• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ado bağlantı sorunu

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Merhaba,

Ekteki dosyayı SAP'den otomatik olarak çekiyoruz ama dosyaya ADO ile bağlantı kuramıyorum.
Bunu nasıl çözebilirim.

Ekli dosyalar

Dosyanın orjinali sanki "txt" veya "csv" dosyası gibi geliyor bana ...

.

Haluk bey merhaba,

Dosya SAP'den aktarılırken excel olarak eklediğim gibi geliyor. Farklı kaydet dediğimde unicode metin olarak kaydetmek istiyor.
Her defasında SAP'den aldıktan sonra farklı kaydet yapmam gerekiyor. SAP'den aldığım orjinal dosyaya bağlanmadım.

Görünen o ki; dosya esasında metin dosyası olduğu için siz Excel driver'ları ile ADO bağlantısı kuramıyorsunuz.

Text driver ile bağlantı denediniz mi?

.

Haluk bey

Text driver ve 97-2003 excel driverları ile denedim ama olmadı.
Kullandığım ofis ve windows 64 bit.

O zaman VBA ile dosyayı *.csv yapıp, "Access Text Driver" ile ADO bağlantısını kurmayı deneyin, bence.

Bu driver hem 32 Bit, hem de 64 Bit Excel'de çalışır....

.

Bahsettiğim şekilde denedim ama, sıkıntı oldu...

Ama; aşağıdaki kodla sizin "xls" dosyanızın içeriğini, kodun yazıldığı Excel dosyasına aldım. Verilerin aktarılmasından sonra siz ADO ile bu sayfadan sorgulama vb işlerinizi yapabilirsiniz diye düşünüyorum...

Örnek olarak verdiğiniz "xls" dosyasında okunabilir veri olarak sadece 2 satır olduğu için, dosyanın içeriği hakkında bir fikrim yok. Duruma göre siz kodu geliştirebilirsiniz.

Kod:
Sub Test()
    'Haluk - 18/12/2019
    'sa4truss@gmail.com
    '
    Dim FSO As Object, myFile As Object, i As Long

Const TristateTrue = -1

Set FSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
    Set myFile = FSO.OpenTextFile(ThisWorkbook.Path & "\deneme.xls", Format:=TristateTrue)

Do Until myFile.AtEndOfStream
        i = i + 1
        Range("A" & i) = myFile.ReadLine
    Loop

myFile.Close
End Sub

.

Haluk bey günaydın,

Ortalama dosya boyutları 200MB civarı. SAP'den alırken düzgün bir format ile alabilir miyiz,onu deniyoruz.

Geri