• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

alan tara o dan farklı verileri aktar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
a77 ve ay90 hücrelerinin oluşturduğu dikdörtgen bölge içerisinde forrmüllerle oluşturulmuş veriler var aynı sayfa içinde bu verilerin 0 dan farklı olanlarını
a17
a18
...a46 ya sonra veriler bitmediyse f17.....f47 bitmediyse aa17....aa47. ye kadar yazsın bitmediyse önemli değil veri alımı burada kesilsin.

makroyu yazar ve nereye yapıştırmam gerektiğini söylerseniz sevinirim(karne sayfasında oluyor bu iş)

dosya yüklemiyorum..benim açtığım başka bir konuda dosya yüklü..ama dosya isteyen birisi olursa yüklerim.

Örnek dosya yüklerseniz daha hızlı yanıt alabilirsiniz.:cool:

bu forumu ilk gördüğüm zaman bir sayfadaki veriyi diğer bir sayfaya aktaramıyordum.şimdi o günlere göre son derece geliştim ama bu işin bir sonu yok onuda biliyorum...

Artık sorularımızda buna paralel olarak ilerledi.bizler siziz hala bu işin sihirbazları olarak görüyor ve düşündüklerimizi bir şekilde hayata geçirirsiniz diye umuyoruz yaklaşık 10 gündür ciddi ciddi bir problemle uğraşıyorum.

ama eskisi gibi destek göremiyorum..Murat OSMA beye sonsuz teşekkür ediyorum.Ama bu işin çözüleceğine olan inancım azaldı gibi...

bir soru 70 kişi bakmış 5 kişi dosyayı açmış ki biride ben..yani 70 bakandan 4 kişi olayı incelemiş.Bazı büyük usta lara özelden mesaj da attım ama olmadı sanırım..
Asıl sıkıntım bu foruma çok güvenmeyle alakalı sanırım..
Bana emeği geçen herkese çok teşekkür eder haklarını helal etmesini dilerim..

Merhaba Mehmet Bey,

Yapmak istediğiniz her veri yazdıktan sonra sütun atlayıp öyle yazdırmak ise, kodlardaki bu satırdaki +1 kısmını sut = sut + 1 atlamak istediğiniz sütun sayısı ile değiştiriniz.
3 sütun atlayarak yazdırmak istiyorsanız; sut = sut + 3 yazarsınız..

İyi günler.

usta kodları tümden değiştirip aa77 ve ay90 aralığını boşluksuz ilgii alana yazdır diyemezmiyiz?
sanırım mevcut kodlar kriterlere uygun çözüm veremiyor dosyayı açıp incelerseniz kriter işini fonksiyonlarla çözdüm karne sayfasını açarsanız 77.satırda ilgili bir bölüm oluşturdum..

a77 ve ay90 hücrelerinin oluşturduğu dikdörtgen bölge içerisinde forrmüllerle oluşturulmuş veriler var aynı sayfa içinde bu verilerin 0 dan farklı olanlarını
a17
a18
...a46 ya sonra veriler bitmediyse f17.....f47 bitmediyse aa17....aa47. ye kadar yazsın bitmediyse önemli değil veri alımı burada kesilsin.

Bakın bakalım istediğiniz oluyor mu ?

Kod:
DefInt A, I, S
Sub MehmetHoca()
    Range("a17:ab46").ClearContents
    On Error Resume Next
    sut = Cells(17, Columns.Count).End(1).Column
    sat = 46
    For i = 77 To 90
        For a = 27 To 51
            If Cells(i, a) <> "0" And Cells(i, a) <> "" Then
                son = 17
                If Cells(sat, sut) <> "" Then
                    Cells(sat, sut) = Cells(i, a)
                    sut = sut + 5
                        Else
                    Cells(sat, sut).End(3)(2, 1) = Cells(i, a)
                    son = son + 1
                End If
            End If
        Next a
    Next i
    i = Empty: son = Empty: a = Empty:
End Sub

şu an sıkıntısız görünüyor...çoooooooooooooooooooooooooooook teşekkürler.

:) Kodlarla oynamaya başladınız sıkıntı olursa da çözersiniz artık.

İyi günler.

Geri