• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aktif sütunu combobox'da listeleme

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Saygıdeğer Arkadaşlar..! Herkese selam ve hayırlı çalışmalar dileğiyle..

Aktif sütuna ait verilerin; UserForm üzerinde mevcut ComboBox da tekrarsız olarak listelenmesini planlıyorum. Yani imleç hangi sütunda ise, o sütuna ait verileri tekrarsız olarak ve 6.ncı satırdan itibaren listelenmesi konusunda yardımcı olabilirseniz çok makbule geçecek..
(her sütun için ayrı ayrı combobox oluşturmaktansa, tek combo ile bu işi halledebilirsek benim için çok daha kullanışlı ve sade olacak..Konu anlaşılır düşüncesiyle örnek eklemedim.)

Saygıdeğer Arkadaşlar..! Herkese selam ve hayırlı çalışmalar dileğiyle..

Aktif sütuna ait verilerin; UserForm üzerinde mevcut ComboBox da tekrarsız olarak listelenmesini planlıyorum. Yani imleç hangi sütunda ise, o sütuna ait verileri tekrarsız olarak ve 6.ncı satırdan itibaren listelenmesi konusunda yardımcı olabilirseniz çok makbule geçecek..
(her sütun için ayrı ayrı combobox oluşturmaktansa, tek combo ile bu işi halledebilirsek benim için çok daha kullanışlı ve sade olacak..Konu anlaşılır düşüncesiyle örnek eklemedim.)

Merhaba açıklama yaterli fakat aktif hücre nasıl secilecek ve kod nerden yazılacak onu bilemediğim için ekteki formulu bir deneyin.

Kod:
sutun = ActiveCell.Column
For i = 6 To Cells(65536,Sutun).End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(6,Sutun),Cells(i, Sutun)), Cells(i, Sutun)) = 1 Then
Combobox1.AddItem Cells(i, sutun)
End If
Next

Sayın Huseyinkis..! Bahsedilen konu ile ilgili basit bir örnek, açıklaması ile birlikte ekledim..

Ekli dosyalar

Hüseyin bey..! öncelikle teşekkür ettikten sonra, çok güzel olmuş, bu haliyle işimi görür, ama yine de kolay olacaksa şöyle bir şey fark ettim. mouse ile tıklayınca sütundaki verileri combobox'a yüklemiyor, bu durumu da dahil edebilir miyiz..

Hüseyin bey..! öncelikle teşekkür ettikten sonra, çok güzel olmuş, bu haliyle işimi görür, ama yine de kolay olacaksa şöyle bir şey fark ettim. mouse ile tıklayınca sütundaki verileri combobox'a yüklemiyor, bu durumu da dahil edebilir miyiz..

Thisworkbook altındaki kodları ekteki ile değiştirin.

Bu arada bendeki sistem 6 satırdan sonrasında benzersizlere bakıyordu dosyada 2 satırdan başlıyor. Düzeltmek için 6 olan sayıları 2 yapmanız yaterli aşağıdaki kodda 2 adet var zaten.

For i = 6 To Cells(65536, sutun).End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(6, sutun

tabi bunları command buton ve userfom altında olanlarıda 2 yapıcaksınız.
Kod:
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
UserForm1.TextBox1.Value = ActiveCell
'UserForm1.ComboBox1.Value = ActiveCell
UserForm1.ComboBox1.Clear
sutun = ActiveCell.Column
For i = 6 To Cells(65536, sutun).End(3).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(6, sutun), Cells(i, sutun)), Cells(i, sutun)) = 1 Then
UserForm1.ComboBox1.AddItem Cells(i, sutun)
End If
Next

End Sub

Hüseyin bey..! çok çok teşekkür ediyorum.. (haklısınız..ilk sorumda ifade edilen 6.Satırı, sonraki örnekte 2:satırdan başlattım, farkındayım..)

Sağlık ve başarılar dileğiyle..hoşça kalınız..

Hüseyin bey..! çok çok teşekkür ediyorum.. (haklısınız..ilk sorumda ifade edilen 6.Satırı, sonraki örnekte 2:satırdan başlattım, farkındayım..)

Sağlık ve başarılar dileğiyle..hoşça kalınız..

Teşekkürler.

kolay gelsin.

Geri