AMBAR PROGRAMI-Birlikte Tamamlayalım

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Değerli arkadaşlar;
Siteden öğrendiğim bir takım bilgiler ile ekte gönderdiğim dosyayı hazırladım. Bundan sonraki kısmı için yardımlarınıza ihtiyacım var.
Birinci sorum şu:
Ambara Malzeme Girişi Yap butonuna basınca ekrana gelen "Malzeme Kayıt" formu ile "liste" sayfasına yukarıdan aşağıya doğru kayıt yapabiliyorum. Ancak "liste" sayfasını tamamen silip kayıtları "aylikcikislar" sayfasında sağa doru olarak yapmak istiyorum. "Malzeme Kayıt" formundaki "cmdAmbarKyt" makrosunu istediğim şekilde değiştirebilir misiniz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel xp
Arkadaşlar bu program benim için çok önemli. Cevaplarınızı bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Yukarıdaki soruma cevap gelmedi. Belki de mantıksal bir hata yapmışımdır. Bilemiyorum. Bende dosyamı değiştirdim. Sorum şu:
Programa Giriş düğmesi ile açılan form penceresinde Tabela Giriş düğmesine tıklıyoruz. Açılan formu doldurduktan sonra tabelamız oluşuyor. Tabelamızı tamamladıktan sonra Tabela Kaydet düğmesine tıkladığımızda oluşturduğumuz tabelanın bilgilerini liste sayfasında oluşturduğumuz tabelanın tarihine ait sütuna ilgili yerlere kayıt edilmesini istiyorum.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Formunuzun üzerindeki "malzeme ismi" kutucuklarının index numaraları birbirini takip ediyor. Fakat miktar kutucukları aynı şekilde değil. Bunlarıda aynı şekilde 1 den başlayacak şekilde düzenlerseniz aşağıdaki şekilde kısa bir kod kullanabilirsiniz. Aksi halde kod içinde nesneleri tek tek yazmak durumunda kalacaksınız.

"miktar" kutucuklarınıda TextBox1, TextBox2 ..... TextBox25 olacak şekilde düzenledikten sonra aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton63_Click()
    Dim S1 As Worksheet, X As Integer
    Dim Y As Integer, Tarih As Range, Bul As Range

Set S1 = Sheets("liste")
    Set Tarih = S1.Rows("1:1").Find(Calendar1.Value)
    If Not Tarih Is Nothing Then
        Y = Tarih.Column

For X = 1 To 25
            If Me.Controls("ComboBox" & X) <> "" Then
                Set Bul = S1.Range("B:B").Find(Me.Controls("ComboBox" & X), , , xlWhole)
                If Not Bul Is Nothing Then
                    S1.Cells(Bul.Row, Y) = Me.Controls("TextBox" & X)
                End If
            End If
        [COLOR=blue]Next[/COLOR]
    End If

Set S1 = Nothing
    Set Tarih = Nothing
    Set Bul = Nothing

MsgBox "Kayıt işlemi tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Korhan Bey;
Yardımınız için teşekkür ederim. Malzeme adları ve miktarları için yardımınız işe yaradı. Ancak tabeladaki bütün bilgilerin ilgili yerlere işlenmesini istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Eğer "liste" isimli sayfanızın 300. satırından sonraki bilgiler hep aynı satırlarda duracaksa yani kayma olmayacaksa aşağıdaki şekilde formunuzdaki nesneleri hücrelere eşitlemeniz yeterlidir.

Mesela formunuzdaki "TABELE NO" nesnesine "NO" adını vermişsiniz. Bunu aşağıdaki kodla sayfa aktarabilirsiniz.

Kod:
S1.Cells(301, Y) = NO

Yine formunuzdaki "OKUL MÜDÜRÜ" nesnesine "MUDUR" adını vermişsiniz. Bunu aşağıdaki kodla sayfa aktarabilirsiniz.

