• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

alt alta aynı verilerin karşılığını çekebilmek

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

Aşağıda resimde göründüğü gibi Porttanim sheeti altında A1-A11-A21 ... şeklinde giden hücrelere err-disabled sheeti altında bulunan bilgilerden err-disabled yazısını işlemesi sonrası. bu err-disabled e karşılık hangi portlar gelmiş B1-B11-B21 e yazması gerekiyor.

Örneğin A1 deki err-disabled ı ben vlookup la yazdırdım ama o sheette birden fazla err-disabled olabiliyor. Fa0/5 - Fa0/10 - Fa0/11 nolu portlarda bu err-disabled eşleşlmesi var mesela.

Ben istiyorum ki err-disabled sheetinde kaç tane err-disabled var onu görüp ona göre A1-A11-A21-A31... şeklinde dağıtması lazım. ardından. sırayla hangi portlar err-disabled B1-B11-B21-B31... şeklinde o port bilgilerini getirmesi lazım

Buradaki örnekte err-disabled sheetinde B sütununda 3 tane err-disabled var.

Bu yüzden gidip 3 adet A1-A11-A21 e err-disabled oluşturması lazım.

Daha sonra hangi portlar var err-disabled olan Fa0/5 - Fa0/10 - Fa0/11 var.
Porttanim sheetinde B sütununda 1. hücreye Fa0/5 i... 11. hücreye Fa0/10 u... 21. hücreye Fa0/11 bilgisini yazması lazım.

Örnek excel dosya aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler

pt1WvbRf.png
pt2.png

http://www.dosya.tc/server36/aTPONC/pga.xlsx.html

Eğer yukarıdaki durum biraz zor ise. ben manuel A1-A11-A21-A31 şeklinde giden hücrelere err-dsabled girmiş olayım. bana sırayla err-disabled olan port numaralarını B1-B11-B21-B31 hücresine yazsın. Ama tabi yukarıdaki yapılabiliyorsa o daha güzel olur.

Teşekkürler

Merhabalar

Aşağıda resimde göründüğü gibi Porttanim sheeti altında A1-A11-A21 ... şeklinde giden hücrelere err-disabled sheeti altında bulunan bilgilerden err-disabled yazısını işlemesi sonrası. bu err-disabled e karşılık hangi portlar gelmiş B1-B11-B21 e yazması gerekiyor.

Örneğin A1 deki err-disabled ı ben vlookup la yazdırdım ama o sheette birden fazla err-disabled olabiliyor. Fa0/5 - Fa0/10 - Fa0/11 nolu portlarda bu err-disabled eşleşlmesi var mesela.

Ben istiyorum ki err-disabled sheetinde kaç tane err-disabled var onu görüp ona göre A1-A11-A21-A31... şeklinde dağıtması lazım. ardından. sırayla hangi portlar err-disabled B1-B11-B21-B31... şeklinde o port bilgilerini getirmesi lazım

Buradaki örnekte err-disabled sheetinde B sütununda 3 tane err-disabled var.

Bu yüzden gidip 3 adet A1-A11-A21 e err-disabled oluşturması lazım.

Daha sonra hangi portlar var err-disabled olan Fa0/5 - Fa0/10 - Fa0/11 var.
Porttanim sheetinde B sütununda 1. hücreye Fa0/5 i... 11. hücreye Fa0/10 u... 21. hücreye Fa0/11 bilgisini yazması lazım.

Örnek excel dosya aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler

pt1WvbRf.png
pt2.png

http://www.dosya.tc/server36/aTPONC/pga.xlsx.html
Merhabalar
Eki inceleyiniz.
http://www.dosya.tc/server36/bTxY34/pga.xlsx.html

Çok teşekkürler üstad ellerine sağlık bilgine emeğine sağlık

Geri