• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Alt - Toplam Sorunu

Katılım
23 Aralık 2015
Mesajlar
13
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Arkadaşlar merhaba,

ekte bulunan dosyada illere göre alt toplam almak istediğimde örneğin istanbulun altına tekrar istanbul alması gerekirken almıyor. yardımcı olabilir misiniz?
 

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyada bir anormallik gözükmüyor, İstanbul 52 ve 79 olarak alttoplam alınmış gözüküyor.Sizin tespitiniz hangi satırdadır, daha açıklayıcı olabilirseniz tekrar kontrol edeyim.
 
Merhaba,

Dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Asıl sorum şu; istanbul 52 ve 79 olarak alınmış fakat Toplam İstanbul kısmı tek olması gerekmez mi?

yani; Toplam İSTANBUL :131 gibi
 
Merhaba.
Otomatik ALTTOPLAM işlemi yapılırken önkoşul; verilerin ALTTOPLAM kriterine göre (örneğinizde BÖLGE ADI oluyor) alfabetik sıralanmış olması gerekir.
Dikkat ederseniz İSTANBUL iki adet var, alfabetik sıralanmadığı için bu sorunu yaşıyorsunuz. İki İstanbul'un toplamı 131 zaten.
ALTTOPLAMI KALDIRIP, bölge adına göre A-Z sıralama yaptıktan sonra ALTTOPLAM aldırırsanız istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
 
Yarımdımlarınız için çok çok teşekkürler
 
Geri
Üst