• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Alt toplam

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Arkadaşlar alt toplam aldığım bir sayfayı toplamlara göre büyükten küçüğe doğru sıralama yapabilirmiyim yada bunu yapmanın bir yolu var mı alt toplam aldıktan sonra başka bir işlem yapmadan bu işlemi yapmak istiyorum ben uzun yol olarak alt toplam aldığım sayfayı görünen hücreler diye kopyalayıp başka bir yere yapıştırıp sıralıyorum bu ise bana zaman kaybı oluşturuyor. şimdiden teşekkürler hepinize

Merhaba,

Çözüm üretecek olan arkadaşımız, üzerinde çalışması için kendi verilerini mi oluşturacak. Kimse uğraşmaz buna. Bu nedenle sorunuzu örnek dosya ile destekleyiniz.

örnek dosya ekledim yapmak istediğim vergi numaralarına göre mal ve kdv tutarlarını toplayıp mal veya kdv tutarlarına göre büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe göre sıralayabilmek ben bu işlemi önce alt toplam aldırıp sonra alt toplam kısmını başka bir sayfaya kopyalayıp daha sonra sıralama işlemi yapıyorum bu ise zaman alıyor bu iki işlemi tek seferde yapabilmek istiyorum teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,
Şu şekilde işinize yarar mı ?

Ekli dosyalar

birde ilk 2 satır neden var onu anlamadım teşekkürler

Toplam tutarları almak için TOPLA.ÇARPIM formülü kullanılmıştır. Hücre içine tıklayarak görülebilir.Sıralama yapan kodları görmek için ALT + F11 yada ilgili Sayfayanın üzerine gelip sağ tuş KOD GÖRÜNTÜLE seçeneklerinden bir tanesini yapınız.
İlk iki satır olayına gelince manuel giriş yaptım.Kontrol etmek için sizinle alakalı bir durum değildir.

teşekkürler anladım peki sıralamanın formül çubuğuna yazacağım formülü nedir ben kendi sayfama bu formülü yazmam için toplama formülünden sonra sıralama formülü ekleyerek yapabilirmiyim yani dikdörtgen kullanmadan direk formül çubuğuna yazarak bu işlemi yapabilirmiyim kusura bakmayın sizi meşgul ettiğim için anlayarak kendim formül oluşturmak istiyorumda sabrınız için teşekkürler

birde örnek veride vergi numaralarını ben alt alta sıralı yazdım vergi noları karışık olsa bile her vergi numarasının toplamını alıp karşısına atar mı bu formül ile acaba

Merhaba,

Alternatif olsun, doğrudan makrolu çözüm.

Aşağıdaki kodları bir modülde olmalı.

Kod:
Sub Duzenle()

Dim d           As Object, _
        i           As Long, _
        lRow        As Long, _
        s, _
        dKey, _
        dItems, _
        Deg

Set d = CreateObject("Scripting.dictionary")
    lRow = Cells(Rows.Count, "N").End(3).Row
    If lRow < 1 Then Range("N2:P" & lRow).ClearContents

For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row

Deg = Cells(i, "a")
        If Not d.exists(Deg) Then
            s = Array(Cells(i, "C"), Cells(i, "D"))
            d.Add Deg, s
        Else
            s = d.Item(Deg)
            s(0) = s(0) + Cells(i, "C")
            s(1) = s(1) + Cells(i, "D")
            d.Item(Deg) = s
        End If

Next i

dKey = d.keys
    dItems = d.items

Range("N2").Resize(UBound(dKey) + 1, 1) = Application.WorksheetFunction.Transpose(dKey)

For i = 0 To d.Count - 1
        s = dItems(i)
        Cells(i + 2, "O") = s(0)
        Cells(i + 2, "P") = s(1)
    Next i

End Sub

Aşağıdaki kodlar da ilgli sayfanın kod bölümünde olmalı.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

Dim i   As Long

If Intersect(Target, [O:P]) Is Nothing Then Exit Sub

i = Cells(Rows.Count, "N").End(3).Row

If i < 2 Then Exit Sub

If Target.Column = 15 Then
        Range("N2:P" & i).Sort key1:=Range("O1"), Order1:=xlDescending
    Else
        Range("N2:P" & i).Sort key1:=Range("P1"), Order1:=xlDescending
    End If

Range("Q1").Activate

End Sub

Kodlar çalıştıktan sonra "Mal Tutarı" na göre büyükten küçüğe sıralamak için O sütununda, "Kdv Tutarı" na göre Z-A sıralamak için Q sütununda herhangi bir hücreye çift tıklamanız gerekir.

Not : Verilerin sıralı olması şart değildir.

Ekli dosyalar

Geri