ado uygulamasında conn 1,3 anlamı

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Prof. english
merhabalar,
ADo uygulamalarıyla uğraşmaya yeni başladım, siteden aldığım kodlarla birşeyler yapıyorum ama tabiki bu yüzden çoğu şeyi anlamadan ezbere yapıyorum. eğer elinde ado uygulamalarını metodolojisi ile ilgili açıklayıcı kaynak olan varsa paylaşmasını rica ederim.
ayrıca database'den select yaparken kullandığımız conn 1,3 kodundaki 1 ve 3 'ün anlamları nedir neden kullanırız? bunları açıklayabilirseniz çok sevinirim.
yardımlarınız ve destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.
saygılar,

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Ado hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim ama incelediğim bazı kaynaklara göre ve anladığım kadarıyla aşağıdaki gibi bir ifadede;
Kod:
Set Baglanti = New ADODB.Connection
Set Kayit1 = New ADODB.Recordset
 Kayit1.Open SQLStr, Baglanti, adOpenKeyset, adLockOptimistic
[color=red] Kayit1.Open SQLStr, Baglanti, 1,3 [/color]
1 rakamı, Recordset içindeki hareketi kontrol eden bir özellik,
3 rakamı ise, bir Recordsetin kilitlenmesi için kullanılan bir özelliktir.
Bu bilgileri ekteki sunum dosyasında Recordset.cursorty, Recordset.Locktype bölümlerinde bulabilirsiniz. Tabii ki, başta da belirttiğim gibi konuya pek vakıf sayılmam, siz her halukarda, bir başka kaynaktan konunun doğruluğunu araştırın.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Prof. english
ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.
saygılar. iyi çalışmalar.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ado hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim ama incelediğim bazı kaynaklara göre ve anladığım kadarıyla aşağıdaki gibi bir ifadede;
Kod:
Set Baglanti = New ADODB.Connection
Set Kayit1 = New ADODB.Recordset
 Kayit1.Open SQLStr, Baglanti, adOpenKeyset, adLockOptimistic
[color=red] Kayit1.Open SQLStr, Baglanti, 1,3 [/color]
1 rakamı, Recordset içindeki hareketi kontrol eden bir özellik,
3 rakamı ise, bir Recordsetin kilitlenmesi için kullanılan bir özelliktir.
Bu bilgileri ekteki sunum dosyasında Recordset.cursorty, Recordset.Locktype bölümlerinde bulabilirsiniz. Tabii ki, başta da belirttiğim gibi konuya pek vakıf sayılmam, siz her halukarda, bir başka kaynaktan konunun doğruluğunu araştırın.
Üstadım lock için readonly'nin numarası nedir acaba?

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Evren hocam, teşekkür ederim ince sözleriniz için ama henüz bu sıfatı almak için çok erken diye düşünüyorum. Aslına bakarsanız, Ado konusunu oturup ciddi bir şekilde incelemiş değilim, genellikle yapılmış örnekler üzerinden birşeyler yapmaya çalışıyorum, böyle sorular çıkınca da biraz araştırıp farklı kaynaklardan elde ettiğim bilgilerle sorunun cevabını bulmaya çalışıyorum. Çok fazla uzatmadan sorunuzun cevabını vereyim. Sunudan aldığım alıntıya göre;
RECORDSET.LOCKTYPE
Bir Recordset'in kilitlenmesi için kullanılır. Dört farklı değer alabilir.
- adLockReadOnly
- adLockPessimistic
- adLockOptimistic
- adLockBatchOptimistic
Buradan çıkan sonuca göre de adLockReadOnly değeri 1 dir. Konunun devamında da , aynı şekilde bu değerin 1 olduğundan bahsedilmektedir.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Evren hocam, teşekkür ederim ince sözleriniz için ama henüz bu sıfatı almak için çok erken diye düşünüyorum. Aslına bakarsanız, Ado konusunu oturup ciddi bir şekilde incelemiş değilim, genellikle yapılmış örnekler üzerinden birşeyler yapmaya çalışıyorum, böyle sorular çıkınca da biraz araştırıp farklı kaynaklardan elde ettiğim bilgilerle sorunun cevabını bulmaya çalışıyorum. Çok fazla uzatmadan sorunuzun cevabını vereyim. Sunudan aldığım alıntıya göre;
RECORDSET.LOCKTYPE
Bir Recordset'in kilitlenmesi için kullanılır. Dört farklı değer alabilir.
- adLockReadOnly
- adLockPessimistic
- adLockOptimistic
- adLockBatchOptimistic
Buradan çıkan sonuca göre de adLockReadOnly değeri 1 dir. Konunun devamında da , aynı şekilde bu değerin 1 olduğundan bahsedilmektedir.
Hamit bey teşekkür ederim.
Sanırım numaralar oradaki sıralamya göre yapılıyor.
Doğrumudu?Diğerleri içinde numara vermek istersek oradaki sıralamayı baz alıcağız .Doğrumudur?

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Hamit bey teşekkür ederim.
Sanırım numaralar oradaki sıralamya göre yapılıyor.
Doğrumudu?Diğerleri içinde numara vermek istersek oradaki sıralamayı baz alıcağız .Doğrumudur?
Açıkcası ben denemedim ama sunuda olduğu gibi bu özelliklerin bu değerleri ifade ettiği kesin. Hocam, bu arada konu, ellerinizden öper, :) fırsat bulunca sizden böyle bir çalışma, bekleriz.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Açıkcası ben denemedim ama sunuda olduğu gibi bu özelliklerin bu değerleri ifade ettiği kesin. Hocam, bu arada konu, ellerinizden öper, :) fırsat bulunca sizden böyle bir çalışma, bekleriz.
Halit hocam ben soru çıktıkça zaten cevaplıyorum.Ama bu key ve loc değerlerini numara şeklinde değilde açılan tamamlama kutusundan seçiyordum.Bunun olması içinde referanslardan ilgili active x nesnesini seçiyordum.eğer createobject ile ado yu kullanrsam o takdirde tamamlam kutuları çıkmıyor(Bütün createobject nesnelerinde olduğu gibi).İşte o zaman hemen kısa yoldanbu numaraları kullanmak istiyorum.Pek kullanmıyorum create object ile ado db'yi daha ağır olduğunu duydum referanslardan eklemeye göre.Ama bu bilgide bir kenarda dursun.İstediğm zaman alıp kullanırım.
İlginiz için tekrardan teşekkür ederim.:)