• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Alttoplam makrosunda ara toplam

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Ekdeki dosyada açıklmaya çalıştım acil yardım sizlerin emekleri sayesinde çok güzel işler oluyor
alttoplam yapan bir makro var toptancıya göre alttoplam altığım zaman diğer sütunlardaki kalemlerinde alttoplamını yapmasını istiyorum anlaşılmayan bir yer varsa onu açıklamaya çalışayım (yanlaşımyanı yazarsanız) şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

hocalarım acaba anlaşılmayan neresi yazarsanız onu açıklayayım 2 haftadır bu konu hakkında yardım alamdım bu konu bana çok lazım

herkese iyigünler gerçekten bu konu bana çok lazım bunu bir çözüveren olsa

excel hocalarım iyi günler bu makrodaki kodda değişiklik yapma ile bu ara toplamlar yapılamzmı bana bir çözüm lazım şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim gerçekten anlaşılmayan konuyu yazarsanı açıklamaya çalışayım ütfen yardım

herkese iyi akşamlar bana bir yardım eden olurmu bu mantığın çözümü yokmu aca hiç çözüm yazan olmadı

Merhaba,

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

ömer bey ilgini için teşekkür ederic ancak yaptığınız kodu zaten ekdeki kod yapıyor yani sadece ürün adlarına göre toplamış örnek 1.2.3.4. bölgelerin toplamı blokdur yani bir önceki aragruba görede toplamsı lazım yani sadece toptancıya göre toplam alcağım ve her sütunun toplamını vermesi lazım yapmak istediğim şu bu şekilde verilerimi yazdığım zaman toptancısına göre cıktı alacağım ve çıktı almadan önce toplamları olmadığı için toplamlarınıda gösterdim çıktı alacağım ve sonra toplamları kaldırıp veri yazmaya devam edeceğim gibi

Bölgeye göre alttoplam alacaksanız aynı şey olmuyor mu?

Her grubun toplamı örneğe göre 200 değil mi? Örnekte bunu veriyor.

.

ömer bey her sütuna göre toplam almak için makroya tıklamayacağım sadece toptancıya göre olan sütun için tıklaycağım buna göre sadece toptancının toplamını veriyor ya ilave olarak diğer sütunlarında toplamını istiyorum bir çıktıda hepsi görünmesi lazım

toptancıya göre toplam istediğim zaman sayfa ikideki şekli almasını istiyorum derdimi anlatamadım herhalde

diyelimki afirmasının çıktısını alacağım zaman şu gruptan şukar şu aragruptan şukar şu üründen şukar olmuş diye adet ve tutarlarını toplaması lazım

Diğer sütunların toplamı nedir? Toptancıyla aynı değil mi?

.

şimdi ben ekde bir toptancı mantığı ile bir örnek verdim bu örnek çoğalcak farlık yerlerden farklı grup ve ara gruplara ve ürünler adında işlem olacak dediğiniz gibi düşünürseniz toplam aynı ancak ben bu örneği örnek olsun diye verdim bu örneklerin çoğaldığını ve sayıların farlklı olduğunu düşünürsek toplamlar farklı çıkar isterseniz bu şekilde bir örnek vereyim

Ben sorunuzu anlamıyorum maalesef. Farklı olacaksa, farklı örnek dosya ekleyerek açıklayınız.

.

Ekdeki dosyada yapmak istediğim toptancıya göre makro ile toplam aldım bununla beraber diğr üürnlerin toplamıda görünmesini istiyorum diğer bir sütun için toplam almal için tıklamayacağım sadece toptancı için tıklayım bir toptancının hangi üüründen grubuna göre kaçtane olduğunu toplaması lazım ben burada birer örnek verdim bunların çoğaldığını kabül edersek ona göre toplaması lazım

Ekli dosyalar

Olmasını istediğiniz düzen ekteki gibi değilse, olmasını istediğiniz düzeni farklı bir sayfada manuel hazırlayarak dosya ekleyiniz..

.

ömer bey iyi çalışmalar ekdeki dosyada sadece birer örnek var bu çoğalır yanlış anlaşılmasın sadece a kırtasiye için örnek hazırladım diğer toptancı içinde aynı mantık

Ekli dosyalar

ömer bey yeni dosyayı ekledim ya bakba fırsatınız oldumu

Sayın mustafakoza

anladığım kadarıyla yanıtlamaya çalıştım.Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

gökan bey ilginiz için çok teşekkür ederim istediğime baya yaklaştı siz 2 seçim yapmışsınız benim istediğime göre orda 4 seçim var TOPTANCI/GRUP/ARA GRUP/ÜRÜN ADI/ bu dör gurup olsa yani user forumda dört seçimde olsa istersem dördünü birden istersem aradan hanhisi gibi kullansam çok güzel olur şimdiden teşkkür ederim emeklerinise sağlık birde alttoplardaki sayılar koyu olsa yani kalın siyah

Geri