• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ADO ile bilgi alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mtbi00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
excel 2010
Merhaba,

Aşağıda yazan kodda hata almıyorum. İstediğim değeri gösterebiliyorum.(Uzun olmasın diye sadece ilgili satırları yazdım)

sorgu="Select BORC, ALACAK, BAKIYE from [ANASAYFA$]"

msgbox rs("BAKIYE")

Ama sorgu içinde değeri formatlı yaptığımda yapamıyorum. Nerede hata yapıyorum bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

sorgu="Select BORC, ALACAK, Format(BAKIYE,'#,##0.00') from [ANASAYFA$]"

msgbox rs("BAKIYE") => Burada aranan değer bulunamadı diyor.

Değeri MsgBox kısmında formatlamayı deneyiniz.

Değeri MsgBox kısmında formatlamayı deneyiniz.
Hocam merhaba,

Şimdi yukarıda yazmadım ama alınan değerleri önce listboxta listeliyorum. O yüzden sorgu anında formatlı yazdım. Cevabınızdan anladığım kadarıyla mümkün değil diye anladım. Peki bir sorum daha olacak. Sorgu anında sum ile hesapla yaptırmak istiyorum. Bu durumda da Group by kullanmam gerekiyor diye biliyorum. Gruplandırmadan hesaplama yaptırmam mümkün müdür?

Hocam merhaba,

Şimdi yukarıda yazmadım ama alınan değerleri önce listboxta listeliyorum. O yüzden sorgu anında formatlı yazdım. Cevabınızdan anladığım kadarıyla mümkün değil diye anladım. Peki bir sorum daha olacak. Sorgu anında sum ile hesapla yaptırmak istiyorum. Bu durumda da Group by kullanmam gerekiyor diye biliyorum. Gruplandırmadan hesaplama yaptırmam mümkün müdür?

Sorguda birden fazla alan ve matematiksel bir işlem varsa Group By yapmak gerekir.

Veri aldığınız tüm kodları yazmanız gerekir. Özellikle bağlantı satırlarınızı görmek lazım.

Geri