• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

adaletli nöbet listesi

Excel Vers. ve Dili
2007,5
Okulumuzda ekdeki gibi bir nöbet listesi kullanıyoruz...

sorun: 48 öğretmene karşın 60 nöbet yeri olması...haliyle bağzı öğretmenler haftada çift güne geliyor...
adaletli sağlıyacak bir önerisi programı olan varmı ?

acizhene aklıma gelen öneri:

bir düğme yapılıp, ona bısınca, liste sayfasından aldığı öğretmenleri nöbet yerlerine dağıtır; öğretmen sayısı bitince mesela 48, baştan tekrar öğretmen listesde 1.sıradan başlıyarak dağıtır.Bunu 4 aylık veya yıllık yapınca adaletli olur. bir hafta çift güne nöbeti gelen, ertesi hafta tek güne gelir.
bu dağıtımı her haftanın tablosunu ayrı sayfaya kaydederek yapmalı ki biz haftalık çıktı alıp asalım.

2 - nöbet yerleri aynı yere gelmemeli, bodrum katta nöbet tutan bir dahaki sırasında Bahçe 1, birdahaki sarası bahçe 2 gibi nöbet yeri sırasına göre gelmeli
(tablodaki nöbet yeri sırasına göre )

olabilirmi...

okuldaki hocalarım adına Teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Okulumuzda ekdeki gibi bir nöbet listesi kullanıyoruz...

sorun: 48 öğretmene karşın 60 nöbet yeri olması...haliyle bağzı öğretmenler haftada çift güne geliyor...
adaletli sağlıyacak bir önerisi programı olan varmı ?

acizhene aklıma gelen öneri:

bir düğme yapılıp, ona bısınca, liste sayfasından aldığı öğretmenleri nöbet yerlerine dağıtır; öğretmen sayısı bitince mesela 48, baştan tekrar öğretmen listesde 1.sıradan başlıyarak dağıtır.Bunu 4 aylık veya yıllık yapınca adaletli olur. bir hafta çift güne nöbeti gelen, ertesi hafta tek güne gelir.
bu dağıtımı her haftanın tablosunu ayrı sayfaya kaydederek yapmalı ki biz haftalık çıktı alıp asalım.

2 - nöbet yerleri aynı yere gelmemeli, bodrum katta nöbet tutan bir dahaki sırasında Bahçe 1, birdahaki sarası bahçe 2 gibi nöbet yeri sırasına göre gelmeli
(tablodaki nöbet yeri sırasına göre )

olabilirmi...

okuldaki hocalarım adına Teşekkür ederim...

Bu dosyaya benzer bir örnek dosyalar aşağıdaki linkde mevcut.
Not data sayfası için kırmızı düğmelere tıklamanız yeterli

http://www.excel.web.tr/f136/nobet-daoylymy-ile-ilgili-caly-ma-t119798.html

Ekli dosyalar

Hocam bu cok karışık....
1,5 saatdir inceliyorum...
birden çok aktar düğmesi var hangi atarı kullanıcan vb....

benim edeki forma göre bişi olamazmı..

Hocam bu cok karışık....
1,5 saatdir inceliyorum...
birden çok aktar düğmesi var hangi atarı kullanıcan vb....

benim edeki forma göre bişi olamazmı..

Bu dosya uzun emekler ve uğraşlar sonucunda oluışturulmuştur data sayfasındaki düğmelerden sadece siz kırmızı renkli düğmeleri kullanınız.

Sizin dosyanıza göre yapamıyacağımı söylüyorum.

iyi çalışmalar

Hocam anlıyorum...sizi...

bende bu programı kendimize göre kullanmaya çalışıyorum

"15-data sayfasında aktar düğmeleri Veri sayfasındaki N-U hücrelerindeki X işaretine göre aktar1 düğmesi nöbet yazmıyor tam tersi yani X işaretine göre aktar2 nöbet yazıyor." diyorsunuz.

aktar 1 ve aktar 3 ne işe yaradığını çözemedim.

çok emek vermişsiniz sağolun...

Hocam anlıyorum...sizi...

bende bu programı kendimize göre kullanmaya çalışıyorum

"15-data sayfasında aktar düğmeleri Veri sayfasındaki N-U hücrelerindeki X işaretine göre aktar1 düğmesi nöbet yazmıyor tam tersi yani X işaretine göre aktar2 nöbet yazıyor." diyorsunuz.

aktar 1 ve aktar 3 ne işe yaradığını çözemedim.

çok emek vermişsiniz sağolun...

Benim anlatığım dışındaki düğmeleri kullanmayınız.
Sizin için data sayfasında kırmızı renkli düğmeleri kullanmanızı yazmıştım.

