• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aktarma sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan haktem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Merhaba,

makro ve vba bilgim çok az, ancak başkalarının hazırladığı kodları deneme yanılma yöntemi ile kurcalayarak istediğimi yapabiliyorum, bu kitaptaki makro kodlarınıda başka birinin kullandığı kitaptan değiştirerek uyarlamaya çalıştım, tabiki bir yerden sonra tıkandım.

yapmak istediğimi ekteki kitapta açıklamaya çalıştım, bana gerekli kodu verebilirmisiniz?

yardımınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

makro ve vba bilgim çok az, ancak başkalarının hazırladığı kodları deneme yanılma yöntemi ile kurcalayarak istediğimi yapabiliyorum, bu kitaptaki makro kodlarınıda başka birinin kullandığı kitaptan değiştirerek uyarlamaya çalıştım, tabiki bir yerden sonra tıkandım.

yapmak istediğimi ekteki kitapta açıklamaya çalıştım, bana gerekli kodu verebilirmisiniz?

yardımınız için teşekkür ederim.

bunu denermisiniz.

Kod:
Private Sub Fatura_Click()
If ActiveSheet.Name <> "Fiyat" Then
MsgBox "Fiyat sayfasında değilsiniz"
Exit Sub
End If
satir = ActiveWindow.Selection.Row
satir1 = Sheets("Fatura").Cells(65536, "a").End(3).Row + 1
Sheets("Fatura").Cells(satir1, 1) = Sheets("Fiyat").Cells(satir, 2)
Sheets("Fatura").Cells(satir1, 2) = Sheets("Fiyat").Cells(satir, 3)
Sheets("Fatura").Cells(satir1, 3) = Sheets("Fiyat").Cells(satir, 4)
MsgBox "Faturaya eklendi"
End Sub

halit bey ilginize teşekkür ederim,

benim kitaptaki fazlalık ve gereksiz kodları düzeltmişsiniz ama ben aslında aktarılan satırları farklı farklı hücrelere göndermek istiyordum,

örneğin; ürün adı Fatura sayfasında A sütununda boş bulduğu hücreye değilde, E13 ile E23 numaralı hücereler arasındaki boş bulduğu hücreye gitsin istiyorum, bu konudada yardımcı olur iseniz sevinirim,

aslında yapmak istediğimi daha net anlatacak olursam, aktarma makrolarını bulduktan sonra fatura sayfasınıda fatura çıktısı alacak hale getireceğim, onun için aktarma işlemini farklı farklı yerlere nasıl göndereceğimi öğrenmem gerekiyor.

Bunu denermisiniz.

Exit Sub
End If
Sheets("Fatura").Cells(13, "D") = Sheets("Fiyat").Cells(satir, 2)
Sheets("Fatura").Cells(13, "E") = Sheets("Fiyat").Cells(satir, 3)
Sheets("Fatura").Cells(13, "F") = Sheets("Fiyat").Cells(satir, 4)
End Sub

halit bey verdiğiniz formülü uyguladım ama her seferinde aynı hücreye aktarıyor, değerli vaktinizi almak istemem ama fatura sayfasında D13 dolu ise sonraki aktardığımı D14 e nasıl aktarabiliriz?

halit bey verdiğiniz formülü uyguladım ama her seferinde aynı hücreye aktarıyor, değerli vaktinizi almak istemem ama fatura sayfasında D13 dolu ise sonraki aktardığımı D14 e nasıl aktarabiliriz?

Sorunuzda alt alta aktaracak diye belirtseydiniz iyi olurdu 2 nolu mesajdaki kod zaten bu işi yapıyordu

Kod:
Exit Sub
End If
satir1 = Sheets("Fatura").Cells(65536, "D").End(3).Row + 1
Sheets("Fatura").Cells(satir1, "D") = Sheets("Fiyat").Cells(satir, 2)
Sheets("Fatura").Cells(satir1, "E") = Sheets("Fiyat").Cells(satir, 3)
Sheets("Fatura").Cells(satir1, "F") = Sheets("Fiyat").Cells(satir, 4)
End Sub

Halit bey evet dediğiniz gibi 2 nolu mesajınız istediğime çok yakınmış ama "Cells(satir1, 1)" yerine "Cells(satir1, D)" yazmak gerektiğini şimdi fark ettim, sonuç olarak mantığını kavradım, çok teşekkür ederim yardımınız için,

Merhaba, bir sorum daha olacaktı,

Ekteki kitapta Fatura sayfasındaki A1 ile I48 arasındaki tüm verileri Arsiv sayfasına aktarmak istiyorum ama daha sonra Fatura sayfasına yeni bir veri girişi yapıp aktar dediğimde Arsiv sayfasındaki en son boş satıra 1 satır boşluk verip oraya aktarmasını nasıl yapabiliriz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Halit bey ekteki dosyada açıklamaya çalıştım, ilginiz için teşekkür ederim,

Ekli dosyalar

Bu kodu denermisiniz.

Sub aktar()
sat = Worksheets("Arsiv").Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row + 2
For i = 1 To 48
For j = 1 To 9
Sheets("Arsiv").Cells(sat, j).Value = Sheets("Fatura").Cells(i, j).Value
Next j
sat = sat + 1
Next i
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Halit bey teşekkür ederim istediğim gibi oldu, bu kitap ile ilgili son bir ricam daha olacak, ekteki kitapta yine açıklamaya çalıştım,

Ekli dosyalar

tamamdır son sorumu hallettim, yardımlarınız için çok teşekkür ederim,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri