• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sahure
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2005/2007 Visual Basic Makro
Merhaba;
Excel de bir çalışma yapmam gerekiyor.Fakat Ben sadece key makro seviyesinde exceli biliyorum.Projem şöyle;bir yıl boyunca girilen bilgiler sene sonunda farklı bir excel sayfasında veri tabanı olarak bir önceki yılın bilgilerinin sonuna eklenecek. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sayın sahure,

Sorunuza iki sebepten ötürü muhtemelen cevap alamayacaksınız.

1- Bu forumdaki tüm mesajları okuyunuz, hiç bir mesajda
"-peki bu iş için kaç para ödeyeceksiniz?"
şeklinde bir cevap bulamazsınız.
Çünkü buradaki tüm uzman ve üyeler buradan iş yapıp para kazanmak için değil, bilgilerini ve sorunlarını karşılıklı paylaşıp yardım etmek ve yardım almak için bu sayfaları işgal ederler.
Hal böyle olunca cümlenizdeki talep, sitenin vermek istediğini ifade ettiği yardım ilkesinden çok bir hazır program siparişine benziyor.

2- Sorunuz açıklayıcılık anlamında o kadar zayıf ki, yazdığınız cümleden kimse bir sonuç çıkartıp yardımcı olamaz.

Şimdi size sorununuzun çözümü hususundaki tavsiyelerimi belirteyim.

Eğer hala VBA (makro) öğrenmek değil, birinin sizin için istediğiniz programı yazmasını istiyorsanız aşağıdaki siteden bu işi bedeli karşılığı yapabilecek kişiler bulabilirsiniz.
http://www.getafreelancer.com/
veya bu sitenin adminlerine özelden mesaj atarak bu işi bedeli karşılığı yapacak birilerini tanıyıp tanımadıklarını sorabilirsiniz.

Eğer hem mevcut sorununuzu para harcamadan çözmek, hem de bundan sonraki projelerinizde de çözüme para harcamadan ulaşmak (Yani made in sahure, powered by www.excel.web.tr yöntemi :) ) isterseniz VBA öğrenmek istiyor olmanız gerekiyor.

Eğer bu yolu seçtiyseniz mesajınıza verilerinizden örnekler içeren bir excel dosyası ekleyin ve soru metninizi
"xxx sayfasındaki A25 hücresindeki değerin alt satırına yyy sayfasındaki A1, A2, A3 hücrelerindeki değerlerin toplamını getirip xxx sayfasındaki A27 hücresine bu iki hücrenin toplamını nasıl yazabilirim"
gibi bir yapıda yeniden düzenleyiniz.

Bunu yaptığınız takdirde sizinkiyle birlikte yaklaşık 40 sorunun bulunduğu bu 1. sayfada sizinkiyle birlikte cevapsız kalmış 2 sorudan biri olmaktan çıkarsınız. Birileri mutlaka yardım eder veya en azından sorunuza benzer önceki bir soruya verilmiş cevabın linkini size gönderir.

İyi çalışmalar dilerim.

Son düzenleme:
Selam;
Yanlış anlaşıldığımdan dolayı gerçekten çok üzgünüm.Sanırım soru tarzım talep gibi algılanmış.
Ben Vb6 ile program yazıyorum. Fakat excel de bir deneme yapmak istedim.Kodla Sheet üzerinden başka bir sheete kopyalama konusun da yardım istemiştim.
Sitedeki aktarmayla ilgili görebildiğim örnekleri inceledim fakat benim soruma cevap oluşturmadı.
Bu yaptığım kod üzerinden para kazanmak gibi bir düşüncem asla olmamıştır.Ben zaten devlet memuru olarak çalışıyorum .Sitenin excelle çalışanlar için çok faydalı olduğunu düşünüyorum.Genede yardımlarınız için teşekkürler...

Ben yardımcı olacam.
örnek dosyalarınızı yolarsanız ve üzerine gerekli açoklamaları yazarsanız yardımcı olucam.:cool:

İki farklı dosyadaki bilgileri birleştirmek

Birinci dosyada 1000 kişinin kimlik kaydı var
adı soyadı doğum tarihi telefonu gibi
bu 1000 kaydın " telefonu" kısmı bazıları boş bırakılmış.

Başka bir dosyada yine aynı kişilerin kimlik kayıtları var ve burada da bazı kişilerin "telefonu" hücresi dolu.

Bu iki dosyanın "telefonu" kısmını nasıl birleştiririm.
(Tek tek kopyala yapıştır dışında)

Geri