• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ağ Üzerinde Ortak Excelin Otomatik Güncellemesi

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 - Türkçe
Merhaba Excel Hocalarım,
Ağda ortak kullandığımız bir makinada bir excel dosyasını paylaşıma açtım, farklı kullanıcılar bu dosyada değişiklik yapabiliyor save edildiğinde diğer kullanıcılar bu dosyadaki değişiklikleri görebiliyor. Benim sizden ricam işlem yapan kullanıcı değişiklik yapıp entera bastığında dosyayı otomatik save edip güncelleme yaptırılabilir mi? Birde bu ortak excel dosyasında değişiklik yapan kişinin güncelleme sonrasında ismi, işlem yaptığı tarih ve saat ayrı ayrı hücrelerde otomatik olarak eklenebilirmi? Örnek dosya ekledim.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

İmzanızdan değil ama eklediğiniz dosyadan 2007 ve ya üstü ofis programı kullanıyorsunuz.
excel yardım menüsüne "Değişiklikleri izle" yazın ve aratın.

Tüm yanıtları orada bulabilirsiniz.

Merhaba Necdet Bey,
İş yoğunluğum nedeniyle affınıza sığınarak biraz geç dönebiliyorum, yönlendirdiğiniz gibi "değişiklikleri izle" işlevini denedim, bu seçeneği aktif hale getirdiğimde bilgieri seçilen hücrenin üstünde kutucuk içinde göstermektedir. Benim istediğim bu kutucuk içindeki tarih, saat ve değişiklik yapan kullanıcı bilgilerininin farklı hücrelere otomatik olarak yazdırabilmek. Teşekkürler.

Merhaba,

Aşağıdaki kod ilgili dosyanın tüm sayfalarında çalışır. Fakat her değişiklikte dosyanın kayıt edilmesi çok efektif olmaz. Ben şahsen tavsiye etmem.

Dosyanızın ThisWorkbook bölümüne uygulayın.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    ThisWorkbook.Save
End Sub

Sayfada yapılan değişiklikleri yedeklemek için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

Sayfada yapılan değişiklikleri yedeklemek-log tutmak

Merhaba Korhan Hocam, gönderidiğiniz kod'u excele uyguladım ama fonksiyonunu anlayamadım (Yanlış birşey yapıyor olabilirim, kodlu örnek bir dosya ekleyebilirmisiniz?). Gönderdiğiniz linkteki örnek excel dosyasını kendi dosyama uyarlamaya çalıştım ama her hücrede yaptığım değişiklikte bir satır ekliyor. Eğer olabilirse her satıra ilk veri girildiğinde tarih, saat ve değişiklik yapan kullanıcı bilgilerini farklı hücrelere yazsın ve bu bilgiyi bir daha değiştirmesin. Teşekkürler.

Merhaba,

Önerdiğim kodu doğru yere uyguladıysanız şu işlemi yapmaktadır. Dosyanızın herhangibir sayfasında herhangibir hücrede değişiklik yapıp enter tuşuna bastığınızda dosyanızı otomatik kayıt eder.

İkinci konu için forumda target+date yada target+now ifadeleri ile arama yapınız. Birçok örnek bulunmaktadır.

Teşekkürler

Geri