• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ALT ALTA ÇARPMA İŞLEMİ

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 64 bit Tr
Eklediğim dosyada uğraştığım ancak her çarpma işlemi için doğru çalışmayan formüller var. tüm iki basamaklı sayıları iki basamaklı sayı ile çarptığımızda doğru sonuç üreten şekle getirebilirmiyiz?

Ekli dosyalar

Sadece sonucu mu arıyorsunuz?
Yoksa aradaki 1 ler ve 10 lar basamağının çarpımlarını da mı?

Ayrıca sorunuzun bu aşamada kalmayıp bir şeyler daha ilave edeceğiniz hissiyatım var=)

Sadece sonucu mu arıyorsunuz?
Yoksa aradaki 1 ler ve 10 lar basamağının çarpımlarını da mı?

Ayrıca sorunuzun bu aşamada kalmayıp bir şeyler daha ilave edeceğiniz hissiyatım var=)
Sonucu değil. Çocuklara öğretimde kullanabileceğim gibi bir şablon oluşturmak istiyorum. Mümkünse 4 basamaklıya kadar olan sayıların çarpımını yapabilsin. Ama vakit alacaksa şimdilik 2 basamaklı sayıların çarpımını örnekteki gibi yapabilsin yeterli.

İlave edebileceğim sorular belirttiğim amaç için olacaktır.

İnceleyiniz.

2 basamaklı sayıların çarpımları için kurgulanmıştır.

Birkaç deneme yaptım. Doğru hesaplıyor gibi görünüyor.

Ekli dosyalar

İnceleyiniz.

2 basamaklı sayıların çarpımları için kurgulanmıştır.

Birkaç deneme yaptım. Doğru hesaplıyor gibi görünüyor.
Teşekkürler Korhan Bey. Gereksiz duran sıfırlar var. Çocukların kafası karışmasın diye bu sıfırları görünmez kılabilir miyiz?

Dosyayı istediğiniz gibi düzenleyip kullanabilirsiniz.

Sıfırları gizlemek için linki inceleyiniz. Bolca örnek var.

Dosyayı istediğiniz gibi düzenleyip kullanabilirsiniz.

Sıfırları gizlemek için linki inceleyiniz. Bolca örnek var.

Yönlendirme için teşekkürler. Sıfırları görünmez kılmayı başardım ancak şunu farkettim 34 ile 34 veya 35 ile 34 gibi sayılar ile çarpma yapıldığında formül sağlıklı çalışmıyor. Yani 3 ile 3 çarpılıyorsa ve önceden elde sayı varsa çarpma sonucu yanlış çıkıyor. Formül üzerinde biraz değişiklik yaparak çözmeye çalıştım ama yapamadım. Nasıl düzeltebilirim?

Dosyayı güncelledim. Tekrar deneyiniz.

Tekrar revize ettim. Sanırım bu sefer oldu gibi.

Selamlar,
Umarım yanlış anlamamışımdır...
Gerek Çarpılan ve gerekse Çarpan sayılar 1 ile 99.999 arasında Tamsayı yazılabilir. (Maxi 5 basamak)

Örnek olarak hazırlanan dokuman ektedir... İncelersiniz....

Selamlar,
Umarım yanlış anlamamışımdır...
Gerek Çarpılan ve gerekse Çarpan sayılar 1 ile 99.999 arasında Tamsayı yazılabilir. (Maxi 5 basamak)

Örnek olarak hazırlanan dokuman ektedir... İncelersiniz....
Size çok teşekkür ederim. Aradığım böyle birşey idi. Sağolun.

Dosyayı tekrar revize ettim. Bu sefer 1 milyon kombinasyon denedim. Sıkıntı yok gibi görünüyor. Sizde deneyip sonucu bildirir misiniz?

Geri