• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Alt bilgi yada benzer bir şeyle sayfa sonuna toplam aldırma

Excel Vers. ve Dili
2010-2013 Türkçe
Arkadaşlar Makro ile yazdırma alnını belirlediğim bir çalışmamın her sayfa sonuna örneğin H hücresinin toplamını aldırmak istiyorum. Bunu makro ya da benzeri bir şeyle yapabilir miyiz?

Buna benzer örnek yapmıştım. İncelemenizi tavsiye ederim.
http://www.excel.web.tr/f48/sayfada-alt-toplam-t107171.html

Kod:
b = 5
For i = 5 To 141 Step 27
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = Range(Cells(i, 1), Cells(i + 22, "j")).Address
ActiveSheet.PageSetup.CenterFooter = "Miktar: " & WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(i, "h"), Cells(i + 22, "h"))) & Chr(10) & _
                           "Tutar: " & WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(i, "i"), Cells(i + 22, "i"))) & Chr(10) & _
                           "Tescil Ücreti: " & WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(i, "j"), Cells(i + 22, "j")))
ActiveSheet.PrintPreview
i = i - 4
Next

Yukarıdaki kod sayfa altına tüm sayfanın toplamını alıyor. Benim istediğim her sayfanın kendi içinde toplatılabilmesi (Nakli Yekün olursa çok daha iyi olur)

Bu kodu aşağıdaki bilgilere göre uyarlayabilirmisiniz?

Yazdırılacak sekme :"Yazdır"
Her sayfada toplanılacak sütunlar : "A" ve "H"
Sol alt bilgide toplanılacak sutun "A"
Sağ alt bilgide toplanılacak sutun "H"
Bir sayfaya sığdırılan satır sayısı : 170

ve son olarak, yazılacak bu kodun aşağıdaki koda eklenmesi gerekiyor. Kullanıcı Excele geçemeyeceğinden formdaki tek butonla bütün işlemler yapılabilmeli.

Kod:
Sheets("Yazdır").Select
Range("a3:m4999").Select
Selection.ClearContents
Sheets("Yazdır").Range("a3:f998").Value = Sheets("Giderler").Range("a3:f998").Value
Sheets("Yazdır").Range("h3:m4999").Value = Sheets("Gelirler").Range("a3:f4999").Value
Application.Visible = True
Sheets("Yazdır").Select
Me.Hide

ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "ALAN"
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview
UserForm3.Show

Ekli dosyalar

Geri