Alt Alta hücrelerde toplu işlem yapma?

Excel Vers. ve Dili
Excel, 2013 - Türkçe
SORU 1: Alt alta 100 hücremin olduğunu düşünelim her hücrede farklı sayılar yazılı. Bu hücrelerin her birine aynı ilşemi yapmak istiyorum. Hepsini örneğin 100e bölmek istiyorum. Bunun için toplu bir işlem varmı acaba?

SORU 2:Örneğin bir hücreye sayı verileri girdik verilerin arasını ; yada , ile ayırdık. bu ayırım noktalarından ayırarak her sayı değerini yan yana ayrı hücrede göstermenin bir yolu vardış. Bu yolu da açıklarsanız sevininirm.

Teşekkürler Şimdiden...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
cvp1 : en üstteki değeri formulle sonra formullediğin hücreyi sağ alt köşesinden tutup kaç hücerede işlem yapmak istiyorsan o kadar hücrenin yanına sürükle.tüm hücreler en üstteki formulle formullenmiş olur.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
SORU 1: Alt alta 100 hücremin olduğunu düşünelim her hücrede farklı sayılar yazılı. Bu hücrelerin her birine aynı ilşemi yapmak istiyorum. Hepsini örneğin 100e bölmek istiyorum. Bunun için toplu bir işlem varmı acaba?
.
Herhangi bir hücreye 100 yazın. Sonra bu değer kopyalayın. Alt alta 100 hücrenin bulunduğu kısmı seçin.Sağ tuş ile özel yapıştırı ve orada Böl yazan kısımı seçip tamamı tıklayınız.

SORU 2:Örneğin bir hücreye sayı verileri girdik verilerin arasını ; yada , ile ayırdık. bu ayırım noktalarından ayırarak her sayı değerini yan yana ayrı hücrede göstermenin bir yolu vardış. Bu yolu da açıklarsanız sevininirm
Bunun içinde aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.

Metinden istenilen kelimelerin alınması

Cümle içinde kelimelerin ayrılması

.