• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

altbayi listesi oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba arkadaşlar

yüzlerce altbayisi olan bir firma excelde her altbayiye sayfa açıldı ayrıca ana sayfada var . ana sayfaya işlenen satır hangi altbayininse sayfasına otomatik olarak kaydolmasını istiyorum.

bu mümkün değilse tam tersi de olabilir . altbayinin sayfasına işlenen satırın ana sayfada diğer altbayi satırlaryla toplanmasını ve güncelledikce devam etmesini istiyorum.

bu konuda yardımcı olurmsunuz lütfen

Merhaba,

İstediğini mümkün. Fakat küçük bir dosya ekleyerek sorunuzu daha detaylı açıklarsanız çözüme daha kısa net gidebiliriz.

.

teşekkrler

dosyayı gönderiyorum aslında istediğimiz anasayfaya kaydedip sayfa isimleri olan satırları sayfalrına otomatik göndermesi. ve günclleme yaptığımızda yine otomatik işlemesi

bu zorsa normal sayfalarına kaydettiklerimizi ana sayfada işleyiş zamanına göre sıralaması

burda dosya nasıl ekleyebilirim excel dosyası ?

http://www.dosya.tc/

Paylaşım sitesine yükleyip, indirme linkini paylaşmanız yeterli.

Ayrıca verileri otomatik gönderdikten sonra ana sayfadaki bilgiler silinecek mi? silinmeyecekse her aktarımda sayfalardaki bilgiler silinip tekrardan mı yazılacak. Aksi durumda mükerrer kayıt olma durumu olur. Sayfa adları sabit mi, değişken mi?

Sorularınızı detaylı açıklamaya özen göstermenizi rica ederim. Küçük detaylar yapılan işlemi sil baştan değiştirmeye neden olabiliyor.

.

dostum aslında çok basit bir kurgu anasayfaya gelen talep giriliyor. girilirken altbayinin adını atıyorum b sutununda yazıyoruz. bu alt bayi adında sayfamız var ve istiyoruzki o yazdığımız satır altbayinin sayfasına eklensin ve anasayfada değişiklik yapınca altbayinin sayfasındada değişiklik otomatik olsun konu bu.

ama bu zorsa tam terside olabilir sanırım o daha basit olacak yardımcı olursan çok seviniim

Virüs programı dosyanıza izin vermiyor. Dosyayı .rar yada .zip ledikten sonra yükleyip linki paylaşmanızı rica ederim.

Telefona gerek yok, sorduğum üç soruyu yanıtlarmısınız. Ayrıca ilave olarak sorunuzu açıklamanız yeterli.

.

sayfa isimleri sabit
ana sayfadaki bilgiler silinmeyecek ama güncellenecek mesala bi hücresinde işleniyor-tamamlandı-problem gibi tuşlar konacak ve bikaç gün içinde değişecek.

Merhaba,

Dosyanız ekteki linkte mevcut.

http://s5.dosya.tc/server2/tdw86w/altbayi_listeee.rar.html

Kodlar:

Kod:
Sub Sayafalara_Aktar()

Dim i As Long, sayfa As String, son As Long

Application.ScreenUpdating = False

With Sheets("anasayfa")
        For i = 2 To .Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
            If .Cells(i, "J") <> "Aktarıldı" Then
                If .Cells(i, "A") <> "" Then
                    sayfa = Trim(.Cells(i, "A"))
                    son = Sheets(sayfa).Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row + 1
                    .Cells(i, "A").Resize(1, 9).Copy Sheets(sayfa).Cells(son, "A")
                    .Cells(i, "J") = "Aktarıldı"
                End If
            End If
        Next i
    End With

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

.

TEŞEKKÜRLER .

şimdi bu kodu excelde değiştirerek yazmam lazım galiba

deniyorum inş olur.

kardeşim gönderdiğin excel üzerinde aktar desemde aktarma yapmıyo ?
sanırım bu işi çözemeyeceğim
yüzlerce altbayiye bu şekilde bi sistem gerekli

bilgin vardır diye soruyorum bu işlemlerin aynısını google drive da etablolar var orda yapabilirmiyim acaba ? hem online ulaşmamada imkan veriyo sistem

teşk.

yok kardeşim olmuyo sanırım tam istediğim şey olmasada yaklaşık bişeyi e tablolarda buldum
sana şunu sorayım a sutununda 4 seçenek koyacağım b sutununda bu 4 seçeneğe bağlı farklı isimler çıkacak 60 ar adet bu mümkünmü sadece onu sormak istedim.

Bu kısmada geçeriz. Yalnız neden olmadığını anlamadım. Aktarıldı yazılarını silip aktar deyince yine de aktarmıyor mu?

Eğer yine de aktarmıyorsa, makro güvenlik ayarınız yüksek.
Bunu aşmak için:

Boş bir excel açın / soldaki excel simgesi (2007) yada dosya simgesi (2010) tıklayın ve seçeneklere girin / Güven merkezi seçeneğinden / güven merkezi ayarlarına girin / buradan makro ayarları seçeneğini işaretleyip / "tüm makroları etkinleştir(önerilmez)" seçeneğini işaretleyip tamam butonları ile dosyayı kapatın. Kaydetmenize gerek yok ve bu işlemi kullandığınız bilgisayarda bir defa yapmanız yeterli.

Sonra eklediğim dosyayı açıp J sütunundaki aktarları silip aktar butonuna basın, satırların ilgili sayfalara aktarılması gerekir.

Aktarma oluyorsa, istediğiniz bu değil mi?

.

dediklerini yaptım olmuyo
yazmakla anlaşılacak bi durum değil
artı benim istediğim tek şey bu değil sanırım az şey biliyorum çok şey istiorum :)

senide meşgul ediyorum.

Geri