• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ADODC ComboBoxdaki verinin TextBoxa yansıtılması

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Değerli Dostlar Selamlar,
Access veri taabanından ADODC ile from "ARAC" tablosundaki "PLAKA_NO" alanından plaka no ları listeliyorum. Yapmak istediğim, ComboBoxtan veri seçtiğimde veritabanındaki aynı satırda seçtiğim verinin parelelindeki "ARAÇ_SAHİBİ" alanındaki kişiyi TextBox1 e yazdırmak.
Yada ComboBoxa elle yazdığım plaka no yu veri tabanından sorgulayıp parelelindeki bilgiyi TextBoxa yazmak. Düşeyara gibi.
Saygılar.

Son düzenleme:
Değerli Dostlar Selamlar,
Access veri taabanından ADODC ile from "ARAC" tablosundaki "PLAKA_NO" alanından plaka no ları listeliyorum. Yapmak istediğim, ComboBoxtan veri seçtiğimde veritabanındaki aynı satırda seçtiğim verinin parelelindeki "ARAÇ_SAHİBİ" alanındaki kişiyi TextBox1 e yazdırmak.
Yada ComboBoxa elle yazdığım plaka no yu veri tabanından sorgulayıp parelelindeki bilgiyi TextBoxa yazmak. Düşeyar gibi.
Saygılar.
Örnek dosya,örnek dosya,örnek dosya.:cool:

Selamlar, Hocam örnek dosya ekte

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Evren Hocam teşekkür ederim.
Verilerimin olduğu dosyada adodc kullandım, datagrid filanda şimdi dosyayı komple dönüştürmek lazım. adodc olsa daha iyi olurdu. Ama böyle de olsa çok çok teşekkür ederim.

Hocam Teşekkürler,
size zahmet olmasın şu şekilde oldu.
Kod:
Private Sub CommandButton20_Click()
Adodc2.Refresh
Adodc2.Recordset.Find "PLAKA_NO like '" & ComboBox1.Text & "'"
If Adodc2.Recordset![PLAKA_NO] <> ComboBox1 Then
MsgBox "BÖYLE BİR KAYIT YOK"
Else
TextBox1 = Adodc2.Recordset![ARAC_SAHİBİ]
TextBox2 = Adodc2.Recordset![ARAÇ_TÜRÜ]
End If
End Sub

Bu işlemin tersi, yani comboboxa Plaka_no ve Araç sahibini girilince, gönder butonuyla access de araçlar tablosundaki plaka_no ve araç sahibi satırlarına kaydeden macro önreği de verebilir misiniz?

Şu şekilde deneyiniz.
Private Sub CommandButton_Click()
On Error Resume Next
Adodc2.RecordSource = "select * from ARAC" ' bilgilerin kaydedileceği tablo
Adodc2.Refresh 'tabloyu yenile
Adodc2.Recordset.AddNew 'yeni bilgi eklenecek
Adodc2.Recordset![PLAKA_NO] = ComboBox1.Text 'access dosyasındaki plaka bölümüne plaka isimli text deki bilgiyi yaz
Adodc2.Recordset![ARAC_SAHİBİ] = TextBox1.Text 'access dosyasındaki araç sahibi bölümüne araç sahibi text deki bilgiyi yaz
Adodc2.Recordset.Update 'access dosyasını en son bilgilerle güncelle ve kaydet.
End Sub

Çok teşekkürler ilginiz için. Bu kodları visual basic demi kullanmam gerekiyor excell in visual basic düzenleyicisinde çalıştıramadım.ADODB çalışıyor ama ADODC için ne yapmak gerekir?

evren bey rica etsem ADO DB ile yapabilir misiniz?

Geri