• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

amiral battı şeklinde tablo oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
DATALAR sayfasında sag klik yaparak verileri güncelle dedigim zaman sql cumleme gore en yeni kayıtları accessden cekiyor sorun yok. bu sayfada rhost alanını gelişmiş süz ile çarşaf sayfasında a sütününa süzüyorum.

sonra ögle bi formul olmalı ki satır ve sütündaki en basdaki degerlerin keşisimini bana vermeli

dosyada örnek olarak kırmızı yere kırmızı data gibi işaretledim.

3 gundur kime sorduysam bu beni aşar dedi bende yapamadım özel tablo ile yaptım veri alanı hep 1 geldi metin desteklemiyor!

yardım edin lütfen

Ekli dosyalar

DATALAR sayfasında sag klik yaparak verileri güncelle dedigim zaman sql cumleme gore en yeni kayıtları accessden cekiyor sorun yok. bu sayfada rhost alanını gelişmiş süz ile çarşaf sayfasında a sütününa süzüyorum.

sonra ögle bi formul olmalı ki satır ve sütündaki en basdaki degerlerin keşisimini bana vermeli

dosyada örnek olarak kırmızı yere kırmızı data gibi işaretledim.

3 gundur kime sorduysam bu beni aşar dedi bende yapamadım özel tablo ile yaptım veri alanı hep 1 geldi metin desteklemiyor!

yardım edin lütfen

Merhaba
Amiral battı iyi benzetme :)
Sitede arama yapsanız onlarca örnek, bir çok çözüm yöntemi bulabilirsiniz.
Bir yöntemi ben önereyim, başka çözümler de gelecektir.

B2 hücreye yazıp taploya kopyalayın.
Kod:
=DOLAYLI("Datalar!E"&TOPLA.ÇARPIM(($A2=Datalar!$A$1:$A$1500)*(B$1=Datalar!$D$1:$D$1500)*(SATIR($A$1:$A$1500))))

süpersin,
atlamalar var bunlar neden peki :S

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.jpg
    Ekran Alıntısı.jpg
    14.7 KB · Görüntüleme: 15
Kod:
=İNDİS(Datalar!$E$1:$E$1136;KAÇINCI(B$1;DOLAYLI("Datalar!D"&KAÇINCI($A2;Datalar!$A$2:$A$1136;0)&":D1136");0)+KAÇINCI($A2;Datalar!$A$2:$A$1136;0)-1)

bu formülü Çarşaf sayfası B2 hücresine yazıp kopyalayın. sanırım bu formül işinizi görüyor ?
hatalı gördüğünüz yer var ise söyleyiniz ?

Kod:
=İNDİS(Datalar!$E$1:$E$1136;KAÇINCI(B$1;DOLAYLI("Datalar!D"&KAÇINCI($A2;Datalar!$A$1:$A$1136;0)&":D"&KAÇINCI($A2;Datalar!$A$2:$A$1136;0)+EĞERSAY(Datalar!$A$1:$A$1136;$A2));0)+KAÇINCI($A2;Datalar!$A$2:$A$1136;0))

bu formül ise Rhost başlığındaki aynı isimde olanların başlangıç ve bitiş numarasına göre arama yapıyor.

Son düzenleme:
teşekkür ederim arkadasım hatalı hucreler dogru degerlerde duzeldı son satırıma deger gelmedi 1136 sahılarının hepsini 10136 yaptım cunku lik sayfam datalar sayfası accessden veri cektigi için oradakı datalarım artabiliyor emegi gecen herkese teşekkürler

teşekkür ederim arkadasım hatalı hucreler dogru degerlerde duzeldı son satırıma deger gelmedi 1136 sahılarının hepsini 10136 yaptım cunku lik sayfam datalar sayfası accessden veri cektigi için oradakı datalarım artabiliyor emegi gecen herkese teşekkürler

eh o kadar da hatamız olsun 1136/1 :D:D
veri sayınız arttıkça formülün hesaplaması uzar bunuda unutmayın ;)
kolay gelsin :)

Geri