• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aktif sayfayı kaydetme

Excel Vers. ve Dili
Türkçe excel 2016
İngilizce excel 2016
Aktif sayfayı satır ve sütun yuksekliklerini korumak şartıyla masaüstüne arşiv klasörüne nasıl kaydederim. Yardımlarınız için teşekkürler

Deneyiniz..

Kod:
Sub Farkli_Kaydet()
    Dim DsyYol, Dsy
    On Error Resume Next
    ActiveSheet.Copy
    DsyYol = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") + "\liste\"
    Dsy = ActiveSheet.Name & " " & Format(Now, "dd-mmm-yy h-mm-ss")
    ActiveSheet.DrawingObjects.Delete
    Application.DisplayAlerts = False
    ActiveWorkbook.SaveAs DsyYol & Dsy
    Application.DisplayAlerts = True
    ActiveWorkbook.Close SaveChanges:=False
End Sub

Son düzenleme:
Deneyiniz..

Kod:
Sub Farkli_Kaydet()
    Dim DsyYol, Dsy  
    On Error Resume Next
    ActiveSheet.Copy
    DsyYol = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") + "\"
End Sub
Sayın emrexcel bey bu makro kopyalama yaparken benim sayfamda makro butonları var onlarida kopyalarmi şayet kopyalarsa bunu engelleyebilirmiyiz birde bu verdiğiniz makroda arşiv klasor ismini nereye ne şekilde yazacagiz

Kodları tekrar revize ettim , Arsiv klasörü dikkatimden kaçmıs ekledim, evet sayfada ne varsa kopyalar eğer butonlar vs olmasını istemiyorsanız bu bağlamda iki satır ekleme yaptım kodlara delete ile bitenler , bir tanesi sizin işinizi görebilir duruma göre gereksiz olani silerseniz, denemesini yapamadım , durumu bildirirsiniz .

Deneyiniz..

Kod:
Sub Farkli_Kaydet()
    Dim DsyYol, Dsy
    On Error Resume Next
    ActiveSheet.Copy
    DsyYol = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") + "\Arsiv\"
    ActiveSheet.Shapes.Delete
    ActiveSheet.Buttons.Delete
End Sub
Sayın emrexcel16 maalesef belirtilen klasörün içine kopyalamadı. Sadece kaydet dediğimde çalışma kitabımın arkasına kitap1 adında aktif sayfamın kopyasını açtı ve makrolu butonlarıda aynen açılan yeni sayfaya kopyaladı

Masaüstündeki klasör ismi Arşiv mi Arsiv mi buna dikkat ediniz.

Deneyiniz..

Kod:
Sub Farkli_Kaydet()
    Dim DsyYol, Dsy
    On Error Resume Next
    ActiveSheet.Copy
    DsyYol = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") + "\Arsiv\"
    ActiveSheet.Shapes.Delete
    ActiveSheet.Buttons.Delete
End Sub
Sayın "EmrExcel16, makronuzu verisi az olan sayfada denediğimde işe yarıyor ancak çok verili sayfada denedğimde bahsettiğim sorunu yaşıyorum

Çok veriden kastınız nedir?

Metin bey,

Bizler sizin dosyanızın yapısını nereden bilebiliriz.

Emre bey en kolay ve doğru yöntemi tercih etmiş.

Sorularda örnek dosya talep edilmesinin en büyük nedeni de budur zaten.

Metin bey,

Bizler sizin dosyanızın yapısını nereden bilebiliriz.

Emre bey en kolay ve doğru yöntemi tercih etmiş.

Sorularda örnek dosya talep edilmesinin en büyük nedeni de budur zaten.
Korhan bey sayfamın makro butonlu olduğunu söylemiştim ve ayrıca 8000 satırlık sayfayı burdan paylaşmam zaten imkansız

Metin Bey,

Örnek dosya demek 8000 satırlık dosya anlamına gelmiyor. Siz 50-100 satırlık dosya eklerseniz mesajınızda da asıl dosyamda 8000 satır ham veri ya da formüllü veri mevcut diyerek yönlendirebilirsiniz.

Metin Bey,

Örnek dosya demek 8000 satırlık dosya anlamına gelmiyor. Siz 50-100 satırlık dosya eklerseniz mesajınızda da asıl dosyamda 8000 satır ham veri ya da formüllü veri mevcut diyerek yönlendirebilirsiniz.
Haklısınız korhan hocam size saygım sonsuz çok yardımınız oldu burada

Bunları haklı olmak için yazmıyorum.

Sürekli aynı mesajları yazmak zorunda kalıyoruz. Örnek dosya talep ederken üyelerimizin dosyalarını merak ettiğimizden değilde en kolay ve doğru yöntemi önermek için talep ediyoruz.

Bu mesajlarımızı okuyan diğer üyelerimizde bu durumu göz önüne alırlarsa yardım almaları daha kolay olacaktır.

Merhaba Metin bey , vermiş olduğunuz son bilgiler doğrultusunda kodları güncelledim deneyiniz..

Sayfa içinde buton olması ile sayfa içinde kod olması başka birşey , zaten verdiğim kodlar ile dosya artık makrolu olmuş oluyor ,sayfa içinde kod olduğunu siz söyleyince dikkate aldık ,@Korhan Ayhan üstadımın da belirttiği nokta bu , siz bunları belirtmez iseniz biz de bilemiyoruz maalesef , bir kez daha örnek dosyanın önemini anlamış oluyoruz aslında üstadım çok haklı bu konuda , verdiğim kodların verinin azlığı veya çokluğu ile alakalı çalışmasına engel olacak bir durum yok , 40000 satırlık bir dosyada denedim çalışmasında sıkıntı yok , sayfa kodlarıyla alakalı durumu da son verdiğim kodlar ile çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. İyi çalışmalar..

Merhaba Metin bey , vermiş olduğunuz son bilgiler doğrultusunda kodları güncelledim deneyiniz..

Sayfa içinde buton olması ile sayfa içinde kod olması başka birşey , zaten verdiğim kodlar ile dosya artık makrolu olmuş oluyor ,sayfa içinde kod olduğunu siz söyleyince dikkate aldık ,@Korhan Ayhan üstadımın da belirttiği nokta bu , siz bunları belirtmez iseniz biz de bilemiyoruz maalesef , bir kez daha örnek dosyanın önemini anlamış oluyoruz aslında üstadım çok haklı bu konuda , verdiğim kodların verinin azlığı veya çokluğu ile alakalı çalışmasına engel olacak bir durum yok , 40000 satırlık bir dosyada denedim çalışmasında sıkıntı yok , sayfa kodlarıyla alakalı durumu da son verdiğim kodlar ile çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. İyi çalışmalar..
Teşekkürler emre bey ilginiz için, hakkınızı odeyemeyiz bir çok konuda vermiş olduğunuz destek ile işlerimiz o kadar kolaylasiyorki hepinizden Allah razı olsun saygılar

Geri