• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aktarma ve silme makrosu

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Değerli arkadaşlar ;
2 sayfadan oluşan bir dosyam var.İlk sayfada siparişelri giriyorum altalta.Daha sonra sevki tamamlanan siparişleri 2. sayfaya kopyalıyorum ve ilk sayfadan siliyorum.

Sizlerden ricam bu işlemi otomatik olarak yapacak bir makro olabilirmi.Yani seçtiğin satırı silecek ve aynı zamanda 2.sayfaya aktaracak bir şey.Ekteki dosyamda gereken açıklamyı yaptım.değerli yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ek'li dosyayı inceleyiniz, umarım istediğiniz çözümdür,

"Sevk" sayfasında gerekli açıklamalar mevcuttur,

NOT ; Makrolar, 27.12.2007 tarihinde kaydedilen bir dosyadan örneklenerek düzenlenmiştir, dosya yazarı olarak "PELİT" adı geçmektedir.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Değerli arkadaşım.yardımın için öncelikle teşekkür ederim.güzel bir çalışma.Yalnız bu şekilde manuel yaptığım olaydan fazla zaman kazandırmıyor bana.Mesela userform üzerinden olmasına gerek yok.Sadece tek bir aktarma tuşuyla seçili olan satırı silip ve aktaran bir makro olsa çok güzel olurdu.Eğer bu şekilde yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Saygılar...

Dosyanzı ektetdir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Dim sat As Long
If Intersect(Target, Range("A3:J" & Cells(65536, "C").End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
Cancel = True
With Sheets("sevkedilen")
    sat = .Cells(65536, "C").End(xlUp).Row + 1
    If sat > 65533 Then
        MsgBox "sevkedilen sayfasında satır doldu.Kayıt akataılmadı ve silinmdedi", vbCritical, "UYARI"
        Exit Sub
    End If
    .Range("A" & sat & ":J" & sat).Value = Range("A" & Target.Row & ":J" & Target.Row).Value
End With
Rows(Target.Row).Delete
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Evren Gizlen ;

Yardımınız için çok teşekkür ederim.Yalnız mümkünse hücreye çift tıklamak yerine bu işi bir düğme yardımıyla yapmak mümkünmüdür ? Çünkü bu sayafaya sürekli veri gişi yapıyorum , bu arada yanlışlıkla çift tıklama sözkonusu olabilir.O açıdan eğer bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.Saygılar..

Sayın Evren Gizlen ;

Yardımınız için çok teşekkür ederim.Yalnız mümkünse hücreye çift tıklamak yerine bu işi bir düğme yardımıyla yapmak mümkünmüdür ? Çünkü bu sayafaya sürekli veri gişi yapıyorum , bu arada yanlışlıkla çift tıklama sözkonusu olabilir.O açıdan eğer bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.Saygılar..
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub aktar_sil()
Dim sat As Long
If ActiveSheet.Name <> "kapak" Then Exit Sub
If ActiveCell.Row < 3 Then Exit Sub
If ActiveCell.Column > 10 Then Exit Sub
If ActiveCell.Row > Cells(65536, "C").End(xlUp).Row Then Exit Sub
With Sheets("sevkedilen")
    sat = .Cells(65536, "C").End(xlUp).Row + 1
    If sat > 65533 Then
        MsgBox "sevkedilen sayfasında satır doldu.Kayıt akataılmadı ve silinmdedi", vbCritical, "UYARI"
        Exit Sub
    End If
    .Range("A" & sat & ":J" & sat).Value = Range("A" & ActiveCell.Row & ":J" & ActiveCell.Row).Value
End With
Rows(ActiveCell.Row).Delete
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Evren Gizlen ;

Üstad değerli yardımların ve emeğin için çok teşekkür ederim.Sayende sorunum çözüldü.Emeğine yüreğine sağlık.Saygılar..

Sayın Evren Gizlen ;

Üstad değerli yardımların ve emeğin için çok teşekkür ederim.Sayende sorunum çözüldü.Emeğine yüreğine sağlık.Saygılar..
Rica ederim.
Saygılar benden.:cool:

Geri