AMBAR PROGRAMI-Birlikte Tamamlayalım

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Evet UserForm1 de değişiklik yaptım.

Yaptığım değişiklik;
Takvime çift tıkladığınızda forma yüklenen verilerde sayısal olanları formatlayarak forma aldırdım.
Birde kaydet kodlarında form boşken tıkladığınızda hata veriyordu onu giderdim.

Hataları minimize etmek için bana yaptığınız işlemleri açıklamanız lazım. Ben birkaç deneme yaptım hata vermedi.

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Tabela girişi formunu doldurun. Malzeme seçimi yapın miktarları girin. Kayıt yapın. Daha sonra takvimden geriye doğru bir güne tıklayın. Hata veriyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Şimdi tekrar denedim.

Tabela formunu açtım.
GÜNLÜK MENÜ-TABELA MEVCUDU-ONAYLAR bölümlerindeki kutucuklara tüm bilgileri girdim.
Sağ taraftan birkaç malzeme seçtim ve miktarlarını girdim.
Kaydet dedim. Sorunsuz kayıt etti.
Sonra takvimden önceki bir güne çift tıkladım. Forma bilgiler sorunsuz yüklendi.

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Merhaba,

Şimdi tekrar denedim.

Tabela formunu açtım.
GÜNLÜK MENÜ-TABELA MEVCUDU-ONAYLAR bölümlerindeki kutucuklara tüm bilgileri girdim.
Sağ taraftan birkaç malzeme seçtim ve miktarlarını girdim.
Kaydet dedim. Sorunsuz kayıt etti.
Sonra takvimden önceki bir güne çift tıkladım. Forma bilgiler sorunsuz yüklendi.
Aldığım hatalarla ilgili ekran görüntüleri ektedir.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

#58 nolu mesajımdaki dosyayı güncelledim.

Sorun malzeme ismi girdikten sonra en son miktar yazdığınız kutucuk seçili olduğundan kaynaklanıyor. Koda ekleme yaprak sorunu giderdim. Denermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Denedim. Hata vermedi. Ellerinize sağlık. İleride tekrar hata verirse bilgilerinize başvurabilirim.
Bana o kadar çok yardımcı oldunuz ki artık mesaj yazmaya utanır sıkılır oldum. Sabrınız ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Eğer konu sıkıcı gelmediyse bir ekleme daha yapalım. Bu ekleme ile her gün oluşturduğumuz tabela bilgilerine göre esas ambar defteri işlensin. Ben Esas Ambar Defteri eklenmiş dosyayı mesaj olarak göndereyim. İçine bazı açıklamalar yazayım. Ne dersiniz?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Rica ederim. Sıkılmanıza gerek yok. Amacım sizlere birşeyler öğretebilmek.

Konu neden sıkıcı gelsin. Bende stok analizleri ile uğraşan birisiyim.

Yeni eklemelerinizi ve açıklamalarınızı dosyanıza ekleyip gönderebilirsiniz. Fırsatım olduğunda ilgilenmeye çalışırım.

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Merhaba Sayın Korhan Ayhan Bey;
Hazırladığımız programa 66. mesajımda belirttiğim eklemelere ait ilk düzenlemeleri yaptım.
İlk düzenlememiz Malzeme Kayıt Formunda. Bu forma bir listbox ve birkaç textbox ekledim. Textboxlara girilen değerler "liste" ve "AmbarGr" sayfalarına kayıt ediliyor. Yeni kayıt butonu ile textboxlara girilen veriler siliniyor.
Yapamadığım şey şu:
Listboxta "liste" sayfasında B-L sütunlarındaki verilerin listelenmesi. Listboxta bir veriye çift tıklama yapıldığında textboxlara verilerin gelmesi. Bu verilerin kaydet ile değiştirilebilmesi.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel xp
Arkadaşlar;
Yukarıdaki sorumun cevabını buldum. Ancak bu forma sil ve düzenle butonu ekleyemedim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel xp
Sil-Düzelt-Kaydet botonları için yardımlarınızı bekliyorum.