• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ana sayfa-Sayfalara geçiş

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam Arkadaşlar,
10-15 sayfası olan bir excel dosyam var.
isteğim şu dosyam açıldığında Userform ve benzeri bir "ana sayfa" gibi pencere açılsın.
üzerlerinde kendim düzenleye bileceğim butonlar olsun. her bir buton bir sayfaya gitsin.
her sayfada ana sayfaya dönmek için bir düğme olsun.

dosya hangi sayfada kalırsa kalsın yeniden açıldığında Ana sayfa penceresi açılsın.
Şimdiden çok teşekkürler.

merhaba
istediğiniz böyle bir çalışma sanırım
userform'daki butonları yeterince çoğalnız
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın cılgın86'lı,
İlginize ve çözümünüze Çok teşekkürler. ellerinize sağlık. birkaç isteğim olacak:

1.isteğim şu

sayfalardaki ana sayfa düğmesine tıkladığımda ana sayfa değil de Userform açılsın.
Yani dosyada "ana sayfa" sayfası olmasın. Zaten sizin dosyanızda Userform ana sayfa gibi çalışyor

2.isteğim:

zemin rengi ve desenini nasıl isteğimize göre ayarlaya biliriz?

3.isteğim:

Userform penceresinde bir köşesinde bazı sayfalar hücrelerindeki değerleri nasıl gösterebilirim?
örneğin
Userform'un en sağ köşesinde "deneme" yazsın.
hemen altında veya yanında
Sayfa1'in H5 hücresi yazsın
Dosyayı açtığımda ana sayfa olarak Userform gelecek sol tarafında sayfa linkleri
sağ tarafta ise H5 hücresinin içeriği görüntülensin.
şimdiden çok teşekkürler.
İyi çalışmalar.

#2 nolu mesajladaki dosyayı güncelledim inceleyiniz
2. sorunuza gelince userform'a sağ tuş tıklayıp propertiesten istediğiniz rengi seçebilirsiniz

çok teşekkürler.
sayenizde herşeyi yapabildim.
musaadenizle birkaç isteğim daha olacak.

1- textbox'ta H5 hücresinin içeri görünüyor. Ancak biçimlenmiş haliyle görünmüyor.
mesela H5 hücresi 10 Adet yazıyorsa textbox'ta 10 olarak görünüyor.
nasıl 10 adet görünmesini sağlayabiliriz.

2- Textbox'ta örneğin H5:j10 aralığındaki hücreleri sayfada göründüğü gibi görünmesini nasıl sağlayabiliriz?

3- Dosya açıldığında ve sayfalardan gelindiğinde Userform'un otomatik tam ekran görünmesini nasıl sağlaya biliriz?

4- aynı şekilde excel dosyası içinde otomatik fitlenmesini nasıl sağlayabiliriz?

Son düzenleme:
ilk sorunuzun cevabı commandbutton oluşturdum bu link'i inceleyirek bakabilirsiniz
1. sorunuz için örnek dosya eklerseniz
2. soruyu örnek dosya üzerinde açıklayınız
3. sorunuz kod bankasının içindeki bir makro ile çözüldü
4. sorunuz ise ellemi filtre yapacaksınız yoksa makro ile mi filtre yapılacak. elle yapılacak ise örnek dosya üzerinde yapabilirim. ama makro ise diğer arkadaşlar o konuda yardımcı olacaktır.

lam,
Örnek dosyayı ekte gönderdim.

1-biçimlendirilmiş hücreler hakkında
Örneğin sayfa1'in H5 hücresindeki 10 sayısını "isteğe uyarlanmış" #.# "adet" seçince 10 adet görünmesini sağlıyorum.
sayfa2'in H5 hücresindeki 0,1 sayısını yüzelik seçerek %10 görünmesini sağlıyorum.
sayfa3'in H5 hücresindeki 20042010 ratih formatında ayarlayarak 20 Nisan 2010 Salı görünmesini sağlıyorum.
Örneğin sayfa4'in H5 hücresindeki 10 sayısını "isteğe uyarlanmış" #.### "Hız" seçince 50.000 Hız görünmesini sağlıyorum.
Userform'da ki textbox'larda da bu şekil görünmesini istiyorum.

2-Userform'u7 otomatik fitleyemedim ancak 740x960 şectim. PC'den PC'ye göre değişir mi?

3-Userformdaki sayfalar altındaki linklere mouse üzerine getirilince el çıkartılabilir mi?

4-Userformdaki sayfalar altındaki linklere mouse üzerine getirilip bekletilince küçük açıklama penceresi çıkartılabilir mi?

5-Sayfalardaki "userform" butonlarının ön izleme ve yazıcı çıktısında görünmemesi sağlanabilir mi?

6-Sayfalardaki "userform" butonlarının sayfanın neresinde olursak olalım sabit bir yerde kalması sağlanabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

1-biçimlendirilmiş hücreler hakkında
Örneğin sayfa1'in H5 hücresindeki 10 sayısını "isteğe uyarlanmış" #.# "adet" seçince 10 adet görünmesini sağlıyorum.
sayfa2'in H5 hücresindeki 0,1 sayısını yüzelik seçerek %10 görünmesini sağlıyorum.
sayfa3'in H5 hücresindeki 20042010 ratih formatında ayarlayarak 20 Nisan 2010 Salı görünmesini sağlıyorum.
Örneğin sayfa4'in H5 hücresindeki 10 sayısını "isteğe uyarlanmış" #.### "Hız" seçince 50.000 Hız görünmesini sağlıyorum.
Userform'da ki textbox'larda da bu şekil görünmesini istiyorum.
bu soruna biraz değiştirerek çözüm üretmeye çalıştım

2-Userform'u7 otomatik fitleyemedim ancak 740x960 şectim. PC'den PC'ye göre değişir mi?

bu pc'den pc'ye göre değişir çünkü ekran ayarları farklıdır. bunu eğer ki tüm ekran görmek istiyorsanız bunu bir makro ile hallettim

5-Sayfalardaki "userform" butonlarının ön izleme ve yazıcı çıktısında görünmemesi sağlanabilir mi?

6-Sayfalardaki "userform" butonlarının sayfanın neresinde olursak olalım sabit bir yerde kalması sağlanabilir mi?
bu iki seçenek'te ise 5 İncisi tamam
6. sorunuza ise otomatik olarak gelen sayfayı iptal edilerel kısayol tuşu ekledim ( f12 fonkisyon tuşu ) ile userform'u her zaman her satırda açabilirsiniz )
3. sorunuzu maalesef bilmiyorum umarım bir çözüm elde etmiş olursun
ek'i gönderiyorum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Excell de herhangi bir hücredeki değer üzerinde 4 temel işlevi yapabilir miyiz.? Yani mesela a1 hücresine 36 yazınca bunun 3 ile çarpmış hali gelebilir mi aynı hüzreye.
Ben 36 yazacağım ama hücrede 108 yazacak gibi... Benim yazdığım değil hesaplanan değer nasıl görünür aynı hücrede...!

Arkadaşlar merhaba. Excell de herhangi bir hücredeki değer üzerinde 4 temel işlevi yapabilir miyiz.? Yani mesela a1 hücresine 36 yazınca bunun 3 ile çarpmış hali gelebilir mi aynı hüzreye.
Ben 36 yazacağım ama hücrede 108 yazacak gibi... Benim yazdığım değil hesaplanan değer nasıl görünür aynı hücrede...!

merhaba
konunuza yeni başlık açınız

Selam Sayın Cılgın86'lı,
Ellerinize sağlık. Süper olmuş.
Bir önceki mesajınızda "arkadaşım bu işlemler beni aşıyor" demişşiniz Ancak, hepsinin üstesinden gelmişsiniz.
zannedersem 3.sorumu tam anlatamamışım. El işaretinden kastım şu idi.
nasıl ki mouse ile buton üzerinde gelince "ok" çıkıyor. örnek olarak internet linklerinin üstüne mouse gelince bildiğimiz "el" işareti çıkıyor. (başparmağı önde görülen)

Ayrıca, 5.sıradaki mesajımda 4.sorudaki "otomatik fitleme" filtreleme olarak anlaşılmış.
maksadım "otomatik tam ekran" demekti.