Kod:
S1.Cells(302, Y) = MUDUR
Bu verdiğim örnek kodları üstteki mesajımdaki kodda mavi renkle belirttiğim satırın hemen altına ekleyerek devam edebilirsiniz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Evet "Y" değişkeninden dolayı takvim nesnesine bağlı çalışacaktır.

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Programı tamamlayabilmek için daha sorularım olacak. Bıktırmam inşallah.
Şimdiki sorum:
Tabela Giriş Formunu dolduruyorum. Herhangi bir nedenle farklı bir form sayfasına geçip tekrar aynı formu açtığımda Tabela Giriş Formundaki tüm bilgiler siliniyor. Hepsini tekrar yazmak zorunda kalıyorum. Forma en son girilen bilgilerin silinmemesini silinmek isteniyorsa "Tabela Temizle" düğmesi ile yapılmasını nasıl sağlarım?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Farklı form sayfasına nasıl geçtiğiniz önemli. Eğer tabela giriş formunu tamamen kapatıp açıyorsanız doğal olarak bilgiler silinir. Hide yapıp açıyorsanız silinmez.

Ayrıca "programa giriş" butonunun açtığı formda "tabela giriş" formunu açan buton kodu hatalı olmuş. Aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
Private Sub cmdTabela_Click()
    AnaForm.Hide
    UserForm1.Show
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Peki program açılıp kapatılsa bile silinmemesi için ne yapılmalı?
Mesela Sabit bilgiler formuna girilen bilgiler program açılıp kapatılınca dahi görünsün.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Form üzerinde sabit bilgiler saklayamazsınız. Bunun yerine bu bilgileri sayfada saklayıp formu açtığınızda forma yükleyebilirsiniz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Başka başlık altında sanıyorum sorunuzun cevabını buldunuz.

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Sayın Korhan Ayhan Bey'in yardımları ile çalışmam kullanılabilir düzeye geldi. Yatılı okullar için mükemmel bir program oluşturduk. İnanın sadece bu dosya ile yapılabilecek işleri yapmak günümüzün önemli bir kısmını alıyor. Bu çalışma önemli kolaylıklar sağlayacak. Her ambar memurunun, her pansiyondan sorumlu müdür yardımcısına gerekli bir program.

Forma teşekkürlerimin ifadesi olarak bu forumun logosunu koydum. Bu logoya forumun linkini verdim. Bu çalışmayı indiren herkes bu forumu görsün tanısın istiyorum.

Sayın Korhan Ayhan Bey ve diğer değerli arkadaşlar;
Bu programa "Ambar Durumunu Gör" ve "Aylık Yemek Listesi" olmak üzere iki form ve "Esas Ambar Defteri" ekleyebilirsek (tasarım bana ait, makro kısmı ise siz uzmanlara) mükemmel bir çalışma olacak.
Cevaplarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel xp
Dosyaya yeni form ekledim.
Bu yeni formda (Ambar Durumu) ilgili textboxlara listboxtaki seçime göre "liste" sayfasında FE2:FL300 aralığındaki bilgileri nasıl çekebiliriz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Aylık Yemek Listesi

Yatılı okullar için tasarladığım ve forumdaki arkadaşların desteği ile son aşamasına geldiğimiz çalışmamıza "tabldot" sayfası ekledim. Aylık Yemek Listesi adlı butonla ulaştığım forma 5 adet optionbutton ile tabldot sayfasına veri çekmek istiyorum.

Bu optionbuttonlar ile liste sayfasından;
1. OptionButton ile liste sayfasından H:AK sütunlarında ilgili satırlardan
2. OptionButton ile liste sayfasından AL:BP sütunlarında ilgili satırlardan
3. OptionButton ile liste sayfasından BQ:CT sütunlarında ilgili satırlardan
4. OptionButton ile liste sayfasından CU: DY sütunlarında ilgili satırlardan
5. OptionButton ile liste sayfasından DZ:FD sütunlarında ilgili satırlardan

veri çekmek istiyorum.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme: