Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
excel de yeniyim bi tane tablo oluşturdumformüle edilmesi gereken bi kaç ayrıntı var TABLO EK'tedir
benim için çok öenmlidir üstadlar,şimdiden teşekkürler
15/04 te fatura girdim 2.782,00 tl bakiye alacak verdi burda sıkıntı yok
2.etapta 24/05 yine fatura girdim bakiye alacaklı kısım 2.782,00+yeni fatura tutarı olcak
yani D sütununa yazdığım herşeyi toplayarak giderken
C sütununa yazdığım rakamları ise eksilterek gidecek
takiii F sütunu yani BAKİYE ALACAKLI kısmı 0,00 olana kadar eksiye geçtiği rakamı E sütununda
yani BAKİYE BORÇLU sütununda verecek
Kısaca F sütunu ( -) ye düşmeyecek & E sütunu artıya çıkmayacak
inş anlatabilmişimdir
Örnek dosyanızı her durumu gösterecek şekilde düzenler misiniz? Yani hem borç hem alacak ksıımlarının farklı durumlarını görebilelim ki mantığı tam olarak anlayalım.
Bu arada verdiğim formülde doğru yanlış demedi bende:
çok güzel omuş elinize ve emeğinize sağlık
ufak bi detay bu mormülü diğer hücrelere kopyaladığımızda 0,00 yerine tamamen boş gemesi mümkün mü ?
Işlem görmemiş satırda çirkin görüntü oluşturuyor
Boş geçmesi daha sonra bu hücrelere yapacağınız başvurularda problem çıkarabilir. Tavsiye etmem. Onun yerine excel seçeneklerinden sıfırları göstermeme özelliğini kullanabilirsiniz. illa formülle boş görnsün derseniz formülü şu şekilde değiştiriniz:
=EĞER(Formül=0;"";Formül)
Bu formülde "Formül" yazan yerlere daha önceki formülleri (= hariç) yazmanız gerekiyor.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.