• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

#ad? Formülden sonra bu değeri veriyor

Excel Vers. ve Dili
1998
=topla(eğer(ehatalıysa(bul("+";b1:b8;1));b1:b8;0+soldan(b1:b8;bul("+";b1:b8;1)-1)))

formülünü yazıyorum formülün olduğu yerde #ad? Yazıyor

acaba formülümü yanlış yazıyorum

=topla(eğer(ehatalıysa(bul("+";b1:b8;1));b1:b8;0+soldan(b1:b8;bul("+";b1:b8;1)-1)))

FORMÜL BU ŞEKİLDE

FORMÜLÜ BU ŞEKİLDE YAZDIM

Merhaba.
Forumda yenisiniz, sanırım o yüzden oluyor.

Dün aynı soru için iki konu açtınız ve birine çözüm formülü (ve açıklaması tabii ki) , diğerine de o konuyu hatırlatan cevap yazmıştım.
Açtığınız bu konu da, sorduğunuz formül de yukarıda bahsettiğim konuya benim gönderdiğim çözüm formülü zaten.

Anlaşılan sorunuz yine aynı konu ile ilgili.
Aşağıdaki konu Formülü gönderdiğim cevaba tekrar bakarsanız, formül metninin altına mavi renkle vurgulayarak,
formülün özelliğini ve hücreye nasıl uygulanacağını belirtmişim.

Bunun yanısıra; tek hücredeki benzer ihtiyaca cevap vermek ve
olayın mantığının anlaşılması için daha evvel hazırlamış olduğum örnek belgeler de eklemiştim.

AD? hatasından kurtulmak için o cevabımın altında mavi renkle vurguldığım açıklamaya uygun şekilde formülü uygulamalısınız.
Aşağıdaki bağlantı adresine tıklayarak ilgili sayfaya geçebilirsiniz.

Ayrıca, açtığınız bir konuya verilen cevapla ilgili sorun/formülün hatalı olması/istenilen sonucu vermemesi durumunda
yeni konu açmak yerine açtığınız konu sayfasına durumu cevap metni olarak yazarsanız, hem konu bütünlüğü sağlanmış olur ve
hem de sorudan nihai çözüme kadarki aşamalar da tek başlık altında toplanmış olur ve daha da önemlisi;
benzer sorunu/ihtiyacı olan başka üyelere de geride işe yarar bir arşiv bırakmış oluruz.

http://www.excel.web.tr/f14/sayyn-arkada-lar-yardymcy-olursanyz-cok-sevinirim-t153562.html

İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
HOCAM;

aynı şekilde yazdım ve tekrar kontrol ettim.
Formülün olduğu yerde #AD? yazıyor.( sizin dediğiniz gibi formülün başlangıcında bitişine {.....} var yinede olmuyor.

Son düzenleme:
Yukarıdaki son cevabımda bahsettiğim, daha önce açtığınız konu sayfasına formülün uygulandığı belgeyi ekliyorum. O konu sayfasına bakınız.

formülünü yazıyorum formülün olduğu yerde #ad? Yazıyor

acaba formülümü yanlış yazıyorum

SOLDAN formülünü boşluksuz yazın.

.

Geri