• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aktif Sütunu Aktar veya Kopyala

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Arkadaşlar Aktif sütun aktarması ile ilgili çalışmanın içersinden çıkamadım.
H3 sütunundan başlayarak hangi sütun seçilirse o sütunun A sütununa aktarılması gerekmektedir. Şimdiden İlginiz işin şükranlarımı sunuyorum...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Dosyanızdaki renklendirme için kullandığınız kodu aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Excel.Range)
    Cells.Interior.ColorIndex = xlColorIndexNone
    ActiveCell.EntireColumn.Interior.ColorIndex = 19 'Sütun Rengi
    ActiveCell.EntireRow.Interior.ColorIndex = 17 ' Satır Rengi
    ActiveCell.Cells.Interior.ColorIndex = 4 ' Hücre Rengi
[COLOR=red]    If Target.Column > 7 And Target.Row > 2 Then Cells(Target.Row, "A") = Target
[/COLOR]End Sub

aktif sütun aktar

Korhan Arkadaşımın emeğine sağlık Ancak; Aktif Sütunu AktarButonu ile A Sütununa verileri aktarmam gerekmektedir...

Ekli dosyalar

seç aktar

H3 sütunundan başlayarak hangi hücre seçilirse o hücreye ait sütunun A sütununa aktarılması gerekmektedir. Aktarbutonu veya OptionButton Vb. (seç Aktar) Şimdiden İlginiz işin şükranlarımı sunuyorum...

Ekli dosyalar

Sütunu Aktar

H3 sütunundan başlayarak hangi sütun seçilirse o hücreye ait tüm sütunu A sütununa aktar butonu ile aktarılması gerekmektedir.

Şimdiden İlginiz işin şükranlarımı sunuyorum...

Ekli dosyalar

Kod:
Sub aktar()
    [A3:A500] = [H3:H500].Value
End Sub

Selamlar,

Aktar isimli makronuzu aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz. Ayrıca bir önceki mesajımda kırmızı renkle eklemiş olduğum koduda silin. Kodu 10.000 satır olarak düzenledim. Dilerseniz isteğinize göre arttırabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub Aktar()
    Range("A3:A10000").Value = Range(Cells(3, ActiveCell.Column), Cells(10000, ActiveCell.Column)).Value
End Sub

H3, sütunundan başlayarak hangi HÜCRE seçilirse o hücreye ait tüm sütunu A sütununa aktar butonu ile aktarılması gerekmektedir.

Sub aktar()
Seçilen hücrenin 3 satırndan başlayarak tüm sütunu = [A3:A500]. Value
End Sub
Gibi bir işlem

Selamlar,

Ömer bey,

Lütfen aynı konular için ayrı başlıklar açmayınız. Açmış olduğunuz iki başlık birleştirilmiştir.

Geri