• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Akraba listesi oluşturmak...

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Hayırlı Ramazanlar..
excel.web.tr sitesi sayesinde çok şeyler öğrendim,özellikle formül konusunda ama formül ile oluşturduğum bazı çalışmalarımın çok yer kapladığını,bazende açılmakta olduğunu gördüm..Aynı işlemlerin makro ile yapılınca çok az yer kapladığı ve hızından bir şey kaybetmediğini gördüm...
Makro öğrenmeye karar verdim ama bu yaştan sonra öğrenebilirmiyim bilmiyorum...
Bir soyağacı listem var,detaylı şekilde genişletmeye çalışıyorum.
Bugün sabahtan bu yana oluşturduğum örneği ve bu örneği oluştururken baz aldığım esas örneği gönderiyor ve yardımlarınızı bekliyorum...
Saygılarımla...

Son düzenleme:
Veritabanın nerede?:cool:

Sayın policeman bir konu açmışsınız sonradan cevap yazmamışsınız. Bu konu benimde ilgilendiğim bir konu. Devam ederseniz güzel bir şeyler yaparız diye düşünüyorum.

Sayın policeman benimde elimde 1000 kişiye yakın bir liste var ve makrolarla bir şeyler yaptım. Senin bu çalışmada amacın neydi neleri yapmak istedin ne kadarını yapabildin bilmek isterim. Vermiş olduğun linkte program exe olduğu için güvenlik endişesi ile çalıştırmak istemedim. Benim excel dosyası çok karışık bir sürü makro koydum ve bir takım hatalarım devam etmekte bu karışık hali ile paylaşmak istemiyorum.

veri taban başlıklarını aşağıdaki gibi toplarsanız her türlü bilgiye ulaşmak mümkün

Kod:
SIRA NO
TC KİMLİK NO
ADI
SOYADI
DOĞ.TAR.
ANA ADI
KUŞAK
AİLE S.N. 
BABA DOĞ.TAR.
ANNE DOĞ.TAR.
SAĞ-ÖLÜ
EMEKLİ-ÇALIŞIYOR

sayın halilsu

yapmış olduğunuz çalışmayı paylaşmanız mümkünmü sizinle bu konuda bilgi paylaşımında bulunmak istiyorum.Saygılar

Foruma hemen eklememe sebebim dosyamın ve makrolarımın çok karışık olmasıdır. Burada yapmak istediğim kendi soyumuz ait bir düzenleme yapmak ve akrabalık ilişkisini herkesin bulabileceği bir hale getirmek. Fakat ön yüzü bir türlü istediğim hale getiremedim. Benim nasıl bir önyüz hazırlamam gerektiğine dairde bir kararlılığım yok. Programda en fazla 2 eş için durum belirlemiştim. Fakat özellikle eskilerde eş miktar dörde kadar çıktığı için bende dörde çıkartmak zorunda kaldım. Fakat henüz sorgulamaya dahil edemedim.
Sizlerinde görüşleri benim için çok önemli.
(Liste resmi bir lişte olmadığı için olduğu gibi koydum.)
Saygılar.

Ekli dosyalar

Dosyayı inceledikten sonra sizlerin görüş ve tavsiyelerinizi heyecanla bekliyorum.

Sayın Policeman ve muhasebeciyiz ben dosyayi aynen koydum niye hiç yorum gelmedi yanlış birşeymi var acaba. Yoksa ne yapmak istedigimmi anlaşilmadi merak ettim doğrusu. Saygılar

Sayin Orion1 ve halit3 sizlerinde fikir ve onerilerinuz benim için onemli.

Mademki yorum yok o zaman ben yardım talep edeyim. Bu dosyada 2 kişi arasında akrabalık olup olmadığını varsa nerede olduğunu nasıl bulurum. Sonuçta akrabalık için anne ve baba dan gitmek gerekiyor ama ben bir türlü algoritmayı kuramadım.

Geri