Biraz daha canınızı sıkacağım.
birkaç sorum daha olacak.
1-Userformdaki CommandButton üzerinde mouse bekletilince küçük açıklama penceresi çıkartılabilir mi?
(mesela excel hücresine sağın tıklayıp "açıklama eklendikten sonra hücre üzerine gelince açıklama açılıyor. aynen bunun gibi birşey)

2-Userform sağ köşesine "?" düğmesi bilmeden eklemişim. Nasıl eklemişim bilmiyorum.
Nasıl eklenir? ve Nasıl kullanılır?

3-6.sıradaki mesajınızda verdiğiniz link çok faydalı. Userform ve toolbox detaylı anlatımları içeren link varsa önerir misiniz?

Ellerinize sağlık.
iyi çalışmalar.

Selam Sayın Cılgın86'lı,
Ellerinize sağlık. Süper olmuş.
Bir önceki mesajınızda "arkadaşım bu işlemler beni aşıyor" demişşiniz Ancak, hepsinin üstesinden gelmişsiniz.
zannedersem 3.sorumu tam anlatamamışım. El işaretinden kastım şu idi.
nasıl ki mouse ile buton üzerinde gelince "ok" çıkıyor. örnek olarak internet linklerinin üstüne mouse gelince bildiğimiz "el" işareti çıkıyor. (başparmağı önde görülen)

Ayrıca, 5.sıradaki mesajımda 4.sorudaki "otomatik fitleme" filtreleme olarak anlaşılmış.
maksadım "otomatik tam ekran" demekti.

Biraz daha canınızı sıkacağım.
birkaç sorum daha olacak.
1-Userformdaki CommandButton üzerinde mouse bekletilince küçük açıklama penceresi çıkartılabilir mi?
(mesela excel hücresine sağın tıklayıp "açıklama eklendikten sonra hücre üzerine gelince açıklama açılıyor. aynen bunun gibi birşey)

2-Userform sağ köşesine "?" düğmesi bilmeden eklemişim. Nasıl eklemişim bilmiyorum.
Nasıl eklenir? ve Nasıl kullanılır?

3-6.sıradaki mesajınızda verdiğiniz link çok faydalı. Userform ve toolbox detaylı anlatımları içeren link varsa önerir misiniz?

Ellerinize sağlık.
iyi çalışmalar.

1. sorunuz'a cevabım böyle bir özellik mevcut mu bilmiyorum bunu ayrı bir konu açarak sorarsanız daha iyi olur.
2. sorunuz'a cevabım "?" bu konu hakkında bir fikrim yok örnek dosya ile gönderirseniz ancak anlaşılır.
3. sorunuz'a cevabım userform bu link'ten ulaşabilirsiniz toolbox'u ise arattırırsanız bir kaçtane dosya çıkabilir.

ayrıca şaban Uzman'ın verdiği link'ide kontrol ediniz

Sayın cılgın86'lı,
Verdiğiniz emek,zaman ve yardımlarınız için çok teşekkürler,
İyi çalışmalar.

Sayın ergunguler76@,

3. maddedeki isteğiniz için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. Sanırım biraz yardımı dokunacaktır.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=77164

Sayın Şaban Sertkaya,
İnanın mesajınızı yeni farkettim. iki mesaj arasında gözümden kaçmış. Çok özür dilerim.
Ekte gönderdiğiniz dosya Harika bir çalışma olmuş. Muhakkak istifade edeceğim.
İstediğim dosyalardan biriydi. Benzer çalışmalarınız veya tavsiye edebileceğiniz çalışmalar var ise paylaşırsanız çok sevinirim.

İyi çalışamalar.

Selam,
yukarıdaki sorumun cevabını buldum. Sizler ile paylaşıyorum:

"properties windows" seç.
"alphabetic" seç
"mouseIcon" seç

istediğiniz Icon veya resmi koyabilirsiniz.

bilgi için teşekkür ederim
ufak bir bilgi'de benden olsun mause işaretçiklerini C:\WINDOWS\Cursors bu adresten bulabilirsiniz
önemli not : windows benim pc'de c'de yüklü hagi sürücünüze yüklü ise onu seçiniz. kolay gelsin

Son düzenleme:
Geri