- Excel Vers. ve Dili
- Türkçe excel 2016
İngilizce excel 2016
Aktif sayfayı satır ve sütun yuksekliklerini korumak şartıyla masaüstüne arşiv klasörüne nasıl kaydederim. Yardımlarınız için teşekkürler
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub Farkli_Kaydet()
Dim DsyYol, Dsy
On Error Resume Next
ActiveSheet.Copy
DsyYol = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") + "\liste\"
Dsy = ActiveSheet.Name & " " & Format(Now, "dd-mmm-yy h-mm-ss")
ActiveSheet.DrawingObjects.Delete
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.SaveAs DsyYol & Dsy
Application.DisplayAlerts = True
ActiveWorkbook.Close SaveChanges:=False
End Sub
Sayın emrexcel bey bu makro kopyalama yaparken benim sayfamda makro butonları var onlarida kopyalarmi şayet kopyalarsa bunu engelleyebilirmiyiz birde bu verdiğiniz makroda arşiv klasor ismini nereye ne şekilde yazacagizDeneyiniz..
Kod:Sub Farkli_Kaydet() Dim DsyYol, Dsy On Error Resume Next ActiveSheet.Copy DsyYol = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") + "\" Dsy = ActiveSheet.Name & " " & Format(Now, "dd-mmm-yy h-mm-ss") ActiveWorkbook.SaveAs DsyYol & Dsy ActiveWorkbook.Close SaveChanges:=False End Sub
Sayın emrexcel16 maalesef belirtilen klasörün içine kopyalamadı. Sadece kaydet dediğimde çalışma kitabımın arkasına kitap1 adında aktif sayfamın kopyasını açtı ve makrolu butonlarıda aynen açılan yeni sayfaya kopyaladıDeneyiniz..
Kod:Sub Farkli_Kaydet() Dim DsyYol, Dsy On Error Resume Next ActiveSheet.Copy DsyYol = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") + "\Arsiv\" Dsy = ActiveSheet.Name & " " & Format(Now, "dd-mmm-yy h-mm-ss") ActiveSheet.Shapes.Delete ActiveSheet.Buttons.Delete ActiveWorkbook.SaveAs DsyYol & Dsy ActiveWorkbook.Close SaveChanges:=False End Sub
benim kaydetmek istediğim liste isimli klasördü ben onu kod bölümünde liste diye değiştirdimMasaüstündeki klasör ismi Arşiv mi Arsiv mi buna dikkat ediniz.
Sayın "EmrExcel16, makronuzu verisi az olan sayfada denediğimde işe yarıyor ancak çok verili sayfada denedğimde bahsettiğim sorunu yaşıyorumDeneyiniz..
Kod:Sub Farkli_Kaydet() Dim DsyYol, Dsy On Error Resume Next ActiveSheet.Copy DsyYol = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") + "\Arsiv\" Dsy = ActiveSheet.Name & " " & Format(Now, "dd-mmm-yy h-mm-ss") ActiveSheet.Shapes.Delete ActiveSheet.Buttons.Delete ActiveWorkbook.SaveAs DsyYol & Dsy ActiveWorkbook.Close SaveChanges:=False End Sub
korhan bey 8000 satırlık veri var emre beyin verdiği makro sanırım sayfayı kodları ile kopyaladığı için hata veriyor.Çok veriden kastınız nedir?
Korhan bey sayfamın makro butonlu olduğunu söylemiştim ve ayrıca 8000 satırlık sayfayı burdan paylaşmam zaten imkansızMetin bey,
Bizler sizin dosyanızın yapısını nereden bilebiliriz.
Emre bey en kolay ve doğru yöntemi tercih etmiş.
Sorularda örnek dosya talep edilmesinin en büyük nedeni de budur zaten.
Haklısınız korhan hocam size saygım sonsuz çok yardımınız oldu buradaMetin Bey,
Örnek dosya demek 8000 satırlık dosya anlamına gelmiyor. Siz 50-100 satırlık dosya eklerseniz mesajınızda da asıl dosyamda 8000 satır ham veri ya da formüllü veri mevcut diyerek yönlendirebilirsiniz.
Teşekkürler emre bey ilginiz için, hakkınızı odeyemeyiz bir çok konuda vermiş olduğunuz destek ile işlerimiz o kadar kolaylasiyorki hepinizden Allah razı olsun saygılarMerhaba Metin bey , vermiş olduğunuz son bilgiler doğrultusunda kodları güncelledim deneyiniz..
Sayfa içinde buton olması ile sayfa içinde kod olması başka birşey , zaten verdiğim kodlar ile dosya artık makrolu olmuş oluyor ,sayfa içinde kod olduğunu siz söyleyince dikkate aldık ,@Korhan Ayhan üstadımın da belirttiği nokta bu , siz bunları belirtmez iseniz biz de bilemiyoruz maalesef , bir kez daha örnek dosyanın önemini anlamış oluyoruz aslında üstadım çok haklı bu konuda , verdiğim kodların verinin azlığı veya çokluğu ile alakalı çalışmasına engel olacak bir durum yok , 40000 satırlık bir dosyada denedim çalışmasında sıkıntı yok , sayfa kodlarıyla alakalı durumu da son verdiğim kodlar ile çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. İyi çalışmalar..