• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aktif hücreye günün tarihini atmak

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Arkadaşlar..! aktif hücre boş ise, günün tarihini butonla aktif hücreye yazdırmak istiyorum, fakat sadece C sütunu ile sınırlı kalsın..

Merhaba!!! buton ile nasıl olur bilmiyorum ancak;Ctrl+Shift+ ; tuş kombinasyonu ile yapabilirsiniz.sütunun hücre biçimini metin olarak ayarlamayı unutmayınız.saygılar!!!

Arkadaşlar..! aktif hücre boş ise, günün tarihini butonla aktif hücreye yazdırmak istiyorum, fakat sadece C sütunu ile sınırlı kalsın..

merhaba
Sayfanın kod bölümüne
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("C1:C65536")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = "" Then
Target = Format(Now, "dd.mm.yyyy")
End If
End Sub
bu kod'u yazarak dener misiniz

Merhaba çift tıklama ile istenen hücreye nasıl tarih atarız yardımcı olurmusunuz teşekkürler

İhsan bey..! bu kodu bir buton altında kullanacağım, fakat sanırım bunun için kodda değişiklik gerekecek..

Merhaba çift tıklama ile istenen hücreye nasıl tarih atarız yardımcı olurmusunuz teşekkürler

Tarih atacağınız Sayfanın kod sayfasına yazın....

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
ActiveCell = Date
End Sub

EKREM1661 tarafından gönderildi
İhsan bey..! bu kodu bir buton altında kullanacağım, fakat sanırım bunun için kodda değişiklik gerekecek..

Sayın İhsan Tank sorunuzu herhalde farketmedi...

Kod:
Sub tarihat()
If ActiveCell.Column <> 2 Then GoTo 20
sat = ActiveCell.Row
If Cells(sat, 2) = "" Then
Cells(sat, 2) = Date
End If
20
End Sub

Sayın AS3434 Uzmanım!! cevabınızı görmedim.saygılar!!!

Allah razı olsun kaç gündür buna uğraşıyordum yeni olduğum dan cahilliğime verin çok teşekkür ederim sizlere

şöyle bir formül kullanıyorum ben " =bugün() " örnek dosyadan inceleyebilirsiniz ( belgeyi her açtığımda o günün tarihini yazıyor )

Ekli dosyalar

ilgilenen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum..

Geri