• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Altta yinelenen satırlar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Türkçe
Merhaba arkadaşlar

Altta yinelenen satırlarla ilgili konu başlıklarını inceledim ama hiçbiri benim yapmak istediğime cevap vermiyor, resim olarak alt bilgi eklediğim zaman da istediğim gibi ölçeklendiremiyorum. Ben 100-200 sayfalık raporlar hazırlıyorum ve her sayfanın altında form şeklinde "Hazırlayan" , "Kontrol Eden" ve "Onaylayan" kısmı var, bunu makro ile yapmak mümkün olması lazım ama ben yapamadım. userform la bunu yapabilir miyiz. Aksi halde her sayfayı tek tek düzenlemem gerekiyor. Ekteki dosyada alltta yinelemek istediğim satırların bir örneği var.
yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Anladığım kadarıyla siz sayfalarınızın en altında aşağıdaki 3 ibarenin çıkmasını istiyorsunuz.

Hazırlayan
Kontrol Eden
Onaylayan

Bu işlemi Sayafa Yapısı-Üstbilgi/Altbilgi-Özel Altbilgi menüsünden rahatlıkla yapabilirsiniz.

Eğer uygulayamazsanız aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Option Explicit

Sub ÖZEL_ALT_BİLGİ_AYARLA()
    Application.ScreenUpdating = False
    With ActiveSheet.PageSetup
        .LeftFooter = "&""Arial,Kalın""&12Hazırlayan"
        .CenterFooter = "&""Arial,Kalın""&12Kontrol Eden"
        .RightFooter = "&""Arial,Kalın""&12Onaylayan"
    End With
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Korhan bey öncelikle ilginize teşekkür ederim
Söylediğiniz iki yöntemi de denedim onları yapabiliyorum ama her iki yöntemde de kenarlıklar olmadığı için form istediğim formatta olmuyor. Örnek dosya da gördüğünüz üç imza kısmının olduğu satırların kenarlıkları ve biçimleriyle birlikte her sayfada yinelenmesini istiyorum. bilmem anlatabildim mi? eğer örnek bir dosya hazırlayıp gönderebilirseniz size minnettar kalırım..
şimdiden teşekkür edrim..

Merhaba,

Alt bilgi bölümü excelde çok gelişmiş değildir. Bu sebeple istediğiniz biçimi ancak resim özelliğini kullanarak yapabilirsiniz. Aşağıdaki işlemleri uygulayın.

Excel sayfanız üzerinde alt bilgide görünmesini istediğiniz hücreleri seçip kopyalayın.
Başlat menüsünden PAINT programını açın ve kopyaladığınız hücreleri pait programına yapıştırın. Dosyaya isim verip kayıt edip kapatın.
Daha sonra excel sayfanızdaki onaylama bölümüne ait satırları silin.
Önizleme menüsünden sayfa yapısına girin ve özel altbilgi ekranına ulaşın. Alt bilgide "ORTA KISIM" bölümüe geçin ve kayıt ettiğiniz resim dosyasını alt bilgiye ekleyin. Sanırım siz zaten bu aşamaya kadar yapabiliyorsunuz.

Bu aşamadan sonra excel 2010 da alt bilgiyi eklediğiniz ekranda "Belgeyle ölçeklendir" ve "Sayfa kenarlıklarıyla hizala" seçenekleri bulunmaktadır. Bunları işaretleyip işlemi tamamlayın. Kenar boşluklarıyla oynayarak alt bilginizin konumunu ayarlayın. Bu şekilde istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Eğer bahsettiğim iki seçeneği göremiyorsanız alt bilgi resmini ekledikten sonra yine aynı ekranda orta kısımda beliren "&[Resim]" yazısına mouse ile bir kez tıklayın ve resim ekleme işlemini yaptığınız butonun yanındaki butona tıklayın. Bu şekilde resim boyutunu deneme yanılma yöntemi ile sayfa yapınıza göre ayarlamaya çalışın. Biraz zahmetli gibi görünsede birkaç denemeden sonra başarılı olabilirsiniz.

arkadaşlar, excel sayfası içindeki çizgi resmini alt bilgiye makro ile alabilirmiyiz, resmi yazışmada kullanacağımda...

Merhaba,

Eğer alt bilgide kenarlık çıkmasını istiyorsanız #5 nolu mesajda tarif ettiğim yöntemi deneyin.

Korhan bey çok teşekkür ederim, ben elimdeki resmi yazışma programına makro ile alt bilgi ekliyorum, alt bilgideki çizgi için ise C ye çizginin olduğu bir resim dosyası eklemek gerekiyor. Programı Konya 'da birçok okul kullanıyor, tabiiki herkes programlamayı bilemediği için hata veriyor ve her seferinde beni arıyorlar. Tamamen ücretsiz olan bir program için, insanları bu zahmetten kurtarmak amacıyla, Excel sayfası içindeki çizgi resmini kullanmak istemiştim. Bunun çözümü sadece beni değil Konya 'daki birçok idareciyi memnun edecek.

Sub Altbilgi()
Sayfa3.PageSetup.LeftFooterPicture.Filename = "C:\cizgi.JPG"
Sayfa3.PageSetup.LeftFooter = "&""Times New Roman,Normal""&10 &G" & Worksheets("Sayfa2").Cells(51, 3)
End Sub

Korhan bey bi bakabilir misiniz?

Geri