• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Alt alta bulunan verilerin iki tarih arası ile toplama

Excel Vers. ve Dili
Excel - 2007-2010
Türkçe
Sevgili Üstadlar,

Öncelikle forum ve sizlerin sayesinde çok fazla bilgi öğrendiğimi ve yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkürlerime dile getirmek isterim.

Yan yana bulunan verilerin tarih aralığına göre toplanmasını topla.çarpım formülü ile yapıldığını bilmekteyim. Ancak alt alta olduğu zaman nasıl bir formül uygulanacak bilmiyorum.

Eğer göndereceğim dosya üzerinden örnek verecek olursam;

Gönderdiğim dosyada giderler sayfasında veriler soldan sağa doğru ve tarih aralığı da o şekilde ve istatistik sayfasında bu ay bölümünde j1 ve j2 hücresinde dönem başlangıç tarihi ve bitiş tarihi var. Bu tarihl aralığına göre h6 hücresinde kullandığım formül; =TOPLA.ÇARPIM((GİDERLER!$C$1:$ARR$1>=--$J$1)*(GİDERLER!$C$1:$ARR$1<=--$J$2)*(GİDERLER!C4:ARR4))

Benim siz değerli arkadaşlarda istediğim istatistik sayfasında bu ay bölümünde gelirler kısmının yani h81 hücresinde yine j1 ve j2 tarih aralığına göre gelirler sayfasındaki verilerin toplanmasını sağlamaktır.

h81 hücresine yine yukarıda ki topla.çarpım formülünü kullandım ama hata verdi.

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

H81 hücresi için aşağıdaki formülü uygulayabilirsiniz. Diğer hücreler içinde gerekli değişiklikleri yaparsınız.

Kolay Gelsin

=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR($J$1;"AAAA")=GELİRLER!$A$35:$A$398)*(GELİRLER!C35:C398))

Öncelikle Teşekkür ederim ama sadece j1 için yapmışsınız. j1 ve j2 tarih aralığına göre yaparsanız memnun olurum.

Örnek verecek olursam istediğim zaman 1 ocak ile 15 ocak arasında veri çekmek isteyeceğim.

Tabloya baktığım zaman giderler bu ay bölümünde öyle istediğim tarih aralığına göre çekebiliyorum verileri.

H81 hücresi için aşağıdaki formülü uygulayabilirsiniz. Diğer hücreler içinde gerekli değişiklikleri yaparsınız.

Kolay Gelsin

=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR($J$1;"AAAA")=GELİRLER!$A$35:$A$398)*(GELİRLER!C35:C398))

Son düzenleme:
Öncelikle Teşekkür ederim ama sadece j1 için yapmışsınız. j1 ve j2 tarih aralığına göre yaparsanız memnun olurum.

Formül ilgili ayın toplam sonucunu getiriyor yani iki tarih arasında bir işlem değil zaten siz de o bölüme BU AY adını vermişsiniz
J1 de 01.01.2012 veya 21.01.2012 de yazsa OCAK ayı toplamı gelecek. J2 ile bir alakası yok yani ama siz bu bölümde farklı tarih aralıkları verebilirim ve verdiğim bu tarih aralığını getirsin diyorsanız; yine H81 için şu förmülü kullanabilirsiniz

=TOPLA.ÇARPIM((GELİRLER!$A$4:$A$400>=$J$1)*(GELİRLER!$A$4:$A$400<=$J$2)*(GELİRLER!C4:C400))

Kolay Gelsin

tamam çok teşekkürler istediğim buydu.

Geri