• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ADO ile birden fazla sütundan veri süzerek sorgu yapılabilirmi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tcexcel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhaba,
ADO da RS.Open "SELECT * FROM [veriıtabani] WHERE sutun1, like 'a%' Order by sutun1
komutu ile access veritabanından bir sütundan istenen kritere göre sorgu alabiliyorum. Ama aynı anda tek sorgu ile örneğin sutun1 den like A% değerine göre ve sutun2 like B% değerine göre tek seferde sorgu yapmak mümkün mü. yani Exceldeki veri süz fonksiyonunda olduğu gibi farklı sütunlardaki farklı kriterlere göre süzme yaparak sorgu yaratabilir miyim? Teşekkürler.

Merhaba,
ADO da RS.Open "SELECT * FROM [veriıtabani] WHERE sutun1, like 'a%' Order by sutun1
komutu ile access veritabanından bir sütundan istenen kritere göre sorgu alabiliyorum. Ama aynı anda tek sorgu ile örneğin sutun1 den like A% değerine göre ve sutun2 like B% değerine göre tek seferde sorgu yapmak mümkün mü. yani Exceldeki veri süz fonksiyonunda olduğu gibi farklı sütunlardaki farklı kriterlere göre süzme yaparak sorgu yaratabilir miyim? Teşekkürler.

Deneyiniz.:cool:
Kod:
RS.Open "SELECT * FROM [veriıtabani] WHERE sutun1,  like 'A%' and sutun2 like 'B%'Order by sutun1 Order by sutun1

Cevabınız için çok teşekkür ederim sorunum çözüldü.

Selamlar Evren Bey... Ben bir form hazırladım ve bu formda 8 adet ComboBox var. combobox'larda yazan kodu örnek olsun diye aşağıya yazdım. Sorunum şudur. Her bir ComboBox ile sadece bir satırdaki verilere göre "süz"me işlemi yapabiliyorum. 2 ya da daha fazla sütunda çoklu süz yapmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim...? şimdiden çok teşekkürler.. "veyselhocasavas@hotmail.com"

Private Sub ComboBox8_Change()
Sheets("SOZLU TURKULER").Select
ListBox1.Clear

Dim i As Integer
say = WorksheetFunction.CountA(Sayfa1.Range("H:H"))
s = 0
For i = 1 To say
If Range("H" & i) = ComboBox8.Value Then

ListBox1.AddItem Sayfa1.Range("A" & i)

End If
Next i
Label1.Caption = ListBox1.ListCount & " Adet Kayıt Var."

End Sub

Geri