• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aktarma Hatası

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Değerli arkadaşlar;
Yedeklemiş olduğum dosyayı Aşağıdaki kod yardımıyla , ı Genel isimli sayfada ilgili hücreye çift tıklayarak Kapak şablon sayfasına çağırıyordum.Şu an aktaramıyorum sanırım bir sorun var.Yardımcı olursanız sevinirim.Ekteki dosyada diğer kodlar mevcut.

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
On Error GoTo son
If Intersect(Target, [b5:b150]) Is Nothing Then Exit Sub
dosya1 = ThisWorkbook.Name
dosya2 = Target.Value & " - " & Target.Offset(0, 2).Value & ".xls"
Set S1 = Sheets("KAPAK")
Set S2 = Sheets("GENEL")

Application.DisplayAlerts = False
Dosya_Yolu = "C:\Users\mehmet\Desktop\GENEL" & "\" & dosya2
Workbooks.Open Filename:=Dosya_Yolu

S1.[c3:e3].ClearContents
S1.[c4:e4].ClearContents
S1.[c5:e5].ClearContents
S1.[h3:j3].ClearContents
S1.[h4:j4].ClearContents
S1.[h5:j5].ClearContents
S1.[a7:e7].ClearContents
S1.[a8:e8].ClearContents
S1.[f7:j7].ClearContents
S1.[f8:j8].ClearContents
S1.[c9:e9].ClearContents
S1.[h9:j9].ClearContents
S1.[b11:e35].ClearContents
S1.[g11:j35].ClearContents
S1.[I36:j36].ClearContents
S1.[I38:j38].ClearContents

Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("h3:h4").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("h3:h4").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("c4:e4").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("c4:e4").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("c5:e5").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("c5:e5").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("c3:e3").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("c3:e3").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("h4:j4").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("h4:j4").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("a7:e7").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("a7:e7").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("a8:e8").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("a8:e8").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("h5:j5").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("h5:j5").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("f7:j7").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("f7:j7").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("f8:j8").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("f8:j8").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("c9:e9").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("c9:e9").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("h9:j9").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("h9:j9").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("b11:e35").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("b11:e35").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("g11:j35").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("g11:j35").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("ı36:j36").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("ı36:j36").Value
Workbooks(dosya1).Sheets("KAPAK").Range("ı38:j38").Value = Workbooks(dosya2).Sheets("KAPAK").Range("ı38:j38").Value

ActiveWorkbook.Close False
Application.ScreenUpdating = True
S1.Select
S1.[c3].Select
MsgBox "İlgili Sipariş Şablona Aktarıldı..!!", vbOKOnly + vbInformation, "AKTARMA"
son:
If Err.Number <> 0 Then MsgBox "Aktarmada Hata Oluştu :(", vbInformation, "Bilgi"
Set S1 = Nothing
Set S2 = Nothing
End Sub

Ekli dosyalar

Selamlar,

Kodunuzu şimdi test ettim ve bir sorun görünmüyor. Aktarı işlemi yapılıyor. Dosya yollarınızı ve aktarım yapılacak dosyanın olup olmadığını kontrol ediniz.

aktarma hatası

dosyayı ekte yolluyorum.Yardımcı olan arkadaş olursa memnun olurum.
Çift tıklayıp aktarırken sorun aktarmada hata oluşuyor.

Saygılar.

Ekli dosyalar

Aktarma hatası

Değerli Arkadaşlar ; bu kodun çalışmama sebebi ne olabilir.Hata yok gibi gözüküyor ama kod hata veriyor "Aktarmada hata oluştu" şeklinde.

Değerli Hocalarım lütfen yardımcı olurmusunuz , bu hata sebebiyle tıkandım kaldım iyice.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla

Selamlar,

Eklemiş olduğunuz son dosyanın GENEL isimli sayfasında B sütunu boş olduğu için çift tıkladığınızda aktarım yapılacak bir dosya bulamadığından hata vermektedir. Eğer aktarım yaptığınız dosyadan da bir örnek eklerseniz deneme şansımız olabilir.

Sanırım bu sorunun çözümü olmayacak.Bir türlü çıkamadım işin içinden.
Başka bir çözüm önerisi olan varmıdır acaba.

Değerli arkadaşlar başka bir önerisi olan yokmudur acaba? Nasıl çıkıcam işin içinden bileemiyorum..

Selamlar,

Benim gözlemlediğim kadarıyla sorun dosya isminden kaynaklanıyor.

Sizin dosyanızdaki kodda dosya ismi GENEL isimli sayfanın B ve D sütunları birleştirilerek oluşturuluyor. Yani örneğinize göre dosya adı aşağıdaki şekilde olması gerekiyor.

Kod:
27005-105 - [COLOR=red]BEGONYA[/COLOR].xls

Fakat sizin eklediğiniz örnek dosyanın adı aşağıdaki şekildedir.

Kod:
27005-105 - [COLOR=red]MEHMET KOCA[/COLOR].xls

İsimler eşleşmediği için hatalı sonuç alıyorsunuz.

Dosya adı tanımlamanızı aşağıdaki şekilde değiştirirseniz hata almazsınız.

Kod:
dosya2 = Target.Value & " - " & Target.Offset(0, [COLOR=red]1[/COLOR]).Value & ".xls"

Hocam Çok sağolun ; kafayı yemek üzereydim gerçekten.Teşekkür ederim.Emeğinize yüreğinize sağlık.
Saygılar.

Geri