• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Akaryakıt Takip

Suddedly

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365
Excel 2019
Arkadaşlar merhaba hepinize. kısaca şu şekilde bir sıkıntım var. akaryakıt takip tablosu hazırladım. linkteki dosyada da göreceğiniz üzere ay içerisinde aynı plakaya malumunuz defalarca yakıt veriliyor. benim yapmak istediğim tarihten sonra plakayı yazdığımda tablodan o plakanın en son km sini yan tarafındaki ilk km ye getirtebilmek. Yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkür ederim şimdiden.

http://www.dosya.tc/server2/96oy0n/Kitap1.xlsx.html

Kimse müsait değil sanırım. :) Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Merhaba.
Biraz dolambaçlı (dizi formülü yerine yardımcı sütun kullanarak) ama aşağıdaki şekilde halledilebilir.

K2 hücresine;
Kod:
=EĞER(C2="";"";EĞERSAY($C$2:C2;C2)&"X"&C2)
D2 hücresine;
Kod:
=EĞER(C2="";"";EĞERHATA(İNDİS($E$1:E1;KAÇINCI(SOLDAN(K2;BUL("X";K2;1)-1)-1&"X"&C2;$K$1:K1;0);1);0))
formüllerini uygulayıp aşağı doğru kopyalayınız (Sütunu gizleyerek kullanabilirsiniz) .

D sütununa uygulanacak formül, ilgili plaka ilk kez yazıldığında 0 (sıfır) dğerini döndürecektir.

D sütununda 0 değerine göre koşullu biçimlendirme uygulayıp dikkat çekmesi sağlanıp, oluşan 0 değerleri olması gereken KM sayısı elle yazılarak düzeltilmelidir.

Ayrıca F2 hücresindeki formülü;
Kod:
=EĞER(YADA(D2="";E2="");"";(E2-D2))
ve I2 hücresindeki formülü de
Kod:
=EĞER(YADA(G2="";H2="");"";(H2-G2))
şeklinde değiştiriniz.

Yukarıda belirttiğim işlemlerin uygulandığı belgeye buradan ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
merhabalar. ilginize çok teşekkürler. kusura bakmayın bayramda bulunduğum yerde bakamadım nete. şimdi bakacağım. :)

arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginize. faydası oldu :) varolun.

Geri