- Excel Vers. ve Dili
- Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba hayırlı geceler.
Ekte gönderdiğim excel dosyamın 1.sayfasının kod bölümünde aşağıdaki kodlar mevcut, gayet güzel çalışıyor. A sütunundan her hangi bir hücreye çift tıkladığımda aktif hücre satırı siliniyor, ekrana örneğin 5.satır silindi mesajı geliyor.
Benim yapmak istediğim A sütunundan herhangi bir hücreyi çift tıklayarak sildiğim de, aktif hücrenin yanındaki B sütunundaki hücrenin bilgisinin mesaj bilgisi olarak gelmesini istiyorum.
Örnek olarak 8.satıra çift tıkladığımda, mesaja gelmesini istediğim GGG silinecek şeklinde olmasını istiyorum, bir türlü başaramadım.
Yardımcı olur musunuz?
Ekte gönderdiğim excel dosyamın 1.sayfasının kod bölümünde aşağıdaki kodlar mevcut, gayet güzel çalışıyor. A sütunundan her hangi bir hücreye çift tıkladığımda aktif hücre satırı siliniyor, ekrana örneğin 5.satır silindi mesajı geliyor.
Benim yapmak istediğim A sütunundan herhangi bir hücreyi çift tıklayarak sildiğim de, aktif hücrenin yanındaki B sütunundaki hücrenin bilgisinin mesaj bilgisi olarak gelmesini istiyorum.
Örnek olarak 8.satıra çift tıkladığımda, mesaja gelmesini istediğim GGG silinecek şeklinde olmasını istiyorum, bir türlü başaramadım.
Yardımcı olur musunuz?
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [A:A]) Is Nothing Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
soru = MsgBox(ActiveCell.Row & ". satır silinecek.", vbYesNo + vbInformation, "A S L A N")
If soru = vbNo Then
Cancel = True
MsgBox ActiveCell.Row & ". satır silinmekten vazgeçildi.", vbInformation, "A S L A N"
End If
If soru = vbYes Then
Rows(Target.Row & ":" & Target.Row).Delete
Cancel = True
On Error Resume Next
For i = 2 To Sheets(1).Range("B65536").End(3).Row
If Not Rows(i).Hidden = True Then
st = st + 1
Cells(i, "a") = st
End If
Next
CreateObject("WScript.Shell").Popup ActiveCell.Row & ". satır silindi.", 1, "A S L A N", vbInformation
End If
Application.ScreenUpdating = True
End Sub