse 40-50 civarında. Bu satırı şu şekilde deneyin:
Kod:
If Mid(Cells(x, 3),1,11) = "BORUSAN A.Ş" Then
Sondaki değer alacağınız karakter sayısını ifade ediyor. Tanıtacağınız ismin uzunluğu ne ise onu yazacaksınız. Boşluk da karakter olarak kabul ediliyor bilginiz olsun. Her boşluğu bir karakter olarak sayacaksınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri