• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Activecell ve yanındaki hücreyi aktarma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yi.94
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Merhabalar,
Benim verilerimin tablosundan ben aktif hücremi ve altındaki hücreyi baska bir tabloya komut butonunu kullanarak aktarmak istiyorum. Yani mesela benim tablomda C3,C4,C5 diye verilerim gidiyor ben c3ü seçince hem c3 hem c4 alsın diğer tabloma H3 ve I3e bunları yan yana aktarsın istiyorum ayrıca her aktif hücre seçiminde de aktardığım tablonun altına değerleri aktarsın. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhabalar,
Benim verilerimin tablosundan ben aktif hücremi ve altındaki hücreyi baska bir tabloya komut butonunu kullanarak aktarmak istiyorum. Yani mesela benim tablomda C3,C4,C5 diye verilerim gidiyor ben c3ü seçince hem c3 hem c4 alsın diğer tabloma H3 ve I3e bunları yan yana aktarsın istiyorum ayrıca her aktif hücre seçiminde de aktardığım tablonun altına değerleri aktarsın. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhaba
Bu kodu dener misiniz ?
Kod:
Option Explicit
Sub aktar()
Dim STR As Long
STR = Range("H" & Rows.Count).End(xlUp).Row+1
If STR < 3 Then
STR = 3
End If
Cells(STR, "H") = Cells(ActiveCell.Row, activecell.column)
Cells(STR, "I") = Cells(ActiveCell.Row + 1, activecell.column)
End Sub

Son düzenleme:
Çalıştı ama yeni gelenleri altına eklemiyor hep aynı hücreye verileri ekliyor nasıl düzeltebilirim

Çok teşekkür ederim çalıştı şimdi ellerinize sağlık. Başka bir şey sorabilir miyim? Aynı butonla sadece c sütunundan değilde d ve e sütunundan da eklememiz mümkün mü?

Çok teşekkür ederim çalıştı şimdi ellerinize sağlık. Başka bir şey sorabilir miyim? Aynı butonla sadece c sütunundan değilde d ve e sütunundan da eklememiz mümkün mü?

Kodu tekrar güncelledim.
Hangi sütunda seçerseniz seçtiğiniz ve alt satırını aktarır.

Merhaba ben bu konuyla ilgili bir sey daha sormak istiyorum, aktarilan yeri belli bir aralik secmek mumkun mudur acaba? Yani activecell ve altindaku hucrelerin aktarilacagi yeri mesela I5 ve I12 arasina yazdirabilmem icin kodun nasil olmasi gerekli?

Geri