• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Adres Defterİ Hazirlama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel öğrenmeye çalışıyorum
merhaba arkadaşlar bir adress defteri nasıl hazırlanır (ismleri ve adresleri girdikten sonra herhangibir isim yazdığımızda karşımızı o kişinin adresinin görüntülenmesini nasıl sağlarız) şimdiden teşekkür ederim

Excel Dersanesine tıklayıp, veri doğrulama başlığını ve düşeyara ile ilgili başlıkları incelediğiniz zaman sorunuzun cevabını alacaksınız.

telefon rehberi

Ekteki örneği incelersen sanırım işini görür

Sn: pacificline 22

Sn: EERKUT un gönderdiğine bir ilave de benden

ADI soyadı yazan yere tıkla kenarda küçük ok çıkacak ona da tıkla isimler açılacak oradan kimi seçersen onun bilgileri gelecek

tabi önce bölge yazan tabloya bilgileri girdikten sonra

bu telefon defterini nasıl yaptığınızı açılarsanız sevinirim, yada bu işleme ek olarak numaraylanda arama ekleyebilirmiyiz?

bu telefon defterini nasıl yaptığınızı açılarsanız sevinirim, yada bu işleme ek olarak numaraylanda arama ekleyebilirmiyiz?

Bu tarz çalışmalarda Düşeyara formülü kullanılır. Formül bir tablonun en soldaki sütununda belirli bir değeri arar ve belirtilen tablodaki sütundan aynı satır değerini verir.
Buna göre telefon numarası ile arama yapabilirsin (tabii telefon no listenin en sol sütununda olması kaydı ile)

selam

verdiğiniz cevaplar için çok sağolun ama benim bir sorum daha olacak ; bir kutucuğu tıkladığım zaman kutucuğun içinde yazan yere beni yönlendirmesi nasıl yapılıyor yardım ederseniz sevinirim
bir de açıkça formülleri lütfen yazınız

harika

arkadaşım süper bi çalışma yapmışsın senden ricam isim yazılan yerin yanında ok çıkıyo kayıtlı isimleri gösteriyor tıklayınca; bunu nasıl yapıyosun açıklarmısın lütfen

Arkadaşlar Excel konusunda acemiyim.Bu telefon rehberinin telefon numarası yazılınca kimin aradığını gösterenini bir arkadaş ilave edebilirmi.Nasıl yapılacağını bir arkadaş anlatmış fakat bende onu anlayıp uygulayacak kapasite yok.Eve geldiğimde arayan numaraların kimler olduğunu bulmakta ve ayrıntılı faturada kimleri aradığımızı tesbit etmede çok işe yarayacak.

bir dosya ekliyorum.sadece rakam ayırmadan örnegin g1 hücresine 3721282
gibi yaz karşısındaki isim gelecek.

ayrıca noları yazmak isteresen h5,h6,h7 ye ayrı nolar yazarsan kişi isimleri gelir.kolay gelsin

düğme yapma

sayın ahmet uguz yaptığınız çalışma için çok teşekkür ederim. size ve tabi tüm form kullanıcılarına bir sorum olacaktı :) mesela A1 hücresine isim yazıktan sonra bir düğme yapıp ona tuşlamak suretiyle aranan kişinin tüm verileri başka bir sayfada nasıl görüntülenebilir ve bunu yaparken nasıl makro kullanıldığını açıklarsanız sevinirim

macro konusunda tecrübeli değilim.ayrıca düğme ile ilğili forumda arama
yaparsan cevabı bulursun.kolay gelsin

yenı uye oldum
ama yınede yardımlarınıza tesekkur ederım

Arkadaşlar Excel konusunda acemiyim.Adres ve Telefon Defteri hazırlamam gerekiyo adres takibi telefon noları dışında aynı zamanda daha önce aramıış olan telefon nolarının takibinide yapmam gerekiyo yardımcı olursanız sevinirim

Geri