• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aktarmada tarih formatı

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba,
Ekli dosyadaki çalışmada kod ile süzdürme yapıp gerekli bilgileri başka sayfaya aktarırken tarih formatı mm.dd.yyyy şeklinde oluyor. Oysa bilgilerin alındığı sayfada " dd,mm,yyyy" şeklinde. Bazı tarihleri \ işareti ile ayırırken bazılarına . koymuş. Aynı şekilde aktarılması için ilgili kodda ne gibi bir değişiklik yapılması gerekiyor? ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
    bastar = CLng(CDate(TextBox1))
    bittar = CLng(CDate(TextBox2))

[rapor!a2:I65536].ClearContents
    For X = 2 To [F65536].End(3).Row
    deg = Cells(X, "F")
    If deg >= bastar And deg <= bittar Then
    son = [rapor!a65536].End(3).Row + 1
    Sheets("rapor").Range("A" & son & ":E" & son) = Range("F" & X & ":J" & X).Value

End If
    Next
[COLOR=red]    Sheets("RAPOR").Columns(1).NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
[/COLOR]    ListBox1.RowSource = "rapor!a2:E" & [rapor!E65536].End(3).Row
    ListBox1.Visible = True
End Sub

Merhaba Sayın Korhan Ayhan,
Önerdiğiniz değişikliği yaptım ama bir faydası olmadı.Tarihler verileri aldığı sayfada gün,ay,yıl şeklinde olmasına rağmen yine ay,gün ve yıl olarak aktarıyor.Ve ilginç bir şekilde 12 satır nokta ile 18 satır kesme işareti ile ayırıyor.

Tekrar Merhaba,
Rapor sayfasında 1. sütun tarih olarak biçimlendirilse bile sonuç değişmiyor. Yani rapor sayfasına akatarılırken tarih formatında aktarılması gerekiyor anladığım kadarıyla. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum. İyi çalışmalar.

Selamlar,

Önerdiğim kodu eklemiş olduğunuz dosyada denedim ve olumlu sonuç aldım. Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın Korhan Ayhan,
Gönderdiğiniz örneğe bakınca mahcup oldum önce. Ama yine sizin gönderdiğiniz aynı örnek dosyada takvimden tarih seçerek veya gün.ay.yıl fomatında tarih yazınca ekteki örnekteki gibi bir sonuç çıkıyor.Bir anlam veremedim doğrusu.. Dosyayı son denememdeki haliyle gönderiyorum. Rapor sayfasındaki durum için bir açıklama yapabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri