Ekteki adres datası kısmındaki il ve ilçe listesi müşterilerden alınmakta ve kendi programımıza aktarılmaktadır ancak müşterilerin ilçeler yada illeri yanlış eksik karakterli vb yazmaları bizim programa aktarırken farklı olarak geçmelerine yada hata oluşmasına neden olmaktadır.Adres datası kısımdaki D ve E sutunlarındaki il ve ilçelerin rar dosyasının içindeki diğer "türkiye il ve ilçe" datasında olup olmadığının kontrol edilerek uyumsuzluk varsa o hücrenin kırmızı renge dönmesini istiyorum.
Örn. Gaziantep Şehitkamil doğru iken
Gaziantep Sehitkamil yazılmış yani ilk Gaziantepte Sehitkamil yok Şehitkamil var bu hücrenin farklı bir renge dönüşmesi lazım.
İş gereği excell dosyasına 10,000 lerce il ve ilçenin doğru şekilde aktarılması lazım o yüzden bu kontrol benim için çok önemli..
Yardımcı olacak olursa teşekkür ederim.
Örn. Gaziantep Şehitkamil doğru iken
Gaziantep Sehitkamil yazılmış yani ilk Gaziantepte Sehitkamil yok Şehitkamil var bu hücrenin farklı bir renge dönüşmesi lazım.
İş gereği excell dosyasına 10,000 lerce il ve ilçenin doğru şekilde aktarılması lazım o yüzden bu kontrol benim için çok önemli..
Yardımcı olacak olursa teşekkür ederim.