• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ağırlıklandırılmış ortalama faiz.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 TR.
Merhaba;

Örneğini iliştirdiğim dosyada ağırlıklandırılmış ortalama faizi buluyorum. Bunu tek bir formülle nasıl bulabilirim?

=SUMPRODUCT(--(A4:A11);--(B4:B11))/SUMIF(B4:B11;">0";A4:A11)

=TOPLA.ÇARPIM(--(A4:A11);--(B4:B11))/ETOPLA(B4:B11;">0";A4:A11)

şeklinde deneyin.

...

Sayın Yurttaş teşekür ederim. Fakat örnek çalışmamda da olduğu gibi faiz oranı olmayan bakiyelerde ağırlıklandırılmış ortalamaya dahil edilmeli.
A4 hücresinde 8 YTL olup faiz oranı bulunmamakta. Fakat ortalama ağırlıklandırılmaya dahil edilmeli.

Sayın Yurttaş teşekür ederim. Fakat örnek çalışmamda da olduğu gibi faiz oranı olmayan bakiyelerde ağırlıklandırılmış ortalamaya dahil edilmeli.
A4 hücresinde 8 YTL olup faiz oranı bulunmamakta. Fakat ortalama ağırlıklandırılmaya dahil edilmeli.

Bu daha kolay.

=SUMPRODUCT(--(A4:A11);--(B4:B11))/SUM(A4:A12)
=TOPLA.ÇARPIM(--(A4:A11);--(B4:B11))/TOPLA(A4:A12)

deneyin.

..

Tekrar Merhaba;

Sn. Yurttaş verdiğiniz formülü çalışmamda kullanıyorum. Ancak değişik bir versiyondada kullanmam gerekli.

Formülünü yani;
(A4:A11) aralığını bu defa sütunlarda 1 er atlayarak kullanmam gerekiyor.

Rakam kasmı ekteki tablodanda anlaşılacağı üzere;
rakam kısmı c4,e4,g4,ı4,k4,m4.....
oran kısmı da d4,f4,h4,j4,l4,n4,p4 şeklinde gidiyor. Formüle bunu nasıl uygulayabilirim?

Tekrar Merhaba;

Sn. Yurttaş verdiğiniz formülü çalışmamda kullanıyorum. Ancak değişik bir versiyondada kullanmam gerekli.

Formülünü yani;
(A4:A11) aralığını bu defa sütunlarda 1 er atlayarak kullanmam gerekiyor.

Rakam kasmı ekteki tablodanda anlaşılacağı üzere;
rakam kısmı c4,e4,g4,ı4,k4,m4.....
oran kısmı da d4,f4,h4,j4,l4,n4,p4 şeklinde gidiyor. Formüle bunu nasıl uygulayabilirim?

=SUMPRODUCT(--(C4:AI4);--(D4:AJ4))/SUMPRODUCT((COLUMN(C4:AJ4)=ODD(COLUMN(C4:AJ4)))*(C4:AJ4))

şeklinde deneyin.

Dosyanız ekte.

..

Hocam;

Sıkıntı vermiş olabilirim.. Verdiğiniz formülü çalışmama uyarladığımda çıkan sonuç ile manuel yolla bulduğum sonuç farklı. Acaba biyerlerde bişeyler kaçırıyor olabilirmiyim.
Formül 10,94 buluyor, örneğini iliştirdiğim tabloda ise 10,47 buluyorum. Bunun hangisi doğru?

Sayın Yurttaş;

Çok teşekkür ederim. Sonuç istediğim gibi. Sağolun.

Geri