1-Takvimi aktar 3 hepsini
2-temizle data sayfası
3-temizle veri sayfası
4-Haftalık aktar
5-AKTAR3

Data sayfasındaki Kırmızı renkli düğmelerle ilgili

1,2,3 sıradaki düğmelere tıkla daha sonra ister 4. sıradaki düğmeye tıkla istersenizde 5 sıradaki düğmeye tıkla

1,2,3, nolu düğmelere sırasıyla tıklıyarak data sayfası ve veri sayfasındaki değişiklikleri gözlemle

düğmelerin hiç biri kırmızı deyil Hocam...

deneme için birkaç öğretmene pazartesi gününe işaret koydum...
aktar 2 de hep ilk yazılan nöbet yerine atıyor (G1 deki nöbet yeri) rastgele nöbet yerine dağıtmıyor

aktar 1 ve 3 de ise işaretlemeğim günlere kendi işeret koyup dağıtıyor...

TEŞEKKÜR

düğmelerin hiç biri kırmızı deyil Hocam...

aktar 2 de hep ilk yazılan nöbet yerine atıyor (G1 deki nöbet yeri) rastgele nöbet yerine dağıtmıyor

TEŞEKKÜR

İki nolu mesajdaki dosyada Ekli resim dosyasında gözüken kırmızı renkli düğmeler yokmu?

Ekli dosyalar

şimdi resmi gördüm hocam...

diğer bir husus:
sizin bağzı kodları alıp bizim ilk mesajda ekledğim programa alabilirmiyim.
ama hangi kodları alacağımı bilmiyorum..
amacım, bizim ilk mesajdaki programda, öğretmen listesinin yanına sizinki gibi haftanın hangi günleri nöbet tutacağını işaretleyip, bir düğme ile hafta hafta o tabloya alıp rastgele nöbet yerlerine dağıtması
(yani tarih almaya gerek yok, pazartesi salı diye günlere rastgele nöbet yerlerine atacak o tabloda günler yazılı tarih yok)

yardımcı olabilirmisiniz...

şimdi resmi gördüm hocam...

diğer bir husus:
sizin bağzı kodları alıp bizim ilk mesajda ekledğim programa alabilirmiyim.
ama hangi kodları alacağımı bilmiyorum..
amacım, bizim ilk mesajdaki programda, öğretmen listesinin yanına sizinki gibi haftanın hangi günleri nöbet tutacağını işaretleyip, bir düğme ile hafta hafta o tabloya alıp rastgele nöbet yerlerine dağıtması
(yani tarih almaya gerek yok, pazartesi salı diye günlere rastgele nöbet yerlerine atacak o tabloda günler yazılı tarih yok)

yardımcı olabilirmisiniz...

Merhaba 4 nolu ve 7 nolu mesajlarımı dikkate almadığınızı görüyorum sizin dosyanıza bir şey yapamıyacağım ben 7 nolu mesajımdaki kırmızı renkli düğmelere sırası ile basın ve sonuçları gözlemleyin.

1-Takvimi aktar 3 hepsini - (data sayfasındaki B2 ve C2 hücrelerindeki iki tarih arasını listeliyor.)

2-temizle data sayfası -(data sayfasındaki verileri temizliyor)
3-temizle veri sayfası - (veri sayfasındaki verileri temizliyor)
4-Haftalık aktar - (data sayfasına herkes için yedi defa aktarım yapıyor.
5-AKTAR3 -(data sayfasında her seferinde herkese 1 defa aktrım yapıyor)

not: aktarmalar her seferinde rasgele aktarım yapıyor.

Ekli dosyalar

Veri sayfasındaki toplam kısmı, anladığım kadarıyla tuttuğu nöbeti sayması gerekiyor hiç tutmamışı bile 8 gösteriyor.

Hocam sizden müsade istemiştim:

sizin bağzı kodları alıp bizim ilk mesajda ekledğim programa alabilirmiyim

cevap vermediniz..

X işaretli olanları nöbet yerlerine resele dağıtan kodu arıyorum...verebilirmisinz

Son düzenleme:
Veri sayfasındaki toplam kısmı, anladığım kadarıyla tuttuğu nöbeti sayması gerekiyor hiç tutmamışı bile 8 gösteriyor.

Hocam sizden müsade istemiştim:

sizin bağzı kodları alıp bizim ilk mesajda ekledğim programa alabilirmiyim

cevap vermediniz..

X işaretli olanları nöbet yerlerine resele dağıtan kodu arıyorum...verebilirmisinz

Veri sayfasındaki toplam tuttuğu nöbeti göstermiyor orası sadece işlem sayısını gösteriyor.
Taplam tuttuğu nöbeti liste sayfasında ayrıntılı olarak gösteriyor

Diğer sorunuza gelince dosyayı size gönderdim kendiniz hangi kodu kullanmak isterseniz kullanın ama ben kodu sizin sayfanıza uyarlıyamam çünkü kod birden fazla sayfayı ilgilendirdiği için bu bütünlüğü bozmak gerekiyor bu da oldukça zahmetli ve meşakkatli bir iş.

Size iyi çalışmalar diliyorum.
Bu konuda başkada yazmıyacağım.

Geri