• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aktif satırı renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2010
arkadaşlar excelde bir tabloda aktif olan satırdaki sütünün renkli ve yazı boyutunun büyük çıkmasını istiyorum. bir alt veya üst satıra geçtiğimde o satırın normale dönmesi geçtiğim satırın yine renk değiştirip yazı boyutunun büyümesi için ne yapabilirim.

Merhaba,

Bu tür sorular çok soruldu, forumda bulmanız gerekirdi.

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayıp deneyiniz.

Değerleri kendinize göre ayarlayınız.

Kod:
Option Explicit
Public Eski As Long
Public Kol  As Integer

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

Kol = Cells.Find("*", , , , xlByColumns, xlPrevious).Column

If Eski > 0 Then
        With Range(Cells(Eski, "A"), Cells(Eski, Kol))
            .Interior.ColorIndex = xlNone
            .Font.Bold = False
            .Font.Size = 11
        End With
    End If

With Range(Cells(Target.Row, "A"), Cells(Target.Row, Kol))
        .Interior.ColorIndex = 12
        .Font.Bold = True
        .Font.Size = 16
    End With

Eski = Target.Row

End Sub

Necdet bey çok sağolun aradım ama bulamadım daha yeniyim bu konularda. Necdet bey bu uygulamayı sadece tablonun içinde uygulayabilirmiyiz. yani başlık larda çalışmasın. birde ben sayfanın üstüne düğmeler koymuştum satır geçişlerinde onlarda titreme oluyor. bu uyglamada

tabloda bazı formüllü hücreler koruma koyduğumda bu formül hata veriyor. bunu nasıl düzeltirim yardımcı olurmusunuz. birde tablonun başlıklarında bu formülün işlememesi için ne yapmalıyım

Tablonuzu eklermisiniz
hangi satır aralığı renklenecek belirtirseniz hallolur

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Kod içindeki "Alan" tanımlamasını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

dosyayı ekledim şifre 0197 dir. arkadaşlar Necdet beyin formülünü kullandığımda yukarıdaki düğmelerde çok titreme oluyor. ve tablodaki renklendirmeler siliniyor. korhan bey sizin yolladığınız örnekteki formülü uyguladığımda sayfa sütünlarında bozulma oluyor. yaedımcı olursanız sevinirim. birde formüllere koruma koyduğumdada bu kod hata veriyor

Ekli dosyalar

Selam

istediğiniz gbi olmuş mu

Ekli dosyalar

arkadaşlar renklendirmeyi başka bir konuda bulduğum kodla halettim ama formüllü hücreler den sonra yön tuşları ile aktif hücre sola yani geriye dönmüyor. ancak mause ile başa tıklayarak geri dönüyor. yardımcı olurmusunuz kodda bir hata mı var. tabloyu ekte yolladım. arkadaşlar bir sorum daha olacak tabloda son sütüne geldiğimde yani N sütununa enter bastığımda tekrar bir alt satırdaki ilk hücreye A hücresine gelmesi mümkünmü böyle bir yol varmı

Ekli dosyalar

• 2014.xls
    2014.xls
    414.5 KB · Görüntüleme: 20
arkadaşlar renklendirmeyi başka bir konuda bulduğum kodla halettim ama formüllü hücreler den sonra yön tuşları ile aktif hücre sola yani geriye dönmüyor. ancak mause ile başa tıklayarak geri dönüyor. yardımcı olurmusunuz kodda bir hata mı var. tabloyu ekte yolladım. arkadaşlar bir sorum daha olacak tabloda son sütüne geldiğimde yani N sütununa enter bastığımda tekrar bir alt satırdaki ilk hücreye A hücresine gelmesi mümkünmü böyle bir yol varmı
. . .

Ekteki dosyanız açılışta parola korumalı.
Bu şekilde yardım olmanız zor. :)

. . .

korhan bey çok sağolun tam istediğim gibi ama bunu nasıl yaptınığınızı söylermisiniz.sizin yolladığınız örneği benim excel tabloma yapıştırdığımda çalışmıyor.

Merhaba,

Module1 ve BuÇalışmaKitabı bölümündeki kodları kendi dosyanıza aktarmalısınız.

korhan bey kusura bakmayın ya ben biryerde yanlış yapıyorum ama olmadı. tüm kodları ve makroları aktardım. ama o sutana geldiğim de enter yaptığımda başa gelmiyor. makrolar bölümünden makroyu çalıştır yaparsam başa geliyor ama enterla gelmiyor.

arkadaşlar macroyu aynen kopyaladım ama bir türlü benim tablomda çalışmıyor. başka yapmam gereken birşey varmı yardım edin. Korhan bey yardımlarınızı bekliyorum

Bahsettiğim işlemleri yaptıktan sonra dosyanızı kayıt edip kapatın. Daha sonra tekrar açın.

Açtıktan sonra N sütununa gelip ENTER tuşuna basın ve sonucu gözlemleyin.

Geri